• ebyl

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Vilda: Det är en skön inställning som jag känner igen mig mkt i! Precis som du låter jag mitt liv styra min diabetes, å inte tvärtom. Å man kan bara göra sitt bästa. Jag försöker må så bra som möjligt.

  • ebyl

    Jag behöver hjälp. Är det någon som har en Freestyle Mini (bsmätare) som kan förklara för mig hur man ställer om klockan?? Har haft den i flera år å har alltid problem när det är dags för sommar/vintertid. Men på nåt sätt har jag alltid lyckats tillslut, men nu ger jag upp! Hoppas någon kan hjälpa mig!

  • ebyl

    det är en Lite jag har med såg jag... Ja det är för överföringen till min diab.ssk via dator. Hon tycker det är viktigt! 10 min spelar ingen roll, men en timme...

  • ebyl

    Fixaren: Grattis!!

    Vilda: Jag får inte till det, kommer bara till nåt läge där det står 01234 som larm eller nåt. Jag struntar i det helt enkelt! Annars får väl min diab.ssk hjälpa mig nästa gång om hon verkligen tycker det är superviktigt...

    Luna: Pump är super! Jag har ocskå som Vilda ett HbA1c på ca 6 när jag inte är gravid, men det beror bara på att jag är för lat för mitt eget bästa då. Bs ligger jämnare med pump tycker jag, visserligen har jag haft det sen -98 så jag minns knappt hur det var med sprutor, men jag skulle aldrig byta tillbaka!!

  • ebyl

    Grattis sunstroke!

    Fixaren: Jag hade 6,5 i HbA1c när jag blev gravid, å har haft mellan 4,9-5,4 än så länge.

    Blendha: Jag sover också som en kratta, är rätt pigg på morgonen men blir trött vid 8 igen. Sen har jag en dotter som vaknar 5.30 varje morgon vilket gör att man får lägga sig senast 22 för att orka.. Plus att hon kommer in å sover med oss mitt i natten å väcker mig med sparkar å bök några ggr...
    På min vattengympa är det en sjukgymnast som håller i passet, det är på rehab på sjukhuset, ingen bm. Tycker också det är superskönt att befinna mig i vatten, tyngdlösheten är underbar!

    Luna: Lycka till med bytet av läkare/landsting! Hoppas du hittar någon vettigare...

    Vilda: Ok, då fortsätter jag kämpa på då..

    Idag hade jag åteigen en smärtsam sammandr som inte gav med sig förrän efter ca 1 timme. Var på jobbet på väg hem å fick gå upp på förlssningen för undersökn. Allt såg bra ut men jag blev sjukskriven utan krusiduller. Hade visserligen bara 6 arb.pass kvar å har ju fått hp från 28/4, men det räckte tyckte läk. Så nu är jag ordinerad massa vila å undvika ansträngning å tunga lyft... Känns konstigt att jag inte ska tillbaka till jobbet på obestämd tid... Men det verkar var säkrast! V. 28+5 idag, alltför tidigt för grynen att se dagens ljus!

  • ebyl

    Jimmysfru: Då är vi två från Sundsvall! Jag har haft diab. sen -95, är supernöjd med min diabetesvård plus att jag fått barn förut å även det är BARA en positiv upplevelse!! Såå...jag hjälper dig gärna att bli övertygad. Har du varit med om ngt särskilt eftersom du inte har nåt förtroende, elller är det "bara" skiten med matec/sigbjörn/neddragningar som gör att förtroendet är på noll?
    Välkommen till tråden!

  • ebyl

    blendha: Jag tyckte också det var svårt sist, hur mycket kläder man skulle ha, å vilken storlek!? Vi löper ju större risk att få stora barn, så jag köpte mest 56 till Iris. Man kan ju faktiskt klä dem i lite större kläder, bara att vika upp armar å ben! Men Iris hade strl 50 i 3-4 veckor, trots sina 4050 gram.
    Det jag kan tipsa om är att köpa fler överdelar än nederdelar. Inte bara set. Om nu din bebbe behöver tillmatas blir det en hel del kräkningar å spill, vilket sölar ner bodyn, men byxorna behålls rena...
    Svårt i juni (jag ska ju också ha då), men har köpt några kortärmade bodys, ingen overall än så länge. Men en bomullsoverall kanske itne vore så dumt? Annars kan man ju ta på dem mössa, stickad kofta/tröja å byxor x 2 om man ska vara ute när det är lite kyligt. Om man går ut då..

  • ebyl

    Vilda: Jag har hört att färsk ananas är vätskedrivande.. Kan man kanske testa det mot vätskefylld kropp?

  • ebyl

    Jimmysfru: Ok, tycker du att de är stirriga på sjukhuset eller på MVC? Självklart märks nerdragningarna på personalen, de vet ju inget än så de är nog oroliga (nog säger jag som också jobbar inom sjukvården, fast på akuten )
    Jag går också till Yvonne, hon är underbar! Finns alltid till hands! Jag födde mitt första barn i Sundsvall också, gick galant trots igångsättning å diabetes!

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare