Inlägg från: challis777 |Visa alla inlägg
  • challis777

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Jeena, ja det är en fantastisk känsla när man känner bebisen!
    Här är det full fart nu, mysigt

    LillaNY, grattis!
    Det kommer gå bra vilket det än blir ska du se.

    Själv har jag gått upp 10 kg nu (v. 27).
    Får ständigt höra kommentaren om hur STOR jag är.
    Som tex:
    Oj, när skulle du ha?
    I oktober.
    OJ, ser ju ut som om du ska ha NU.

    eller:

    Shit, kan man bli ännu större?
    (Ja jag lovar)

    eller
    Men hur ska du klara av att gå 3 månader till, du kommer ju sprängas!

    Blä, är så less på alla kommentarer!!!!

  • challis777

    Ja här händer det grejer!

    Själv har jag varit in i torsdags och hade full pott på nästan allt på urinstickan

    Max ketoner, +2 i socker, +1 i protein, +3 i vita blodkroppar...
    Men har ändå legat ok i socker, snitt på 6, uppe på 11 ibland (efter måltid) men inga längre stunder. HbA1c var på 5,2- Lite högt men ändå ok... Många dagar ligger jag konstant mellan 3-8 mmol/l så ketonerna och sockret känns som en käftsmäll...
    Kanske njurarna som funkar dåligt, trots bra albuminvärde iböran av grav. Känns ju inte heller så kul...

    Tydligen kan barnet må dåligt om man har ketoner, men jag frågade inte hur eller varför eller vad som händer...
    Ska in på koll igen om en vecka. Blodtrycket var ok tack och lov.
    Nu är jag livrädd för begynnande havandeskapsförgiftnin, som jag hade med sonen. Blev ju sängliggandes och fick inte röra mig, inte ha besök eller göra något, bara ligga...
    Är ju ok utan barn, men med en 1 och en 3 åring känns det som en omöjlighet, och jag vill ju inte bli inlagd heller

    Jag är i v.28+1 idag så det känns ju tryggt att veta att de flesta barn klarar sig nu ifall något skulle hända, men nog vill jag att lillen/lillan ska stanna några veckor till.
    Usch, jag är så orolig nu

  • challis777
    LillaNY skrev 2011-07-24 18:44:28 följande:
    Hoppas det blir bättre Challis. Jag hade också +2 i socker när jag legat på 8 som högst. Nån vecka senare hade jag inget alls trots bs på 10. Nu ligger jag på BB med min son!!! Han kom inatt efter lyckad igångsättning med först ett piller, sen värkstimulerande dropp. Nu är jag bara så lycklig över att allt gick bra och fokus inte låg på min diabetes utan det var ändå en normal förlossning. Nu tillmatas han var 3e timme. Hoppas ändå att amningen inte strular alldeles för mycket. Bebis bs har varit 13 direkt efter födsel sen 3,7 och 4,2. Jag kom just på att jag glömt ta lantus i morse... Klantigt, tog en halv dos nu.
    Grattis till lille killen!
    Hur lång tid tog det?

    Vad ska han heta?
    Härligt att allt gick bra
  • challis777
    bellablomman skrev 2011-07-25 21:31:51 följande:
    tack alla för era lyckönskningar! det värmer mer än vad ni tror, det känns skitläskigt att det äntligen är dags, även om det är jättespännande och kul samtidigt.

    frankofilen: skönt att höra att din igångsättning funkade bra, det är precis sådär jag vill skriva här om ett par dagar... att allt gick precis som en drömförlossning. vi hoppas :)

    jag har laddat med gainomax, juicer, kex och frukt... (vet att man inte får äta när det startar, så får väl svulla innan, vet inte hur detta ska gå utan mat i magen).

    kram på er alla. berättar hur det gick så fort jag är hemma och på fötter.
    Spännande!
    Det kommer gå jättebra ska du se
  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-07-25 19:30:17 följande:
    Anledningen till att jag sattes igång var följande:

    Jag hade varit medvetslös mer än 20 gånger under graviditeten och hade problem med plötsliga svåra hypoglukemier som gav mig kramper. Antalet för det sistnämnda är svårt att avgöra - MÅNGA.

    Detta ledde till att jag ALDRIG vågade vara ensam hemma och inte litade på min kropp. Jag kände att allt skulle vara mitt fel om något gick fel. Även med kontinuerlig blodsockermätare så hände detta flertalet gånger. Den hann aldrig med att larma vilket den egentligen ska göra. 

    Jag bet sönder slemhinnorna i munnen, tappade talförmågan och gjorde mig illa flera gånger under de svåraste hypoglukemierna.

    Jag bar omkring på en förlossningsrädsla. Jag var rädd för att det skulle sätta igång hemma, att jag inte skulle kunna hantera situationen och ville vara i trygga händer när det var dags.

    Jag har en förmodad bäckenträngsel och hade dessutom förlösts med sectio första gången vilket också oroade mig. Risken för att ärret skulle spricka fanns i bakhuvudet.

    Sista veckorna var jag lamslagen av oro och kunde inte sova på nätterna. 

    Jag kände att min läkare lyssnade på mig och förstod att jag var rädd. Rädd för förlossningen och för min kropp som gjorde precis som den ville, när som helst.

     
    Vad läskigt att bli medvetslös... Tur att din läkare förstod och lyssnade på dig.
  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-07-24 22:43:11 följande:
    Usch, vad jobbigt! Du har ingen infektion, typ i urinvägarna eller dylikt? Eller mår du illa fortfarande? Ketoner trodde jag berodde på att kroppen svälter sig själv och bryter mer muskelmassa eller att blodsockret är högt.

    Hur ligger ditt blodtryck?

    Förstår svårigheten att vara inlagd med två små barn hemma. Jag har själv tre (en bonus också), men mår tack och lov hyfsat bra än så länge.

    Hoppas det bara är tillfälligt och att du mår fint snart igen.
    Har lämnat urinodling som inte visade på infektion. Ligger ju inte så högt att jag ska ha ketoner. Svälter mig gör jag inte, annat än att jag ibland hoppar över frukosten pga ingen aptit på morgonen. Blodtrycket låg på ca 120/70 förra gången så det var ok.
    Längtar verkligen till torsdag för ny koll.

    Har jättelätt att bli andfådd nu, men än vad jag tycker att jag bör bli. Blir ju andfådd när jag går i trappor, vilket är normalt kan jag tycka, men jag blir andfådd öven om jag bara går mellan köksbordt och till diskbänken ibland!
    Och jag har många kraftiga förvärkar om jag anstränger mig, tex plockar upp leksaker från golvet... Ibland hugger det ordentligt och jag känner ett tryck längst ned mot muttan... Men det går över om jag stannar upp en stund.

    Har pressat mig och legat mellan 2,5-7,2 de senaste tre dagarna. Ändå har jag kvar mellan +1 och +2 i ketoner när jag kollar med sticka hemma????
  • challis777
    Protea skrev 2011-07-28 16:00:43 följande:
    De ringde mig idag fran MVC att mitt urinprov kommit tillbaka 'inconclusive' sa jag var tvungen att gora om det. De undrade om jag hade urinvagsinfektionssymtomer men det har jag inte. Sa nu ska jag lamna in ett nytt prov imorgon och sa far jag svar pa mandag.

    I nasta vecka blir det fullt upp med sjukvardsbesok, forst joint clinic pa torsdag och sen normal inskrivning pa MVC pa fredag.

    Jag har atit i stort sett samma saker som forra veckan men den har veckan blir jag lag hela tiden och forra veckan var det tvart om. Jag har inte andrat doserna eller motionerat mer. Konstigt. Nar jag ar gravid mar jag verkligen illa nar jag borjar fa en kanning eller om blodsockret borjar stiga sa jag far ju varningssignaler!

    Gustaf, som blir 7 manader den 5e augusti, har nu verkligen finslipat sin rullningsteknik och rullar for fullt! Sen blir han jattearg nar soffan eller vaggen tar emot!
    Har du pump eller sprutor? Har ju haft två graviditeter med sprutor och nu med pump. Tycker att det är mycket lättare att justera doserna med pumpen. Hade precis som du, ingen ordning alls på doserna i början

    Heja Gustaf! Tycker rullande bebisar är supergulliga Flera vänner har haft rullbebisar, och snabbt går det också

    Var på spec i dag.  Fortfarande dålig urinsticka, sockret var borta men ketonerna var kvar, och vita och protein. Men inga blodketoner tack och lov. Nytt besök redan om en vecka...

    Har stått stilla i vikt de senaste månaderna, vilket inte var bra. Kan ju vara ketonerna som gör att kroppen inte tillgodogör sig energin. Men jag svälter mig inte, men jag ska lägga till lite mer kolhydrater nu.

    TUL visade en bebis på 1568 g, alltså 14 % större, helt ok. Lagom mycket fostervatten och allt annat var också jättebra med bebisen, så jag är lite lugnare nu.

    "Kul" att höra att jag bör äta mer och gå upp i vikt, särskilt när "alla" påpekar hur stor jag är och om jag ska ha tvillingar. Har ju ändå bara gått upp 10 kg i v. 29.
  • challis777
    Med två små skrev 2011-07-29 18:40:18 följande:

    Jag har det finemang!!!! Och nu har jag blivit trebarnsmamma - och tro det eller ej, det blev en pojke den här gången, alla bikarbonatstester och kinesiska kalendrar till trots! Den 25/7 kom han och han vägde 4295 gram och var 53,5 cm lång. Fast något namn har vi inte lyckats komma på än.

    Sist jag skrev här var nog i söndags kväll och då var jag helt övertygad om att jag skulle få vänta tills den planerade snittiden den 27/7. Men sen drog värkarna igång runt 23-tiden den 24/7 och vid 03:00 fattade jag att det var på allvar. Åkte in till sjukhuset där de försökte stoppa mig med en bricanylspruta - vilket inte funkade. Då satte de bricanyldropp vilket gjorde att sammandragningarna blev mindre intensiva och så blev det bestämt att jag skulle snittas så fort det fanns en lucka på operation.

    Jag märkte att bricanyl var verkligen inte bra för mig. Låg på 4,6 - 4,9 i blodsocker när jag kom in till sjukhuset men steg med en gång till 10- 12 när de satte droppet. Inte optimalt för bebis att ligga så högt strax före förlossningen så jag var ganska orolig, särskilt som det tog ända till klockan 11 på förmiddagen innan jag kunde komma in på op.

    Men herregud vad bra det gick sen! Snittet påbörjades vid 11.23 och vid 11.26 sa de att det kom ut en liten hand och vinkade och sekunden därefter var han född. Jag har ju varit jätteorolig att bebis skulle påverkas negativt av att födas med snitt men han mådde superbra och skrek som bara den på en gång. Han fick komma till mig i stort sett på en gång och för första gången fick jag uppleva en pigg bebis som orkade amma direkt från start (mina döttrar var förmodligen påverkade av de sega förlossningarna för då funkade det inte alls!)

    Amningen har konstigt nog funkat bra hela vägen trots att de inte ville släppa på tillmatningen. Vi var kvar på BB tills i dag vilket kändes skönt, och vi fick den här gången ha ett enkelrum vilket underlättade nattliga blodsockerkontroller jättemycket. Sonen är också helt frisk, underbart, för med tjejerna så hörde läkaren blåsljud på hjärtat.

    Är väldigt, väldigt nöjd med hela upplevelsen. Med facit i hand var det helt rätt för mig och sonen med snitt och jämfört med hur det var vid de vaginala förlossningarna var jag helt närvarande den här gången och kunde verkligen känna glädje när han föddes.  Det enda som var negativt var väl bricanylen och att de inte kollade sonens blodsocker så bra i början, därav hann han dimpa till 1,9 vid första kontrollen men sen har han legat på över 4 i blodsocker så det var ju egentligen ingen fara. Storleksmässigt gjorde de samma bom på tul:en som förra gången - han skattades till ca 3 500 och vägde nästan 4 300, men han ser inte så tjock ut utan mer.... avlång Skrattande       

    Frankofilen: Jag är också lite sugen på öl, men det får nog vänta litegrann trots allt :)     


    Grattis till killen och ett lyckat snitt!
  • challis777
    Frankofilen skrev 2011-08-01 09:56:08 följande:
    Idag, v. 30+4, men det känns lite trevligare att säga v. 31. Skrattande Här är min mage!


    Snygg mage och snygg klänning!
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare