Inlägg från: Tjohooo82 |Visa alla inlägg
  • Tjohooo82

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Kikar in som hastigast för att meddela att vår lilla tjej kom ut med akutsnitt (slutligen) 23.40 i torsdags. Hon vägde 3910 g och var 50 cm lång :) jäääättemycket hår! Och idag kom vi äntligen hem. Återkommer med lite mer senare ev.

  • Tjohooo82

    Tack för alla gratulationer. Tänkte berätta lite vad som hände under förlossningen...
    Blev igångsatt kl 16 med gelé första gången. Värkarna kom igång men var väldigt enkla. Sen fick jag lite mer gel efter 10 på kvällen nån gång. Men tappen utplånades knappt. Vid 20 över sju på morgonen gick vattnet och sen fick vi åka ner till förlossningen. Där kontrollerades det och jag var väl bara öppen nån cm och tappen fortfarande hyfsat intakt. Så värkstimulerande dropp och jag andades väl igenom det mesta till en början. Men sen fick de sätta EDA eftersom de behövde stimulera med mer dropp och jag knappt fick en chans för återhämtning mellan värkarna. Så jag var hyfsat hög på lustgas och EDA efter ett tag, speciellt när de höjde värkstimulerande igen och då fick jag verkligen inga pauser utan det var konstanta värkar ungefär. Ledde till att jag öppnade mig till 4 cm efter lång tid. Sen drog de ner på droppet men då fortsatte jag väl inte öppna mig i den takt de ville så då ökades droppet igen. Sen började jag spy av smärtan och då hade jag ändå knappt fått i mig nånting alls sen frukosten (som bestod av tre-fyra tuggor smörgås) bara lite dricka. Så höll det på ett tag med mer värkstimulerande tills jag inte fick några pauser och då sänkte man tillfälligt. Kan säga att till slut hade jag lust att knocka barnmorskorna. Vid skiftbytet på kvällen har jag så gräsligt ont så jag vet bokstavligen inte vart jag ska ta vägen. Upptäcker då att EDA är helt slut...och har ju förmodligen varit det en stund, jag har alltså bara lustgas att förlita mig på ihop med andning. Då har jag även värkstimulerande som ligger på rätt hög dos. Kallar in bm och till slut svär jag väl åt henne att jag hör vad du säger men jag skiter i det, jag klarar inte mer av den här smärtan! När hon ändå vägrar sätta dit nytt dropp så inser jag, när droppapparaten börjar pipa att jag kan stoppa flödet lite genom att lägga mig på slangen. Vilket jag gör eftersom jag redan brutit tillförseln lite. Hjälper ju föga, men sen kommer nästa team in med ny EDA men då är det nästan för sent, jag bara gråter och skriker. Lättare blir det ju inte när de säger att huvudet fortfarande inte flyttat ner sig och att jag inte öppnat mig mer heller sen 17, då jag var öppen 6-7 cm. Då känns det som att jag ger upp. Sen kommer de in och säger att det blir akutsnitt och då är jag i himlen! ;) Tydligen mådde väl Leah inte helt bra heller för hon hade ju bajsat lite i fostervattnet och hjärtljuden var väl rätt höga tror jag med. De fick sätta en sån grej på huvudet på henne för att mäta dem.

    Var hos BB mottagningen idag på återbesök och Leah hade gått ner i vikt ännu mer, men den BM som jag träffade trodde helt klart att det berodde på att hon bara fått mat på kopp, så nu får vi använda flaska! Så skönt att träffa en bm som inte förbjuder det! Plus att hon hjälpte mig med amningen så det fungerade faktiskt en stund, kändes helt otroligt! Men shit vad trött man blir av att inte kunna sova sammanhängande. Igår och i natt så har vi haft en viljekamp av titan klass, nu verkar hon lite lugnare, kan ju säkert bero på att hon fått i sig lite mer mat idag. Men hon håller blodsockret utan problem, det känns riktigt skönt!

    Hoppas det går bra för er andra, kikar in när tid och ork finns.

    Kramar

  • Tjohooo82

    Nu har jag lagt upp en bild på Leah i mitt galleri =)

    Shit vad imponerad jag är av er som är långt gångna och ändå håller så högt tempo och fixar och donar! =)

  • Tjohooo82

    Hmm, skumt för jag har lagt dem i Standard galleriet och att de ska visas för inloggade...men nu har jag ändrat så att det är för alla, om någon kan testa?

    Tja, det blev ju till att fira med prinsesstårta när vi kom hem, som mina föräldrar hade köpt. Sen har vi nog hållt det ganska "bra" ändå, fast igår blev det sushi! :D det var så otroligt gott att kunna äta laxsushi igen :P sen har det blivit en del choklad fick ett enormt sug när vi kom hem efter det.

  • Tjohooo82
    blehnda skrev 2010-02-04 18:23:43 följande:
    Tjohoo: Men guuud vilken vacker tös! shit så mycket hår! vad stor va hon? nä nu längtar jag så jag blir galen, vill ha ut bebisen nu!!!
    Hon vägde 3910 g och var 50 cm lång. Fast igår hade hon gått ner till 3655 :( enda fördelen är att vi nu slipper koppmata henne och kan använda flaska. Plus att jag är så nöjd idag, för vi lyckades med att amma lite längre stund! =D Jag skriver vi, eftersom först så hade min mjölkproduktion inte kommit igång och sen så fixade inte Leah att få för många stimuli (händer och bröstvårta) plus att hon slutade suga när hon väl tog bröstet, eftersom hon tidigare lapat i sig maten ;)

    evell - fy sjutton! Förstår att du blev sur och ledsen. Har själv råkat ut för en allmänläkare som jag besökte pga ryggont som påpekade att jag borde gå ner några kilon...och han var själv riktigt rund, mkt rundare än jag!
  • Tjohooo82

    Grattis Dragoness! Gud så spännande =)

    Fiayli - jag satt och fnissade åt din taxi-sandwich berättelse! Tänk vilka idéer man kan få! =P

    Här är det lite lugnare igen, lilltjejen har äntligen fått till det med att amma, även om hon inte får i sig tillräckligt så vi flaskmatar henne också. Men hon sover runt 6 timmar i sträck varje natt! Så otroligt skönt!
    Mitt bs har däremot börjat leva om :( så tröttsamt, man är ju ändå trött nog med att lära sig Leahs tecken på allt och dessutom då försöka hålla bs i schack så att såret efter kejsarsnittet får läka ordentligt. Visserligen har jag haft en del låga värden som säkert resulterat i rekyler men känns ändå jobbigt. Hade ni svårt att få ordning på bs efter förlossningen (tänker på er som fått era barn)?

  • Tjohooo82

    Grattis till Oskar Masarin! =)

    Anjasmamma, jag hade också små blödningar första veckorna på min graviditet. Så inget att oroa sig för tror jag! =) Lycka till idag med att hålla reda på bs, det ska nog gå bra ska du se.

  • Tjohooo82
    ebyl skrev 2010-02-21 08:43:01 följande:
    Nu minns jag inte vem det var som skrev om mindre insulin vid förlossningen men... Min erfarenhet från förra förlossningen var att jag lät pumpen gå, kollade bs OFTA å duttade lite när jag tyckte det behövdes. Ändå låg jag rätt jämt på 9 minns jag... Man var ju rätt rädd att hamna för lågt å inte orka med. Samtidigt så känner jag denna gång att jag verkligen ska försöka, precis som du skriver Vilda, att ligga runt 5-7 för barnets skull. Iris hade ju 1,2 i bs när hon föddes å fick tillmatas varannan timme i två dygn. Läste ju om Fridlyst som legat bra i bs under förlossningen å hennes goklimp låg ju över 2, vilket är helt normalt för ett nyfött barn! För då slipper ju barnet (barnen i mitt fall:-P) kompensera mitt bs med sitt insulin... å därmed vara mer förberedd på livet utanför magen! Synd man har så långt kvar... Jag ser framemot förlossningen sjukt mycket, å hoppas in i det sista att det blir vaginalt. Blev ju igångsatt sist å har bara positiva minnen från det också, kanske mycket pga att kroppen redan var "på G". Men man lär få vänta minst 14 veckor till...suck. Har iaf blivit kommenderad lugnare pass på jobbet av mina arb.kamrater pga värk i magen.. Jag har en super arbetsplats! Sitter numera i receptionen på akuten, samt på en obs.avd som 99 ggr/100 är hur lugnt som helst. Slipper alltså springa omkring bland akut sjuka människor å stressa.. Jätteskönt. Känns bättre att trappa ner i tid å kunna jobba heltid så länge som möjligt än att det ska bli något så jag inte kan jobba alls. Särskilt eftersom det är jag som håvar in pengar till familjen då sambon pluggar!
    Skönt att dina arbetskamrater har kommenderat dig till lugnare pass! =)
    Hade ungefär samma situation på min arbetsplats, cheferna var mycket måna om att jag inte skulle ta ut mig och kunderna assisterade mig i lyft i möjligaste mån :D

    Ang det där med insulin och bs vid förlossningen så sa läkarna till mig att jag inte skulle ta Lantus så fort värkarna började för att inte hamna för lågt i bs. Jag låg nog runt 7-9 har jag för mig, nån gång över 11 tror jag men duttade i Novorapid då. Leah hade bs över 2 hela tiden (åtminstone så vitt jag vet, vet ju inte hur det var i början eftersom jag låg på uppvaket då) och stabiliserade det ganska så snabbt själv.
  • Tjohooo82

    Jag hade inga problem med sjukskrivning alls. Läkarna skrev väl ungefär att gravid diabetiker med svängande blodsocker som inte får utsättas för stress...ja, fast i nån lite snyggare formulering möjligtvis. =) Gick igenom direkt. Ringde FK en dag för att kolla, fick tag på nån snäsig tant som sa att de faktiskt hade 30 dagar från det att papprena hade kommit in (då hade det nog gått max en-två veckor). Nästa dag ringde min handläggare och meddelade att hon skulle betala ut ersättningen, men ville veta hur jag jobbade den tiden jag jobbade (hade då fått tips från bm att FK enklare godkände om man jobbade 4 timmar/dag varje dag när man jobbade halvtid). =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare