Inlägg från: Tjohooo82 |Visa alla inlägg
  • Tjohooo82

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Åh :( måste bara skriva av mig! Vill ju kunna åka skidor med killen nästa vecka men får olika rekommendationer beroende på vart jag vänder mig...
    Det kommer ju vara 4-5 veckor efter snittet, har inte varit några problem med läkningen och jag har burit tyngre än bara Leah eftersom jag har varit tvungen för att ta mig nånstans. Men har blivit rekommenderad promenader, möjligtvis längd i lugnt tempo...varför kan jag inte få åka slalom lugnt? Har aldrig varit en fartdåre
    :( Så less!

  • Tjohooo82

    Blehnda kan inte låta bli att skratta lite åt ditt inlägg om höleveransen! =) Kan nästan se framför mig hur grannen står där och blir alldeles nervös :D men tur att han såg det så du slapp komma ut till en kraschad bil!

    Vilda klart du ska gapa av dig! Gör vi ju alla när det blir för mkt! Tror nog att stressen gör mkt för blodsockret, jag har aldrig kunnat få ordning på det när jag varit stressad.

  • Tjohooo82

    Evell - stora kramar till dig och även om jag inte längre är gravid nu så hoppas jag att du återkommer till tråden när du och din kropp är redo igen

    Maddie72 - vår graviditet var oplanerad med, men jag hade tur som inte fick en massa förmaningar från läkarna. Var själv inställd på det eftersom mitt HbA1c var för högt (7.4 har jag för mig). Men de tyckte inte det var någon fara eftersom man ändå ganska tidigt kunde påbörja nedpressningen av blodsockret. =) Är nog ingen fara för dig och bebisen ska du se :)

    Skrutt04 - många trodde först att jag skulle få en pojke när de tittade på min mage, själv så hade jag nog svårt att tro det då sambon och även jag drömde om en liten tjej på nätterna.

    Har förresten återkommit från veckan i Grönklitt nu och har inte orkat ta mig igenom alla sidorna än iaf. =) Men jag tog mig upp i backen och åkte lite slalom faktiskt två dagar och det kändes ingenting! Var så härligt!

  • Tjohooo82

    Skrutt: jag var inte alls mogen och då var jag redan i v 40 +1, men de satte ju igång mig ändå. Slutade ju med snitt, men jag öppnade mig aldrig mer än 6-7 cm och hennes huvud sjönk aldrig ner så tror det var därför plus att hon blev stressad och jag var helt utmattad efter alla värkar (utan vila mellan varven) så jag hade väl inte så mycket kraft kvar. Och snacka om att jag var hög på adrenalin och lustgas när de tog in mig för snittet! ;) Men alla är ju olika som nån annan skrev, diskutera det med dem. Jag fick aldrig någon fast tid utan fick ringa in till BB samma dag och be om en tid under dagen.

  • Tjohooo82

    Wille stort grattis!! =) Härligt att höra att du fick föda "på riktigt" den här gången!

    Vår lilla har fått MASSOR med skorv, öron, hårbotten, hals, ögonbryn =( så blir till att ta sig till Apoteket och köpa Borago sen hålla tummarna att det tar bort skorven...

    Har för övrigt verkligen fått det kämpigt med bs igen...bara upp och ner hela tiden och massor med höga värden, nu känns det inte som det gör lika mkt eftersom Leah är ute, men vore ju bra om snittet fick läka. Apropå det så var jag till en gynekolog igår, som skulle kolla dels det plus lite blödning och ev svamp. Han tryckte upp den lilla spricka som var i såret ännu mer! Inte jättemkt visserligen men ändå...gjorde såååå jäkla ont! Så nu är det kompress med klorhexidin mot så håller jag tummar och tår för att det ska läka ihop. *suck* Får se vad spec MVC säger på tisdag när jag ska på återbesök dit.

  • Tjohooo82

    Tänkte på det där ang stora bebisar, Leah var ju inte så stor egentligen 3910 i v 40 +2 men i vår föräldrargrupp så var det en kvinna som inte hade diabetes och hon hade blivit igångsatt i v. 37 pga stor bebis, en tjej på 4500g! Och som min bm sa under min graviditet, det kan helt enkelt vara så att du är gjord för stora bebisar oavsett om du haft diabetes eller inte. =)

  • Tjohooo82

    Fiyali - gud vilken chock! =) Men stort grattis och jag hoppas att du redan nu håller din lilla bebis. Stort grattis redan nu!

  • Tjohooo82

    Jag blev sjukskriven i v 28/29 50% blev sen ökad sjukskrivning och från 21/12 var jag helt sjukskriven (dottern är född 28/1 i år) eftersom mitt blodsocker hoppade och jag lätt blev stressad på jobbet.

  • Tjohooo82
    tredjejuli skrev 2010-03-28 10:07:23 följande:
    Shit! Jag kommer ha bebis snart, blir igångsatt på ons 31 mars. Om inget händer tidigare. Är ju öppen drygt 2 cm, slemproppen har gått, magen har sjunkit, jag har mensvärk men inga kraftiga värkar. Blev lite orolig på senaste ctg. Barnets hjärtljud låg mellan 160-205 nästan hela tiden. Men bm fösäkrade mig om att det var för att hon eller han rörde sig så mycket.
    Oooh, grattis i förskott! =) Inte många dagar kvar nu, härligt!
    Stora lyckokramar
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare