Inlägg från: Tjohooo82 |Visa alla inlägg
  • Tjohooo82

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Gick lätt att hitta ändå :) skickat en request nu.

  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-18 20:30:47 följande:
    kan inte gå med i den slutna gruppen på facebook riktigt än.. såg precis att min kusin som planerar barn är med i den och eftersom vi inte vill ofentliggöra graviditeten för släkt och familj förrän v 12 så är det ingen bra idé för mig att gå med där än.. :(
    Tråkigt! Hur långt har du kommit?
  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-20 16:56:48 följande:
    Bara v 5 :(
    Ja då förstår jag att du inte vill gå ut med det riktigt än :)
    Hur tycker du det fungerar med blodsockret? Vilket barn i ordningen är det för dig?
  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-21 10:40:24 följande:
    Har 3 tidiga missfall i bagaget så det är mest därför jag inte vågar gå ut med det före v 12. Blodsockret är lågt stup i kvarten och det kan ligga jättebra på tex 6,8 och 30 min senare är det 2,8! :( hoppas det vänder snart, så jobbigt att småäta hela tiden. bara jag får komma på inskrivning så kan jag få lite hjälp av barnmorskan att få rätt på värdena för hon var expert på det sist och jag hade då jättebra värden genom hela graviditeten :)
    Ja sånt är extremt jobbigt, men hade du pump eller pennor? Kan du ha för hög grunddos?
    Rh4 skrev 2014-01-21 14:38:39 följande:

    Hej gravid i v .10. Ska på inskrivning på SöS nu på torsdag. Vart går du? Har haft otur men tur att blivit sjuk så jag har varit hemma 10 dagar när det Har varit som mest bergochdalbana. Är det någon som vet om man kan få bli sjukskriven? Känner att det kommer bli tufft att arbeta 100% med alla nattliga provet. Känns så kul att hitta den här tråden som är aktuell!
    Sös också, vilken bm ska du få? Förra graviditeten blev jag sjukskriven 50% (började på 25% för att jag tyckte det var onödigt med 50%) ca två månader eller nåt innan bf sen helt sjukskriven från jul till bebisen kom (28/1 -10) men då räknade de det som ett heltidsjobb att hålla koll på blodsockret och även för att jag hade en "tungt" jobb vilket jag själv inte tyckte.
    Jag tar nästan inga nattvärden, mer än om jag vaknar av lågt blodsocker eller ändå är uppe och kissar ungefär.
    iaflickan skrev 2014-01-22 00:09:45 följande:
    Hej allesammans! Vad glad jag är över äntligen hittat rätt tråd! Det har hänt en del på familjeliv sedan sist :)
    Jag är gravid med mitt andra barn som föddes -08, har diabetes typ 1 sedan -97.
    Är i vecka 32+5 med bf 13/3. Jag kommer mest hänga lite här för att följa er andra! Man känner ju sig löjligt ensam som gravid diabetiker tycker jag, visst är man kontrollerad till 100% av läkare och BM, men saknar att prata med andra som går igenom samma sak som jag!
    Var på TUL senast igår, och bebis ligger på +13,4% på kurvan i V.32+3. Jag har haft bra ingångs hba1c, och har pressat ner ytterligare och ligger just nu på 32.
    Jag blev sjukskriven på heltid i v20, för det gick helt enkelt inte att sköta både ett heltidsjobb, och diabetesen till 100% på heltid med mitt jobb.
    Någon som har bf nu i vår? Jag går på spec.mvc i Lund, någon mer som gör det som hänger här? :)
    Bf för mig är 11/6 så lite efter dig :) tyvärr inte Lund för mig, Sös i Sthlm. Du/ni kan ju även gå med i fb-gruppen som "gravid med diabetes typ 1" som det tipsats om lite tidigare i tråden. Funkade bra för mig att söka upp den. 
    Jag har en dotter som då är född 2010 och har haft typ 1 sen 1990 och ändå inte fått ordning på blodsockret men pressar det neråt under graviditeterna så klart. Har testat pump utan att få nåt stabilare blodsocker och är tillbaka på pennor sen ett antal år tillbaka och knappt att jag skulle överväga pump nu.

  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-23 20:37:53 följande:
    Från vilken v brukar de lyssna på hjärtljuden utanpå magen på spec Mvc?? Minns att det var ganska tidigt men inte vilken vecka??
    Hmm, är nog olika men jag fick lyssna dagen före julafton för att lugna mig inför helgerna. Men bm sa då att det kan vara för tidigt så bli inte orolig om det inte hörs. Kan jag ha varit i v16 då ungefär.
  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-28 11:07:12 följande:
    Jag har pennor, tog samma dos långtidsverkande men bara några få enheter korttidsverkande pga att jag inte äter, lyckades få i mig en piggelin för 30 min sedan som jag lyckats få behålla så kanske är jag bättre snart, kan fostret påverkas av magsjuka?
    Tror inte heller det påverkar, fostret tar det den behöver. Men försök med fint rivet äpple med lite druvsocker om det är väldigt svårt att få behålla nåt, det fick alltid jag när jag åkte på nån slags magsjuka som barn (och hade diabetes). Har dock fått rekommendation att ta lite insulin även om jag inte får i mig särskilt mkt men kanske istället hoppa över långtidsverkande (typ som vid operationer också) för att inte riskera för lågt/högt blodsocker.
  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-29 12:14:58 följande:
    tack för tipsen :) jag mår mycket bättre idag, har lyckats få i mig yoghurt i morse och nu äter jag grönsakssoppa, inte spytt sedan igårkväll :) ska ta prover i morgon inför inskrivningen på tisdag, de värdena lär väl inte visa så bra efter magsjuka och ingen mat på ett helt dygn samt legat lite för högt i socker pga infektionen.. :(
    Är nog ingen fara ändå, klart det är jobbigt att jaga blodsockret men det kommer nog gå bra ska du se.

    Själv är jag lite irriterad, diabetesläkaren ringde efter att ha fått mina värden idag, men när ringer han? Jo typ halv sex på kvällen mitt i matlagningen så jag kunde inte ringa, så då lämnar han meddelande att han var fundersam (tror jag han sa) över mina doser och att jag skulle ringa vid 13 imorgon. 1, kan han inte ringa en vettigare tid? 2, kan han inte säga vad han tänker sig alt svara på mailet istället?
  • Tjohooo82
    Anakin skrev 2014-02-02 09:17:04 följande:
    Thohooo82: jag fattar att du blev irriterad, men tänk efter en gång till! Stackars jäkla läkare som hade så sjukt mycket att göra att han inte hann ringa dig förrän halv sex på kvällen :( Gissar att han också har barn som ska hämtas på dagis och ett förhållande att sköta och ett hus som ska städas, och ändå sitter han kvar och ringer dig på övertid. Kan du inte vara snäll emot honom när du pratar med honom igen? Och ring när han har bett dig, inte senare för att du vill ge igen! Jag gissar att han verkligen bryr sig och själv är på gränsen till utbrändhet.
    Nja här pratar vi en typisk läkare närmare pensionsåldern än dagishämtning. Han har mkt kunskaper men noll social förmåga. Självklart ringde jag upp honom, inte fråga om annat. Mer att om han nu är fundersam, säg åt vilket håll inte bara fundersam. 
  • Tjohooo82
    MajaOberg skrev 2014-02-03 20:48:32 följande:
    Tips på hur man får ner fastevärdet mottages varmt! Ligger bra när jag lägger mig, äter inte sent på kvällen, men hamnar ändå på 5-10 på morgonen. Har provat att höja långtidsverkande, men då får jag känningar. Är själv med min 2åring på veckorna och är lite rädd att bli låg på natten..

    Har även varit på första tillväxtultraljudet för en vecka sedan (v 29). Bebisen låg redan på + 15%, så får se vart det här bär av.. HbA1c låg på 42 vid senaste kontrollen.
    Men om du ligger runt 5, behöver du verkligen pressa ner det då?? Har du tagit nattvärden? Du ligger bättre än jag i HbA1c, senaste mätningen hade det gått upp! Från 47 till 49 så ursäkta språket nu, men så förbannat less! Känns som jag inte gör annat än mäter och duttar med insulin men ändå händer det väldigt lite. Som nu, låg på 9.2 tog bara 2 enheter (för annars dimper det verkligen) och 40 minuter senare (utan något att äta) ligger det istället på 9.4, jo men det känns ju logiskt...*suck*
  • Tjohooo82
    MajaOberg skrev 2014-02-04 20:48:12 följande:

     


    Ja alltså, ligger jag på 5 har jag en bra morgon.. Men att vakna och ligga på 10 känns mindre kul. :/ Kollar på natten, ibland ligger jag på 9, ibland 12 och ibland är jag nere på 3.. Ser liksom inget logiskt i det, antecknar mina värden men ser inget mönster. :/


     


     


    Håller med Anakin ang sensor, bör vara ett alternativ om det inte går att se nån logik i det. Annars, hur trist det än låter. Ta en vecka, anteckna även vad du ätit/druckit ihop med blodsockret och doserna för då kanske du kan se nån tråd där.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare