Inlägg från: Tjohooo82 |Visa alla inlägg
  • Tjohooo82

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Om jag inte missminner mig så fick jag förklarat att även de låga värdena kunde höja hbA1c dels så klart pga rekylerna ,EM har för mig det var nån mer orsak, så har du många låga värden är det nog de som ställer till det. Jag hoppas att mitt ska vara OK vid nästa provtagning, låg på 68 i våras men har försökt förbättra det.

  • Tjohooo82
    Vick82 skrev 2013-10-10 20:01:35 följande:
    Har också varit på SMVC idag. Har fortfarande problem med att sockret sjunker mycket under natten, kan vakna med under 3 om jag inte går upp och tar en macka under natten. Läkaren har rekommenderat pump och jag börjar väl överväga att sätta in en sån eftersom jag i alla fall har tänkt fortsätta ha bättre diabeteskontroll efter graviditeten.

    Hade 35 i hbA1c, har under den senaste tiden haft en del känningar o det kan ju inte vara så jättebra för bebis när man ofrivilligt äter extra kolhydrater. De två senaste veckorna tycker jag i alla fall att det har gått lite bättre.
    Har fått för mig att den lilla känner av låga blodsocker för det är rätt ofta jag känner av buffar när jag håller på att bli låg. Är det någon som känner igen det??

    Efter det var jag hos vanliga MVC och fick höra hjärtljuden... 140 slag per minut som ökade till 150. BM mätte livmodern o den följde mediankurvan, men är ju bara i vecka 24 än så länge o har fått för mig att tillväxten börjar gå i gång i slutet av graviditeten.
    Så var det med första i alla fall, hon buffade också massor när jag hamnade lågt så jag blev upptvingad även om jag sov. Återstår att se hur det blir med denna.

    Jag hoppas verkligen jag kan uppnå era fina hbA1c framöver! Känns långt bort för tillfället även om majoriteten av värdena iaf ligger under 10. 
  • Tjohooo82
    Vick82 skrev 2013-10-13 11:05:31 följande:
    Skönt att du också känner igen det. Det positiva med o bli väckt är väl att det förhoppningsvis resulterar i att du slapp rekyler. Du är ganska tidigt i graviditeten va? Jag hade det själv väldigt svängigt i början.

    Jo blev inte så stora rekyler iaf. Är i v7 nu så är rätt tidigt, ska träffa läkaren imorgon får vi se vad hon säger. Till skillnad mot en del så är jag för lchf dock är jag inte strikt men märker direkt stooooor skillnad på blodsockret. Har alltid haft supersvängande men nu har jag relativt stabilt med några få toppar och dalar, men allt passar alla olika
  • Tjohooo82
    Vick82 skrev 2013-10-14 08:12:28 följande:
    Jo, jag förstår fördelen med att äta LCHF då det är lättare att kontrollera blodsockret, men jag tror ändå att kroppen behöver kolhydrater! Glad
    Absolut, men det är inte heller någon (som har insyn i kosten) som säger att man inte äter några kolhydrater :) det är dock en väldigt vanlig missuppfattning att om man äter enligt LCHF så äter man noll kolhydrater, vilket inte är sant. Visst de som kör superduperstrikt möjligtvis, men knappt de heller för i så fall äter man inga grönsaker eller sånt öht. :)
  • Tjohooo82
    Vick82 skrev 2013-10-16 07:58:28 följande:
    Men det är väl ändå så att man försöker minska rätt så kraftigt på kolhydraterna? Eller finns det de som kör LCHF men ändå äter samma mängd kolhydrater som vanligt?
    Nä klart man inte äter samma mängd som "vanligt" vilket betyder ca 50-60% av energin du sätter i dig, det i kombination med mkt fett gör en ju bara mer sjuk oftast. Det jag försöker få fram är att man i stort sett ALDRIG kan utesluta kolhydrater. De flesta ligger nog kanske runt 5-20% sen finns de mer extrema som anser att om du äter 20% så är det inte LCHF, och det är väl som vanligt de mest extrema som hörs. 
    Men t.o.m. hon som ligger bakom tallriksmodellen säger ju att den inte är applicerbar längre, utan att man ska minska andelen potatis/ris/pasta/bröd.

    Nu var ju påståendet från början att man inte åt några kolhydrater alls, vilket jag bara ville upplysa om att då tänker man inte på LCHF :) 
  • Tjohooo82
    sakurasaj skrev 2013-10-17 18:57:27 följande:
    Åh, vad spännande och lite läskigt att vara sådär nära målet... Jag vill helst inte bli igångsatt om jag kan slippa men jag vill gärna ha en dag och tid för när förlossningen blir. Kan man få det ändå? ;)

    En annan grej, är det någon här inne som varit sjukskriven på slutet utan att det egentligen är några komplikationer? Jag känner bara att jag inte orkar heltid länge till. Förra graviditeten var jag sjukskriven från nu ungefär, men det var med hotande förtidsbörd. Så är det inte just nu. Jag orkar bara inte med allt.
    Jag blev sjukskriven först på 25%, sen 50% när jag hade två månader kvar tror jag det var, dels för lite svängande blodsocker och även för att jag hade rätt lång restid vilket frestade på. Så inga komplikationer direkt men de tyckte jag behövde ordentligt med tid för att hålla koll på sockret. Blev helt sjukskriven kring jul och dottern är född i slutet på januari. Var inga som helst problem då iaf, 2009/2010. Min bm sa till mig då att de brukar vara generösare för diabetiker just pga att det är så viktigt med bra blodsockerkontroller mm.
  • Tjohooo82
    Österdahl90 skrev 2013-10-24 20:19:44 följande:
    Idag kl 15.29 föddes vår prins Melker efter igångsättning, 3335gram och 49lång och allt gick bra! :) dock himla intensivt i slutet, öppen 6cm kl 15.00 och 15.10 öppen 10! Trodde jag skulle dö ;)
    Grattis! :)
  • Tjohooo82

    Jag hade stand-up epidural och lustgas, fick ju värkstimulerande så att jag ett tag hade konstanta värkar. Dessvärre tog epiduralen slut mitt när det var som jävligast (hade dock inte öppnat mig nåt mer då) och sköterskan hade mage att komma in och säga att de inte hann byta för att de hade skiftbyte och måste lämna över till nästa gäng. De som kom sen fick eld i baken när de såg mig där jag hängde över sängen och kved i smärtor hög på lustgas. De fick vara tre st tror jag för att hjälpa mig runt så att jag kunde slappna av lite. Sen tog det knappt en timme tills de hade preppat allt för akut kejsarsnitt. Det gör att jag redan nu (v10) är nervös inför förlossningen...

  • Tjohooo82
    Vick82 skrev 2013-11-07 20:06:22 följande:

    Oooh, kan ju vara så att man behöver lite mer omtänksamhet när man ligger och har ont. Du får informera dem om din upplevelse så får vi hoppas att det blir bättre nästa gång!
    Jo har redan pratat med min BM om det och hon sa direkt att så får det ju inte gå till, så blir väl en senare fråga att informera de uppe på förlossning sen också. :)
    Vick82 skrev 2013-11-07 20:15:26 följande:
    Hade mitt första TUL idag i vecka 28 (27+5). Bebis låg på +0,2% på kurvan så det känns skönt. hbA1C låg på 33.

    Vikten låg på 1300 gram. Mäter de alltid huvud, lårben och mage för att uppskatta vikten? Trodde faktiskt inte att huvud och lårben kunde växa snabbare, utan mer att armar, ben och mage blev tjockare.
    Kommer tyvärr inte ihåg men har för mig att de mäter alla delarna hela tiden, men minnet kan vara förrädiskt. :) Skönt att den bara låg så lite över kurvan iaf!
     
  • Tjohooo82
    sakurasaj skrev 2013-11-08 18:28:09 följande:
    Tack för stöttningen vad gäller min sjukskrivning. Att få vara hemma halvtid har hjälpt mig mycket, jag känner mig lite mer som en människa nu.

    Vad gäller smärtlindring under förlossningen så var lustgasen min bästa vän... Jag hade epidural också, och just när jag fick den såg jag narkosläkaren som min räddande ängel, men i efterhand ångrar jag den. Jag vill inte ha epidural den här förlossningen, men jag kanske ångrar mig när det väl gäller. Jag kände inte mina krystvärkar ordentligt efter att de satt bedövningen och det var jobbigt. Lustgasen släpper jag däremot aldrig... ;)

    Hur var det nu med det här med minskat insulinbehov... vissa av er hade upplevt det mot slutet va? Jag är i v 35 nu och har senaste dagarna haft mycket känningar, en del riktigt jobbiga. Tycker inte jag kräver lika mycket insulin. Vad kan det betyda? Förra graviditeten satte förlossningen igång om några dagar (om jag jämför graviditetsveckor) och jag vill att det dröjer lite längre den här gången...
     
    Om jag minns rätt så var det minskat behov av insulin i slutet av graviditeten, så kan ju vara lämpligt att du minskar en del. Själv är jag just i läget att försöka ställa om att jag måste börja ta mer insulin :P lite svårt att implementera det då jag inte tycker jag ligger så himla högt. Men visst, HbA1c är ju ff lite för högt, 50 senast.
    Slipper iaf diabetesrond på 7 veckor! så jäkla nöjd med det, tycker det är drygt att springa dit hela tiden. 
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare