Inlägg från: Littlefriend |Visa alla inlägg
  • Littlefriend

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Blev tillbakaflyttad från 28/12 till 23/12 så januari är nog bara o glömma. Förhoppningsvis slipper vi julafton om de inte låter mig gå över tiden.

    Du har helt rätt Lady2 vi måste kunna njuta också. Har tänkt på det. Men det är ju så svårt. Orolig för o börja jobba så småningom och samtidigt hålla koll på blodsockret.

    Jag tror inte vi fått se med 3D om det inte var för att de ville testa apparaten lite. Det var 2 personer som turades om o utförde ultraljud efter att de kollat att allt var normalt.

  • Littlefriend
    Lady2 skrev 2016-06-09 13:53:54 följande:

    Å jag tänkte helt fel. Nej då blir det alldeles säkert en decemberbebis:) Tänk vilken julklapp till er!

    Hur länge är du sjukskriven nu?

    Hur äter ni? "Som vanligt" eller lågkolhydrat eller liknande? Jag började äta lågkolhydrat kost för några år sen så jag är väldigt van vid det. Däremot brukade jag ändå kunna "fuska" på helgen eller när det var något speciellt.

    Motionera kunde jag definitivt bli bättre på. Min bm tog ändå upp det och jag kan bara hålla med. Är bara så ruskigt trött hela tiden så det är svårt att komma till skott..


    Ja, det blir nog bästa julklappen ever. :) Om inget går på tok. Men äntligen vecka 13 nu då. Är bara så rädd att slappna av för mycket nu så jag gör nåt fel.

    Är sjukskriven till nästa vecka. Sen har jag semester. Läkarna tycker dock att jag inte ska jobba så mycket alls under graviditeten för att få bästa balansen i blodsockret. Så vi får se efter semestern. Har oregelbundna arbetstider vilket spelar in i deras bedömning. Men känns som om graviditeten blir jätte lång om jag inte jobbar.

    Fast visst är det fullt upp att ha koll på blodsockret och korrigera för det är lågt men inte överkorrigera och ibland tvärtom om man ligger högt.

    En bm jag pratat med sa att många typ 1:or är sjukskrivna under andra och tredje trimestern.

    Jag äter ju just nu bara det jag får i mig. Om det sen är lite fisk eller bara potatismos, makaroner eller en frukt så är jag glad att få i mig nåt. Börjar maten funka bättre så har jag blivit uppmanad att inte äta snabba kolhydrater under graviditeten. Har tänkt mig bönpasta istället för vanlig pasta osv.

    Borde oxå motionera. Både bm och diabetessköterskan har påtalat det. Men hur ska det gå när jag verkligen inte har nån energi? Vi får peppa varandra kanske. Borde vi satsa på att börja med korta promenader?
  • Littlefriend

    Åh va härligt att du fick se det lilla hjärtat. :)

    Vad är det för test du ska få göra? Är det NIPT? Blodprov som analyserar DNA. Läste senast igår att vissa landsting erbjuder det. Vet nån om diabetesen påverkar svaret på KUB? I formuläret för KUB min bm fyllde skulle det kryssas i att jag var diabetiker.

    Jag ska nog försöka börja med 15 min promenad o försöka orka det två gånger per dag och sen fortsätter jag längre om det känns bra. Frisk luft mår jag ju bra av iaf. Tar en Festis i fickan för säkerhets skull.

    Ja, vi får se hur jag mår längre fram vad gäller sjukskrivning men känns skönt att de är förstående om det skulle behövas.

  • Littlefriend

    NIPT erbjuds bara i några få landsting har jag förstått då det är väldigt kostsamt. Det är dock säkrare metod än KUB då de via ditt blod kan analysera barnets DNA. Du får ett svar och inte en risksiffra om jag inte missförstått. Vissa ställen erbjuder det vi hög riskfaktor på KUB.

    Hoppas det går bra på kalaset idag. Förstår ditt dilemma.

    Kanske nån frågade tidigare men har ni berättat om era graviditeter.

    Då jag mått så dåligt har jag inte kunnat dölja det alls egentligen. Svårt att sitta o peta i mat o låtsas som ingenting när man träffar familj o vänner. Har dock varit tydlig med att vad som helst kan hända då det är så tidigt.

  • Littlefriend

    Nja, jag har lite svårt att pust ut. Försöker tänka på lugnande ord som bm sagt. Bl.a. Att när man såg att allt såg så bra ut med hjärtat på KUB ultraljudet så kan jag känna mig lugn. Det finns aldrig 100% garantier men vid sena missfall har fostret ofta dött före v 12. Men det där med att det inte finns garantier är vad som finns mest i min hjärna.

    Igår var en berg o dal bane dag för mitt blodsocker. Snacka om att det ger oro. När jag ser tillbaka på dexcom så finns inte en enda längre stund med en rak linje vilket jag brukar ha. Hade 3 tillfällen då den visade LÅGT, därefter rekyler upp till 14. Inatt har det dock stabiliserat sig och jag vaknade med 5,0.

    Det är ju dock i andra trimestern som insulinbehovet ökar. Så när ska de låga värdena ändras till att bara kämpa för att pressa ner det?

    Skönt att kalaset gick bra för dig Lady2.

    Jag hade också velat vänta med att berätta tills jag fått KUB svaret men det gick inte.

    Kanske du väntar ett barn med ett annat kön denna gång om du inte mår riktigt lika illa? Du har ju ändå symtom som att inte kunna dricka kaffe. Jag har haft svårt för lukten av kaffe sen vecka 7-8 tror jag och inte druckit en enda kopp sen vecka 6-7. Kan längta efter att tycka om kaffe igen.

    Ja, nu blev det långt inlägg för mig oxå. :) sorry.

  • Littlefriend

    Vecka 14. Jag borde vara lugn nu. Tror jag skulle behöva höra eller se hjärtat en gång till nu när jag passerat största riskzonen för att våga slappna av lite. Tänker fortfarande att nåt kan ha gått fel i vecka 12. Blir så arg på mig själv. Måste försöka släppa oron. Men det syns ingenting än. Det oroar mig. Man läser ju om att så många ser jätte gravida ut så tidigt. Ok, brösten har vuxit. Men absolut ingenting syns på magen.

    KUB svaret har jag inte fått än. Men det skulle ta ett tag då jag tog blodprovet lite för sent o det skulle skickas både hit o dit när ingenting görs i min hemkommun. Sen skulle jag få brevsvar. Hoppas det kommer idag eller måndag. Ingen har iaf ringt så det hoppas jag är ett bra tecken.

    Skönt att läkaren och ssk tyckte att allt såg bra ut för dig Lady2. Men det är ju en omöjlighet att hålla sig runt 4 och men inte under.

    Vågar inte heller riktigt tänka på eller önska kön. Frisk bebis vill jag ha. Tänker du ta reda på kön vid UL?

    Punk. Skönt att du mår bra denna graviditet. Men varför får du så taskigt bemötande? Och varför tror du att ingen kommer gratulera dig? Va underbart att känna den lille så ofantligt tidigt! Vilken lycka! Njut av att må bra nu och var lycklig över ditt underverk i magen.

  • Littlefriend
    velicious01 skrev 2016-06-19 13:35:13 följande:

    Går in i vecka 8 nu så de känns pirrigt men vill bara att tiden ska gå till v 12 :) Tidigt ultraljud i veckan som kommer så kanske oron släpper lite :) eller blir man bara mer toknervös.

    Har fått en del rekyler, nu efter frukost upp till 10-14 :O men fort ner igen puh. Annars motar jag ner så ca 3-4 känningar per dag här med..får nog ta ett snack med diabetes teamet för oroar mig hela tiden över de höga bs mest. Nån mer som känner igen sig?

    Hur går de för dig Svea? :)


    Känner absolut igen mig. Livrädd för höga värden trots att alla säger att korta stunder i samband med mat är ok. Det är hba1c som är viktigt.

    Du bör nog känna dig lugnare efter ett ultraljud. Jag har gjort 2 hittills, i v 8 och v 12. Blev mycket lugnare o gladare. Men oron att nåt är fel har kommit tillbaka efter några dagar. Vill se eller höra hjärtat oftare. Längtar efter sparkar så man kan få nån bekräftelse att det är nåt där inne.
  • Littlefriend

    Jag är riktigt nyfiken på kön men samtidigt gillar jag överraskningen vid födseln. Men tror inte jag kan hålla mig om det går o se. Min man väntar nog helst till födseln. :)

    Ja, jag har fått tid för rul. Fick först 18/7 men sen ringde de och ändrade till 29/7. Typiskt liksom. 11 dagar längre väntan. Snacka om i-lands problem. :)

    Varit på vift idag men ska skynda hem nu och hoppas på KUB svar o brevlådan.

    Har förresten fått i mig lite kött idag för första gången på 5 veckor. Man får vara glad för det lilla.

    Hoppas oxå alla haft en bra helg med fina värden.

  • Littlefriend

    Ja, verkligen jätte skönt med KUB svaret. Nu är det bara o vänta o längta efter RUL.

    Jag mår långt ifrån bra men kanske lite bättre. Mindre illamående och när jag väl kan äta så kan jag äta lite mer än tidigare. Men fruktansvärt trött och orkeslös och ändå svårt att sova. Vågen visade -5 kg sen inskrivningen nu. Magen har dock börjat bli svullen idag tycker jag.

    Ska ansöka om ofödda barn försäkring. Nån som vet om diabetesen kan påverka den? Nån sa att de ev begär ut journaler för att se hur diabetesen skötts och att man ev väger in risker för komplicerad förlossning.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare