Inlägg från: Tjohooo82 |Visa alla inlägg
  • Tjohooo82

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    sakurasaj skrev 2013-11-12 08:44:55 följande:
    Tjoho: Oj, 7 veckor! Det var länge, åtminstone för mig som gått nästan varje vecka i 30 veckor typ. ;) Vad skönt för dig, jag är också trött på alla kontroller... Nu blir det två gånger i veckan dessutom.

    Eftersom jag födde fem veckor tidigt förra gången hann jag aldrig uppleva minskat insulinbehov. Det kändes lite läskigt att det sjunker, men de verkade inte tycka det var konstigt.

    Vick: Visst är det så att en del inte uppskattar att man frågar för mycket. Jag har ett stort kontrollbehov och skriver upp precis allt i en bok, men en del läkare vill knappt uppge mått och värden eftersom "det är komplicerat". ;)
    Jo vanligaste är väl var 4:e vecka i början, har ju inte kommit så långt än, gick in i v11 i måndags. Men kommer ha mail- och telefonkontakt med läkaren om två veckor så de tyckte nog det räckte ändå :)
  • Tjohooo82
    annni568 skrev 2013-11-13 18:16:41 följande:
    I fredags föddes Ester efter igångsättning i 36+2 (dagen innan). Anledningen till den tidiga igångsättningen är att jag förlorade min Hilma i just 36+2 förra året pga hypoxi. Mitt psyke klarade inte en dag till denna gång. Ester skattades till 3100 men vägde 3860 så jag är verkligen glad att jag följde min övertygelse och fick tidig igångsättning. Förlossningen gick jättebra. Eftersom två av mina barn fastnat med axlarna vid just igångsättning var jag jätterädd denna gång. Alla har dock lyssnat på mig jättebra under graviditeten och även under förlossningen. Jag sattes igång på torsdagen med ballong som föll ut efter fyra timmar. Sedan tyckte de att jag skulle vila över natten eftersom huvudet låg för högt upp så det fanns risker med att ta hål på hinnorna. Dagen efter hade huvudet sjunkit ner så de tog hål. Efter en timme skulle de sätta värkstimulerande dropp men min kropp fattade och jag hade vid det laget rejäla värkar. 2,5 timme efter att de tagit hinnorna fick jag krystvärkar och fem minuter senare var hon ute! De sista värkarna satte de på droppet för att jag inte skulle riskera värksvaghet. En superförlossning!

    Vi fick stanna ett tag pga låga blodsocker och gulsot men nu är vi hemma. Dock oroar jag mig nu massor för alla infektioner som jag ser att ni diskuterat. När man förlorat ett barn finns det ingen gräns på oron och jag har ju två större barn varav ett dessutom har feber och förkylning just nu

    Men nu är jag fyrabarnsmamma till tre på jorden och en i himlen och det är superhäftigt! 
    Åh stort grattis till dig! Blir med alla hormoner i kroppen alldeles tårögd av att läsa det! 
    himla skrev 2013-11-14 13:20:17 följande:
    Grattis till lilla Ester !

    ja jag å min grav diabetes fortsätter ... var idag till spec mvc å fick 27 på mitt hba1c ... å läkaren hakar upp sig på några av mina höga värden som är på 8.8 å ett på 9,6 annars pendlar jag mellan 3,2 och 7,5 ... före och efter ... gillar inte den här läkaren å hoppas att jag kan släppa hans snack om att insulin kommer nog att snart behövas å hoppas att sköterskan som jag ska träffa om tre veckor har annat å säga å kan muntra upp mig igen 

      
    Haha, shit! 27...mitt låg på 50 senast och det var visserligen så att fokus ju så klart är att trycka ner ännu mer men de verkade ändå inte helt besvikna på siffran. Jag slapp t.o.m. gå på diabetesrond var 4:e vecka nu i början utan de tyckte det räckte att jag kom igen om 7 v och däremellan höll kontakt med läkaren via mail och telefon. :)

    Nu vet jag inte hur långt gången du är? Men som sagt 27 är ju helt sjukt bra så om du nån gång har värden över 8 verkar det ju konstigt att du skulle behöva insulin. Hoppas du kan få någon annan läkare, prata med sköterskan om det! Jag har bytt flera ggr när personen inte passat mig.
     
  • Tjohooo82
    ebrink skrev 2013-11-20 20:42:06 följande:
    Hej! Har precis hittat hit, är gravid med första barnet vecka 15+3. Vad skönt att höra att det finns fler som har ångest över blodsockret! Har sedan jag upptäckte att jag var gravid pressat ner sockret en hel del, från 54 i hba1c till 39 senast på 3 månader.. Vilket resulterar i väldigt många känningar som jag är sjukt trött på! Någon mer här som ska ha barn under våren 14?
    Början på juni för min del. Jo jag har också haft rejält med känningar men också några högra värden, får inte riktigt till doserna vilket inte är så konstigt eftersom jag alltid haft svängigt blodsocker. Senast för två veckor sen låg mitt HbA1c på 50.
  • Tjohooo82
    himla skrev 2013-11-21 10:20:09 följande:
    Gick precis in i v 25 och jag vet ju om att jag kommer kanske behöva ta insulin senare i graviditeten... men när jag haft lite onda tankar sedan start fast jag haft bra värden ... och jag pratat med olika läkare och sköterskor som peppat mig och sagt att det behöver inte blir så ... såå kommer denna dr som jag hade förra graviditeten också och bara deppar ner mig .. blir ju livrädd att äta till slut .. men ändå så vet jag att jag kan "fika" å äta liiite chips  ja å ta ett mc Donalds mål utan att få dååååliga värden ... å som sagt vardagsmaten blir bra värden å mitt långtidsvärde har ju sjunkit från 33 till ja nu senast 27... Vad jag fattar som är riktigt bra !

    Jag fortsätter att leva mitt liv å hoppas att jag får en bra sköterska å har bra värden när jag ska dit om ca två veckor... sen är det då tre veckor kvar tills jag får träffa en dr igen å ev se han igen ... å då har jag ju kommit ganska långt så då hoppas jag om det blir insulin att jag klarar av det sista veckorna !

    Någon som vet får man alltid TUL och isåfall i vilken vecka när man har diabetes...      
    Vet inte hur det är med extra TUL för alla med diabetes, däremot kommer jag få ett extra runt v24 eller nåt sånt för att jag har haft diabetes i över 20 år, det är tydligen gränsen här i Sthlm.
  • Tjohooo82
    Med två små skrev 2013-11-22 13:25:36 följande:
    Jag har en fråga om amning, som kanske någon kan svara på. Inte otippat får jag massor av låga värden nu när jag ammar, och samtidigt har jag fått en ny diabetessköterska. Var hos henne för en månad sen (när Signe var fem veckor) och då lät det på henne som att "ja, det är ju svårt att få bra blodsocker med all amning men du kan komma tillbaka hit i januari när bebisen är större och amningen inte är så viktig längre".

    Det lät alltså i princip som hon tycker att jag ska sluta amma när Signe är fyra månader!? Det vill jag verkligen inte, amningen funkar bättre än någonsin nu och Signe går äntligen upp i vikt som hon ska.

    Är det någon som har slutat amma på grund av lågt bs?
    Precis som övriga tror jag inte heller att hon menade så utan att kroppen justerar det där lite själv. :) Jag fick aldrig igång amningen helt med lillan så hon blev bara delammad, dock hade jag en bekant som gjorde så att hon hade en skål med nåt blodsockerhöjande bredvid sig när hon satt och ammade så kunde hon peta i sig om det behövdes. Kanske kan underlätta.
  • Tjohooo82
    sakurasaj skrev 2013-12-03 12:01:09 följande:
    Hej alla diabetessystrar! Nu är jag inte gravid längre, för lilleman kom ut förra veckan. Jag blev inlagd pga misstänkt havandeskapsförgiftning, men det bröt aldrig ut "ordentligt". Däremot satte värkarna igång efter två dagar inlagd, och ut kom han v 36+6.

    Han har hela graviditeten uppskattats att ligga runt +25% på TUL, och dagen innan förlossningen beräknades han till 3700 g. Ut kom en pojk på 4775! Jag blir så frustrerad när jag tänker på det där, TUL:en känns så meningslösa när det är så osäkra resultat. Jag har haft hba1c runt 38 hela graviditeten och vet inte den här gången heller varför han blev så stor. Min tidigare son vägde 3590 i v 35+0, och jag var så glad att det här barnet inte beräknades ligga lika högt i tillväxten. Nu spelar det ingen roll hur stor han är men jag vet ju att det kunde gått illa.

    Hans blodsocker låg på 0,9 när han föddes och han fick ambulanstransport till neo. Det har varit lite osäkert hur han mår, det var en tuff förlossning och han har varit medtagen men nu är vi hemma och mår fint båda två, tack och lov!

    Jag hoppas att man hittar ett bättre sätt att bedöma tillväxt och att någon på något vis kan komma fram till vad som påverkar vad hos gravida diabetiker. Eller hos gravida över lag. Jag försöker acceptera att "science only goes so far, then comes God" och se det som något som i slutändan är bortom vår kontroll även om vi gör allt för att kontrollera.

    Lycka till alla ni gravida, jag menar självklart inte att vi kämpar i onödan, ni gör ett otroligt viktigt jobb för er och era barn varje dag!
    Stort grattis, kanske tur i oturen då att han kom ut så pass tidigt :) Vet inte hur långt emellan du hade mellan dina men nr två brukar ju kunna bli större just för att där finns mkt mer plats, speciellt om det är bara nåt år emellan. 

    Men nu får du bara njuta! :) Längtar själv till det är över och då är jag bara i v 14...jag är inte gjord för att vara gravid det är ett som är säkert! ;)
  • Tjohooo82

    Längtar efter att göra rul, känns som en evighet att vänta till början på januari! Men tror & hoppas att hba1c gått ner från 50 som det låg på senast iaf. Ska till SöS under julhelgen först den 23:e till BM och 30:e på diabetesronden. Nu äntligen har alla låga blodsocker avtagit något, även om de kommer emellanåt så klart. 
    Tycker jag blivit virrigare och glömmer vad jag tagit för doser av lantus på kvällen, någon mer som fått "gravidhjärna" tidigt? Är i v14 än så länge, tydligen så är det 6/6 som är beräknat datum och inte 8/6 som jag trodde :P fördelen är ju att rul kommer lite tidigare förhoppningsvis!

    Lillan låg först -2% jämfört med kurvan tror jag det var, i slutet (och efter mina cravings på pommes frites, de frysta som man tillagar i ugnen ;), så låg hon på +6% och hon slutade väl på 3950g och då var det ju egentligen 40+1 eller två eftersom hon var beräknad till 26:e men kom inte ut förrän 28:e (trots igångsättning och slutligen snitt). Så lite spännande ändå att se vad småsyskonet hamnar på sen.

  • Tjohooo82

    Ang höga värden, så räknar jag nog generellt under 10 som bra, mest för att jag under de 23 år jag haft diabetes alltid haft supersvängigt. Nu när det gäller under graviditeten (och även föregående grav) så vill jag inte ligga så högt före och 3 h efter mat (typ max 6-7) men tyvärr har jag väldigt många känningar nu när jag försöker pressa ner så har varit både höjningar och sänkningar primärt vad gäller Lantus. Min läkare säger också att det bästa är att få bort alla känningar så långt det är möjligt för att hitta något tydligare mönster.

  • Tjohooo82
    lydia skrev 2014-01-14 13:23:02 följande:
    Hej! Undrar hur ni gör med sömnen? Är gravid med andra barnet och börjar känna mig gravt sömndepraverad. Har haft omväxlande högt respektive lågt bs under nätterna vilket stört min sömnrytm, så nu vaknar jag varje varannan timme varenda natt. Det är så tugnt, som att vara tillbaka i den första amningsperioden igen. Vilket tyvärr har börjat påverka min arbetsförmåga. Har ni några tips på hur man kan få sömn men samtidigt hålla bs under kontroll? Eller är det bara att bita i det sura äpplet och tänka att det hör till som diabetiker? Har inte haft sömnproblem innan graviditet och barn och blodsockret ligger inte stabilt, men medelvärdet är bra.
    Kan du se nåt mönster över när på natten det sticker iväg åt nåt håll? För ställ i så fall klockan så får du ta ett blodsocker då och kanske justera i tid, bara en tanke. Har inte själv haft stor aproblem med det denna gång så kan tyvärr inte ge nåt bättre råd just nu :)
  • Tjohooo82
    Lerumsmamma skrev 2014-01-15 21:06:08 följande:
    Då var jag här igen! var delaktig i tråden förra året då jag var gravid med sonen och igår plussade jag igen! Glad
    är i v 5 (4+1) ganska chockad att jag blev gravid på 2a försöket eftersom vi var oförklarligt barnlösa och gjorde ivf med sonen som fyller 1 år nu den 22e.
    Haft diabetes i 25 år och är 34 år. 

    Någon mer som går på spec MVC på Östra i Göteborg?? 
    Grattis! Säkert så att när "pressen" släppte så gick det av sig själv :)
    Ungefär samma läge som mig med diabetesen, haft diabetes i snart 24 år och är 31 år än så länge. Dock bor jag i Sthlm så Östra i Gbg är lite långt bort ;)

    Jag blir så trött på allt svängande socker!! Hade ketonutslag, rejält, i måndags hos bm. Så har nu fått en mätare för att mäta ketonerna i blodet istället för urinen. Blodsockret har legat bra, tom lite åt det för låga hållet oftast, därför tänkte jag att jag får väl öka mängden kolhydrater (även om jag ätit mer än vanligt) och därmed också insulinet, men nu får jag inte alls till det...så tröttsamt.
    Dessutom visade den nya mätare på 16 igår och min vanliga på 11 samtidigt...och då börjar jag ju fundera hur pass stor marginal är det som de säger är ok? Samma sak i morse men inte lika stor differens då, tog blodsocker hemma 12.9 och sen 30-40 min senare på jobbet innan jag skulle äta och då är det 13.9 trots att jag tog 4 E hemma. Funderar på om jag möjligen glömt ta Lantus igår kväll...skulle kunna vara så men kan också vara efterdyningar av rekyl då jag låg på 3.0 när jag skulle lägga mig och tog en macka då.
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare