Inlägg från: Maddie72 |Visa alla inlägg
  • Maddie72

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Hej allihop. Är glad idag. Har varit på tillväxt-UL. Bebisen rörde sig rejält och läkaren hade lite problem att mäta. =) Bebis tillväxt ligger helt normalt på +4,7 %. Fick även reda på att HbA1c sjunkit ännu mer till 5,8. (6,1 för 3 veckor sedan) Tala om att jag är glad, det är bara att kämpa vidare och få ner det ännu mer.

  • Maddie72

    Protea - Jag har gått upp 11-12 kg och är i vecka 27 nu. Min läkare säger inte så mkt om vikten, men vägs varje gång. Hon tycker jag ser ut att må bra. Det blir ju så, man tar ju så mkt extra insulin. Jag har med ökat i doser men inte megamycket ännu. Jag är 37 år och ska ha mitt andra barn. Det ska inte vara några problem vad jag förstår. Jag ammade Oskar från det då han föddes fram 6 månader, gav även en del tillägg med. Men vid 6 månader blev det bara tilägg för det var helmycket strul med mjölken, en Oskar som inte sög ordentligt, det var nog tilläggets och nappflaskans fel. Hade mkt mjölkstockningar osv. Det var skönt att slippa amma till slut, när det var så mkt strul. Kommer inte ihåg så mkt om insulinbehov vid amning, mer än att jag lätt fick blodsockerfall under amningen och kunde droppa snabbt och  hade alltid en banan och druvsocker bredvid mig. =) Vid förlossningen var det min käre man som kollade det hela tiden åt mig och gav mig insulin. Jag åt inte spec det dygnet jag försöklte få fram vår Oskar. Jag småduttade insulin. Fick inte äta spec mkt och till slut hade vi ingen koll på nåt och jag fick dropp med insulin i.

    Hmmmm man undrar ju onekligen hur det ska gå denna gången.

  • Maddie72
    TurkiskPeppar skrev 2010-08-13 21:37:18 följande:
    Hej alla! Nu har jag också semestrat färdigt och hittat tillbaka till familjeliv Var hos BM idag och mätte magen för första gången. sf var 25 cm, vilket visst var strax över normalkurvan. Fick även höra hjärtljud... alltid lika mysigt 8 september ska jag göra mitt första TUL, ska bli riktigt spännande att se hur stor skrutten beräknas vara då, även om deras beräkningar inte verkar helt pålitliga.

    På måndag börjar jobbet igen och jag börjar redan nu oroa mig för hur jag ska orka med alla låga värden där igen. Hade mycket mer problem med känningar när jag jobbade innan semestern än vad jag har haft nu när jag varit ledig. Jag har inte tid att äta så ofta och förhindra låga värden när jag är på jobb, och när jag väl får en känning så får jag så fruktansvärt dåligt samvete för att jag inte kan jobba ordentligt innan bs stigit igen. Frustrerande! BM tyckte jag skulle söka havandeskapspenning. Men ingen annan som varit gravid på mitt jobb har gjort det. Om det är diabetesen som ställer till det och inte mitt arbete, borde då inte en sjukskrivning vara lämpligare än havandeskapspenning?

    För övrigt njuter jag för fullt av att få känna skrutten sparka allt oftare och kraftigare! Igår fick min man känna rörelser för första gången. Så mysigt!!!
    Härligt med BM-besök och lyssna på hjärtljud. Jag arbetar som lärare och min diabetesläkare ska faktiskt sjukskriva mig fr.o.m. då eleverna börjar. Hon tycker inte jag ska arbeta med den stressen som arbetet och blodsockertagandet tar. Stress leder till adrenalinpåslag och högt blodsocker. Man har ju ändå en skyldighet till sitt arbete i första hand och med allt som kan hända med bs (upp eller ner) går det ju inte att koncentrera och göra ett gott jobb. Jag låter ju alltid eleverna gå före och det fungerar ju inte i alla lägen då känningar och dyl kan hända. Sedan är det känsligare ju längre gången man är i graviditeten. Hoppande bs och olika doser hit och dit. Nej jag har äntligen accepterat att det blir sjukskrivning i 3 månader, så nu känns det bara skönt.
  • Maddie72

    Boomie - Jag åt enligt LCHF då jag blev gravid och det var jätteenkelt att hålla bra bs. Men efter någon vecka blev jag så illamående av den typ av mat och gick precis som Kim86 över till vanlig kost. Det man ska tänka på är väl att inte gå ner i vikt utan äta så man står stilla liksom. De slaggprodukter som bildas då man går ner i vikt kan vara skadligt för bebis i mage har jag hört. Nån annan som hört nåt om det?

  • Maddie72
    Boomie skrev 2010-08-20 17:51:25 följande:
    Maddie - jag har hört samma som du. Dvs att kroppen frigör gifter som lagrats i fettet och att de inte är bra för barnet. Jag har legat ganska stabilt i vikt den senaste månaden så det är inget problem.
    Ja men det är ju bra. Hoppas du kan fortsätta.
  • Maddie72
    TurkiskPeppar skrev 2010-08-20 18:58:11 följande:
    Måste fråga... är det någon mer som blir illamående vid lågt bs? Jag upplevde det aldrig innan graviditeten men nu kommer det ofta illamående i samband med känningar. Jag har annars varit ganska skonad från illamående medan jag varit gravid. Jag frågade min diab.läkare, men han hade aldrig hört talas om något sånt. Jobbigt är det att må illa just när man måste äta!
    Japp, här har du en. Har inte heller hört varför det är så. Det är ganska jobbigt då. Jag kände inte detta förra graviditeten. Men det är kanske som med icke diabetiker, de är illamående då de är för hungriga. Det gäller alltså att inte hamna där, utan alltid ha nåt till hands. Småäta lite och då behöver det ju inte vara sånt som höjer bs för mkt eller snabbt.
  • Maddie72

    Hej gänget
    Inte varit här på ett tag. Följer hela tiden och får massor med tips. =) Är sjukskriven nu. Har gått in i v 30 idag. Mitt HbA1c höjdes en aning sist och tala om att jag är deppad. Men bs har varit rent fördjävlligt den senaste tiden och mornarna är jobbiga med höga värden osv. Försöker med LCHF-frukost de mornar jag ligger högt. Då funkar det mkt bättre. Har fått börja sätta klockan om nätterna för att kolla bs och det är ju trist. Det är tur att man är sjukskriven så man orkar säger jag bara.

    Är det fler än jag som ständigt har ångest över hur bebis mår i och med att man har diabetes? Nu låg jag så och så i bs, är det därför bebis sparkar så fasligt? Håller den i denna stund på att växa jättemkt osv... jag blir nojig snart...

  • Maddie72
    kim86 skrev 2010-09-03 10:41:22 följande:
    Grattis Camillur... Skönt o redan ha de första 12 veckorna avklarade bara sådär.. =)

    Lite EGO.
    Var på kontroll idag. Flödesmätninge och CTG för att jag fått sänka mina insulindoser så mycket...
    Jag har lägre doser nu i v 36 än vad jag hade innan graviditeten, o man borde ha ca dubbelt så stora.
    Lillen mår bra enl flödesmätning och CTG. Men de har ingen aning om varför jag måste sänka mina doser. Lite oroande.
    De vill nu kolla CTG 3 ggr/vecka hos BM och om exakt 2 veckor så ska jag på TUL. Bebben låg ju på 33 % över kurvan förra gången, och ligger den på ca samma eller mer så har de 2 indikationer på att sätta igång förlossningen då. Så kanske bara är gravid 2 veckor till. =) både skönt och oroande. Vet ju inte varför, lillfisen mår ju bra enl kontroller, men har en gnagande känsla i bakhuvudet att lillen är sjuk...

    Såå,, avskriven.. =) hoppas allt går bra med er andra... 
    Vi har diskuterat detta tidigare i tråden ang insulintillverkningen hos bebis. Jag  har hört att bebis hjälper till med insulintillverkning så man får lättare att sköta sin diabetes. Men jag vet verkligen inte och det var delade meningar om hur det egentigen var. aHoppas verkligen att det löser sig för dig. Bra att du får komma på så täta koller.

    Jag har själv ett jobbigt HbA1c som hade höjts från tidigare mätningar. Ligger nu på 6,2... jobbigt jag mår asdåligt då jag får såna här besked. Nu så fick jag nog ett förtäckt hot från min diabetesköterka att blr det inte bättre så måste de nog lägga in mig. Men det satte verkgligen igång mig och nu har jag istället stenhård koll. Har legat närmast perfekt sedan jag var där i onsdags. Så det kan bli. Jag har nog bara varit rädd att ta för mkt insulin hela tiden. Sååå nu skärpning. Jag är ju sjukskriven så jag har ju tid.
  • Maddie72
    kim86 skrev 2010-09-07 10:51:37 följande:
    hej allihopa.. =)
    den 5/9 kl 15.48 kom lilla Loke till världen..
    han var 49 cm lång o vägde 3200 g.. så det var alltså detta som varit på G hela tiden.. =)
    allt gick kanon o vi är sååå glada... han mår fint men vi kämpar lite med amningen... 
    Åhhh grattis Kim. Vad roligt att gick bra. Så skönt att höra sånt. Jag är ju så orolig själv och min förra förlossning gick allt annat än smidig. Födde du vaginalt? Hur lång tid tog det allt som allt? Om jag får fråga.... =) Kram!!
  • Maddie72
    Amelie av Paris skrev 2010-09-08 08:18:55 följande:

    För er som minns våra graviddiskussioner i våras kan jag berätta att jag födde med akut kejsarsnitt i början av maj. Min bebis vägde 3218g och var 52 cm lång i v 33+3. Hennes bs vägrade stiga och vi blev kvar på sjukhuset halva sommaren. Jättejobbig tid. Hon har en ovanlig sjukdom (2/100000) som gör att hennes bukspottskörtel producerar för mycket insulin. Hennes vikt var alltså inte relaterat till min egen diabetes. Hon mådde jättedåligt i magen och vid ett ctg som gjordes på sjukhuset upptäckte man att hennes hjärtljud gick ner när jag hade sammandragningar. Det är ingen risk att någon av er blir kvar på sjukhuset efter förlossningen så länge - blodsockret brukar bli stabilt inom någon vecka. Hoppas att ni alla har det bra!


    Luna- vad heter den sjukdomen? Hur mår din flicka nu?
Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare