Inlägg från: Maliiiiin |Visa alla inlägg
  • Maliiiiin

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Elisabethjz skrev 2010-02-04 17:38:55 följande:
    Idag har vi gjort könsul, och Benjamin kommer bli storebror till en liten tjej! Spännande!!!!!
    Åh, så roligt med en liten lillasyster!! Ska bli så kul att få se vem det är som gömmer sig där i magen!
  • Maliiiiin

    Ser att det diskuteras dagis.

    Elise går på dagis 15 timmar/v (5 timmarsdagar på tisdagar, onsdagar och torsdagar). Jag tycker att det är i minsta laget, 25 hade varit perfekt i mitt tycke, men nu är det som det är.

    Elise gillar både att vara på dagis och att vara hemma, det är aldrig några problem med lämningen, men skulle hon få välja hade hon nog ofta valt att få vara hemma. När man kommer för att hämta henne ser hon alltid ut att ha skoj och när man frågar om hon haft kul på dagis svarar hon alltid ja. Vid fler än 9 av 10 hämtninga är det heller inte några som helst problem med att få hem henne, det är nästan så att man blir lite glad de gånger hon säger att hon inte vill gå hem!! =) Och i julas, när hon varit ledig i över 3 veckor i sträck sade hon flera gånger att hon saknade sitt dagis, även det kändes bra att höra! =D Man vill ju såklart att de ska trivas, känna sig trygga och ha riktigt kul på sitt dagis!

    Elise gillar att gå hem till kompisar och tycker om när kompisar kommer över till oss för att leka.

    Nä, nu är det förberedelser inför fredagsmyset...på't med förklädet och fixa ihop något gott att äta ikväll! Ha en skön helg alla!

    En sak till, vi ska flytta.... ut på landet, typ.... till Vallentuna. Känns spännande men med blandade känslo, vi bor ju söder om stan, har alla vänner boendes antingen i stan eller just söder om stan.... Alexanders förädrar bor här.... Mina föräldrar, syskon, syskonbarn och barndomsvänner bor i Skåne... I V-tuna har vi alltså ingen som helst anknytning. Någon som känner till V-tuna här i tråden kanske!?

  • Maliiiiin

    Smurfan - Jag läste att V-tuna var en av Sveriges mest expansiva kommuner. Det märks nästan när man är där, otroligt mycket nybyggda hus vart man än huvudet vänder. På tal om sötsaker, han som äger bageriet i V-tuna kom på delad fjärdeplats i "årets konditor" i Sverige och bageret har ett riktigt gott rykte. Kan bli farligt för extrakilon att flytta dit...

  • Maliiiiin

    Svirro - Det var en bra fråga , knappt så att jag själv vet svaret.... Vi har länge hållt ögonen öppna för en tomt att bygga nytt på... till att börja med tittade vi i Nacka/Värmdö-området men insåg snabbt att tomtprisena var på tok för dyra där, då gick vi "ner" ett snäpp och började titta i Tyresö/Vendelsö istället.. men även där var det för dyrt... åtmistone för den typen av hus som vi ville bygga, för att ha råd med det behövde vi flytta  ännu längre ifrån stan...., att det sedan blev just V-tuna är en kombination av slumpen och bra priser.

    Smurfan - Ja, jag håller med om att kommunikationerna in till stan är bra när det kommer till turtäthet, men däremot tycker jag att en halvtimme in till stan är  längsta laget och då kommer man inte ens in till centrala Stockholm. Men med tanke på att varken jag eller Alexander jobbar inne i stan så gör det inte så mycket.  Härligtatt er lägenhet ökat massor i värde sedan ni flyttade in... =)

  • Maliiiiin

    Elise är drygt en meter lång och väger 16,5 kilo. Hon sitter fortfarande bakåtvänd i bilstolen, men nu börjar det bli lite trångt... Vi kommer nog köpa ny, framåtvänd, bilstol framåt våren/sommaren.

    Den 1:a mars firar Alexander och jag vår 10-årsdag. Vi ska gå ut och äta nu på lördag för att fira detta och jag tänkte boka bort på någon trevlig restaurang med goood mat. Hade önskat att gå till "SMAK på restaurangen", men det var tyvärr fullbokat. Då tänkte jag att vi kunde gå till Grill istället, som vi båda gillar, men där har vi varit så många gånger så på så vis känns det lite tråkigt... Skulle jättegärna ta emot TIPS PÅ RESTAURANG ifrån er!! =)

  • Maliiiiin

    Anke: Tack för snabbt svar! Har bokat bord där nu! Har tänkt gå dit vid ett flertalet tillfällen, men det har aldrig blivit av...

  • Maliiiiin

    Smurfan: Usch, så otäckt. Stackars er och stackars lille Gizmo. Skönt att höra att han återigen är glad och pigg. Hoppas att han fortsätter i de banorna och att detta aldrig återkommer!

    Imorgon ska vi ha visning av vårt hus. Jag har städat, fixat och donat som bara den de senaste dagarna. Jisses, vad mycket det är att stå i! Hade aldrig trott att det skulle vara så här mycket jobb inför en visning. Hoppas nu att det kommer många spekulanter... Känns lite nervigt faktiskt! =)

  • Maliiiiin

    Haha, jag håller med er angående barn nummer två...

    Isak är en otroligt nöjd och glad liten bebis som bara hänger med överallt och finner sig i allt. En liten solstråle från morgon till kväll, precis som Pesco skriver om sin Ellen!

    Jag har åxå tänkt på det där om "farlig tvåa".... jag är redan sugen på en trea... =) och det är nog pga att allt bara varit så väldigt enkelt och mysigt med Isak. Alexander är dock nöjd med två barn...

    Elise sov minimalt lite som bebis... när hon var 4 månader sov hon 30 min på förmiddagen och 30 min på eftermiddagen hur mycket jag än trixade och fixade för att få henne att sova längre. Isak har helt andra sovvanor! Fast Elise var bättre på att sova hela nätter, det började hon med tidigt... Isak gnyr i sömnen och vill gärna tutta när han kommer in i det ytliga sömnstadiet..., men jag har å andra sidan inte varit lika hård och konsekvent gällande detta med Isak...

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18