Inlägg från: Smurfan 81 |Visa alla inlägg
  • Smurfan 81

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Hallå!
    Kom hem från Thailand inatt, jag och Christoffer har varit där i 2 veckor och bara haft det underbart! Barnen kommer hem om några timmar och det ska bli helt underbart att få träffa de igen!

    Vi hade tänkt att Kevin skulle få börja på nån typ av simskola nu i vår. Vi blev så inspirerade av 2 barn i poolen, en 3-åring som verkade född i vatten och simmade runt med armpuffar och en 4,5-åring som simmade helt själv över hela poolen! Kevin har varit väldigt försiktig med vatten så jag tänkte kika om det finns nån bra kurs i närheten av simskola nu så att han inte ska behöva vara så rädd för vatten i sommar på Sandhamn.

    Har det kommit några nya bebisar när man varit borta?

  • Smurfan 81

    Ja, det var helt underbart att bara få vara vi!
    Vi var i Khao Lak på Bhandari Resort & Spa. (Fritidsresor) Kan rekommendera faktiskt! Vi bodde i en Bungalow och har tagit Spa-behandlingar var och varannan dag! Gjort lite djungeläventyr med elefantridning, snorklat på Similan Island (helt underbart) och lite andra guidade turer som var väldigt intressanta. Sen har vi förstås badad och legat och slappat vid poolen och på stranden också! Första veckan måste jag erkänna att vi faktiskt bara njöt av att få vara själva och först andra veckan började vi längta efter barnen. Det var väldigt nyttigt att få längta hem lite och de har fått så mycket uppmärksamhet när vi har varit borta så det har inte gått någon nöd på de inte!
    Japp, barnflickan och farmor hade barnen. Barnflickan verkar ha fått in bra rutiner nu ska vi ska försöka hålla på.

  • Smurfan 81

    Hahaha, nä här blir det ingen 3:a!
    Man trodde man var utvilad efter 2 veckor, men idag är jag helt slut av att vara med barnen. Jetlagen gör sig påmind och det bryr sig ju inte barnen om!

  • Smurfan 81

    milimina
    Vet hur det känns... När Kevin var nyfödd var Christoffer sjukskriven och jag tog ut 3,5 dag i veckan... Men man lär sig att leva snålt!

    Christoffers pappa fyller 60 iår och har bestämt att han vill fira det med att åka till Val D'isere i april. Så det blir en resa till iår. Visserligen jättekul, men lite jobbigt att det blev så nära inpå. Så det blir till att leva snålt under våren!

  • Smurfan 81

    Mmmm, det där med buffert... Vår tvättmaskin kommer rasa i bitar när som helst... Det får vi ta till hösten! Finns ju tvättstuga om det skulle krisa.
    Hade ju varit trevligt om de hade förvarnat med resan lite tidigare. Vi hade redan bokat och betalt Thailand när de meddelade detta och det är ju lite svårt att säga nej till en sån sak. Inte för att jag hade velat byta bort Thailand, så det kanske var bra att vi inte visste nåt innan!

  • Smurfan 81

    milimina
    Det stod en tortktumlare i lägenheten när vi flyttade in. När tvätten inte var torr efter 2,5 timme åkte den ut... Har inte brytt mig om att skaffa nån ny, tar bara upp massa plats. Så här hängs det i lägenheten, på sommaren står ställingen på balkongen. Använder bara tvättstugan om jag har större laddningar, som nu! Körde 4 maskiner igår och sen blir det 3 maskiner ikväll. Upptäckte att torkskåp var väldigt skönt, men det har vi verkligen inte plats med i lägenheten...

    Nä, solen ser man ju inte så ofta här så det var verkligen värt det!

  • Smurfan 81

    Maliiiiin
    Vi bor i Täby, granne till Vallentuna. Min bästa kompis bor i Vallentuna. Sen köper jag sugarpaste till mina tårtor på CakeDesign i Vallentuna. Mer än så är jag nog i nte där!

  • Smurfan 81

    Vallentuna har ju ganska bra kommunikationer in till stan. Du kommer in till östra på 30 minuter med roslagsbanan. Men det ligger ändå tillräckligt långt ut för att hålla ganska ok priser. Villor i Täby har ju gått upp nåt enormt! Även lägenheter. Där vi bor, i Storstugan, är det väldigt attraktivt! Vår lägenhet har ökat massor i värde sen vi flyttade in. Vi har ju visserligen renoverat, men den har ökat efter det också.

  • Smurfan 81

    Maliiiiin
    Från östra till centralen är det mindre än 5 minuter. Jag jobbar inne på Stureplan och åker från Täby Centrum. Blir ju ett byte med tunnelbana men har jag tur så är det bara 24 minuters restid! Har jag mindre tur kan det ta upp till 38 minuter... Vallentuna är ju en liten bit till, men de tär alltid snabbtåg från Roslags Näsby på den linjen! Är man van att bo mitt i stan så är det ju långt, men sen beror det ju mycket på vart i stan man ska också!

    nanis
    Åh, vad roligt att du fått jobb! Stort grattis till dig, som du har kämpat!

    Första tiden på nytt jobb är ju alltid en inlärningsperiod. Började med bokföring för ett år sen och gör mina första årsbokslut just nu, Förra veckan var det så mycket info att till slut gick jag hem helt enkelt, fick inte in mer! Den här veckan gick det bättre och nu jobbar vi för fullt. Har deadline 28/2 och jag har 11 bolag som jag ska göra klara i en koncern med 42 bolag... Känns som mycket ansvar, men det är roligt!

  • Smurfan 81

    Såg aldrig röken av nån slempropp! Med Kevin fick de ta hål på hinnorna och med Leia gick vattnet (och sen var hon ut på 2 timmar...).

    Min mormor är så fruktansvärt envis! Pratade med henne i förra veckan och då berättade hon att hon hade haft ont i hjärtat och suttit med telefonen i handen och inte vetat hon hon skulle ringa min mamma eller ambulansen. Så tänkte hon att ambulansen ändå inte skulle kunna komma fram (hon bor på en bergstomt på Värmdö, själv) och när det slutade göra ont struntade hon i att ringa nån alls. Ingen fick komma ut och hjälpa henne, för hon tyckte inte att nån skulle åka på vägnarna eftersom det inte var plogat och mat tyckte hon att hon hade så hon klarade sig. Och så hade hon ju ett läkarbesök på måndag (idag) och vi ska ju åka ut den 21:a så det var ingen fara med henne.
    Idag ringer mamma och säger att mormor ligger på sjukhus, tydligen var det en hjärtinfarkt hon hade förra veckan! Ska dit och hälsa på imorgon.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18