Inlägg från: Pesco |Visa alla inlägg
  • Pesco

    Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18

    Halloj! Låter trevlig med resor och tillsammans-tid!

    Jag fick tips att boka in en em per månad för tid tillsammans, när barnen ändå har barnomsorg. Åka skridskor, gå på utställning eller bara sitta o fika helt ostört. Lät som ett j*t bra tips!

    Sudden har skaffat företag nu, vid sidan om sin föräldraledighet. Pillar med anbud och sånt. Jag har med hjälp av en kollega fått en logotyp ordnad och visitkort. Hemsida ligger på framtiden, de första jobben får gå via kontakter.  Men väldigt nöjd med de små saker vi åstadkommit hittills!

  • Pesco

    Kollade ikea.se...trodde de hade hemmakontorsgrejer, typ sån anordning som man kan hänga en stationell dator under skrivbordet med.

    Samma sak med sladdsamlade, liksom en stålnätskonstruktion man kan skruva fast i undersidan av skrivbordet.

    Har köpt sånt där tidigare men hittade inte nu. Har ni tips på var man hittar?

  • Pesco

    Kul Nanis - jag varnade faktiskt maken för hans fortkörning idag. Att du skulle ta honom. Enskedevägen mellan Sockenplanrondellen o Globenrondellen brukar de stå, men mest för alkoholtest.

  • Pesco

    Svirroo, vad roligt att han trivs så bra. Vet du vad det är som gör skillnaden?

  • Pesco

    Om jag ordnar lokal med bord - skulle några av er vara intresserade av att delta med försäljning av kläder och leksaker på barnbasar?

  • Pesco

    Nej, barnbasaren skulle i så fall vara "för vinnings skull". Jag har försökt att ge bort lite barnkläder till vänner, men de vill inte ha utan bara ha nytt. Såklart kan man påsa allt och ge till myrorna, men jag tycker att det bord vara mer ok med andrahandsgrejer. En miljöfråga helt enkelt.

    Tanken var att testa att anordna en barnbasar inom ramen för Enskedefältets trädgårdsförening. Vi gör en del arrangemang, bla loppis, Valborg, midsommar o dyl. Blev det lyckat kunde man ordna återkommande barnasarer, t ex vår och höst. Vi har egna bord, men ev kunde man ta skolmatsalen istället. Men då blir det nog en kostnad, vilket iofs säker kan lösas genom en "bordshyra" på en hundring.

    Man får jobba där man står, så att säga. Sopsortera, släcka lampan på arbetsplatsen medan man äter, inte äta jätteköttportioner. Ändå deppigt med allt fler utrotningshotade djur och temperaturförändringar.

    Jag vill känna att jag bidrar med något, för barnens framtid. Även om det så är det lilla.

  • Pesco

    Spännande, Anke!

    Svirroo, det låter ju bra det. För oss är det lite tvärtom. Känns som att vår dagmamma spårade ur lite när hon skilde sig, eller så var det då jag fick upp ögonen för att hon inte var perfekt.

    Sudden kom för hämtning häromdan. Då satt ungarna ensamma i ett rum och var sura/ledsna, medan fröken pratade i telefon i ett annat rum. Hon hade fått ett viktigt samtal, och medan hade ugarna sprungit runt och tjoat. Robin hade då klivit på hennes hunds svans. Hon hade blivit jättearg och skällt.

    Ungarna i gruppen har starkt rättspatos (hon har fostrat dem så). Även jag tycker väl kanske att hon ska sköta sina viktiga samtal på fritiden, så långt som möjligt. Sen är jag väl ingen anhängare av hundar i barngrupper, även om jag inte tycks reagera allergiskt mot den. Men man kan väl höra med folk först - tänkt omRobin hade varit allergisk, eller Ellen för den delen.

    Tyvärr ramlade vi ur dagiskön utan att fatta det, så vi försöker ordna upp det, med ev dagisstart till hösten. Tidigare var det tänkt att vi skulle varit där ett år till, frmför allt för Ellens skull. Hon tar för sig rätt mycket, så jag tor hon fixar dagis. Pratade med en annan förälder och hörde att de skulle sluta - inte av utvecklingsskäl som fröken sagt, utan för att killen inte trivs, inte klarar av hennes ibland hårda stil. Samma hade tydligen gällt en annan tjej, som var där när R var liten. Jag uppfattade henne som en gnällig totalt omöjlig tjej. Men på dagis hade allt bara fixat sig. Det var tydligen relationen dem emellan som inte var bra.

    Men som sagt, för och nackdelar, hon har varit jättebra på många andra sätt.

    Men flytt o dubbelt så långt dit, inte bra. Nu tar vi bilen varje dag och hur bra känns det miljömässigt?!

  • Pesco

    Det ordnar sig med plats till Robin på dagis. Vi fick gå till högsta chefen, som förstod att någon inom administrationen gjort ett misstag. Eftersom vårt insteg i kön var registrerad, fick vi tillbaka hela kön och nu står han på plats 16.

    Hörrni augustimammor. Ni kan väl kallas mamma-strateger va? Behöver råd. Ellen ligger nämligen på plats 160 ungefär. Om Robin får plats, får hon syskonförtur. jag antar att det är först när han blir erbjuden en plats och vi tackar ja? Jag funderar på om vi ska söka få in honom lite tidigare, av strategiska skäl.

    Ca 50 st sökande till just augusti månad. Månaderna innan är det 1-2 sökande. Söker man till maj eller juni, men inte får plats då (är ju lite orimligt), borde han hamna först i truppen som får plats i augusti. Stämmer det? Risken är ju att vi kommer få vara föräldralediga in på hösten, vilket vi inte har möjlighet till, för Ellen skull.

    Kanske söka få in Robin till våren och få till effekt att Ellen kommer in till sommar/höst?

    Har någon erfarenhet av detta?

  • Pesco

    Jag vill vänta med stol men Robin sitter så dåligt att han inom 20-30 min blir arg och säger att han vill "stå upp". Tror han benar att det sticker/stasar i benen, att blodcirkulationen påverkas.

    Ska kolla era länkar. Jag har hört att det ska vara så stora sidoskydd som möjligt på stolen.

Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm me BF Augusti 2006 - tråd 18