• LYCKA82

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Här är en till som haft ett X. Det är fem år sedan nu med min förra pojkvän. Fick operera bort min vänstra äggledare. Har inte försökt bli gravid sen dess.. ,men nu så har bebisverkstan börjat. Är lite smått orolig att det ska bli ett X igen! Har hört nånstans att man har minskad chans att bli gravid, bara 60% chans. Stämmer det?
    Kul att höra att det är några som blivit gravida.. grattis. Och till er som fortfarande kämpar på.. jag håller tummarna för er!!

  • LYCKA82
    Stella 78 skrev 2010-05-30 08:49:32 följande:
    Det där med chanserna att bli gravid efter X fick jag många förklaringar på... Förstod det  i alla fall att om ägget fastnat pga att man har sammanväxningar i äggledaren där X satt på grund av infektion så är det hög risk att man har det även i andra äggledaren. Däremot kan det ju vara så att bara den ena äggledaren är defekt eller haft någon slags ärrvävnad och då bör ju den andra ledaren fungera perfekt. Så då har man ingen nedsatt chans alls. Jag tror (inte kollat ordentligt) att det där med 80% chans osv är när de räknat på alla som haft X och inte på anledningen till varför man fick X.  På mig så gjordes en spolning av kvarvarande äggledare och det verkade totalt kört då de inte ens fick igenom en droppe vätska. Men jag blev gravid redan samma månad som jag gjorde spolningen. Dock slutade det i vanligt mf. Då sa min fertilitetsläkare som jag gick hos för IVF (hann aldrig genomföra den) att det var ett litet mirakel med tanke på prognosen jag fått. Men det sjuka är att jag fick flera mf på raken i höstas tills det äntligen satte sig ordentligt i november och nu är jag höggravid Så jag verkade bli superfertil efter att den skadade äggeledaren togs bort. Vi hade ju trots allt kämpat i 2 år innan vi fick X. Håller tummarna för att det sk gå vägen för dig!
    Vad roligt att höra att det lyckats för dig! Det ger mig hopp om jag själv oxå kan bli gravid. Jag har ingen aning om varför ägget fastnade i min äggledare, men det kan ha varit en inflammation som funnits där, har dock inte haft en könssjukdom, vilket är konstigt. Minns när jag var 19 år att jag hade jätteont på vänster sida när jag var i fjällen.. kunde inte åka skidor, hade feber osv. 2 år senare var jag hos en homeopat och då säger hon att hon kan se att jag haft en äggledareinflammation på vänster sida.. coolt att hon kunde se det. Hoppas nu bara att den högra äggledaren är oskadad!!! Det lär jag ju märka...
    Jag har ringt gyn om att få göra en spolning för att risken för X skall minska men de ville inte göra det pågrund av riskerna som kommer med det.

    Jag är otroligt glad för din skull!! Höggravid.. det låter så mysigt. När har du BF?
    Du måste höra av dig här när din lilla bebis har kommit..
    Tack för att du ville svara på min fråga..
  • LYCKA82
    Stella 78 skrev 2010-05-30 11:17:05 följande:
    Vilka risker menade de att det var med spolning??? Aldrig hört det, snarare tvärtom att det månaderna efter kan öka chanserna. Hmm... kolla med någon annan gyn. Bf är 9 augusti
    Min gynekolog sa att det finns risk för att man drabbas av infektion om man gör en spolning och att hon inte tyckte att jag skulle riskera det utan först testa att bli gravid ändå.. nån annan som hört om denna risk??
  • LYCKA82
    angio101 skrev 2010-06-02 15:57:22 följande:
    Var på vul idag... såå nervös

    Doktorn sa att det var ett litet hjärta som tickade därinne och på rätt plats dessutom. Flyger på moln nu.Solig
    GRATTIS..... SÅ GLAD FÖR DIN SKULL...
  • LYCKA82
    lia27 skrev 2010-07-20 22:29:52 följande:
    Hade X i nov
    Gravid igen nu i 4,4 livrädd för nytt X HCGn igår låg på ca 2500 och höjde sig normalt,med det gjorde den oxå förra gången då ja hade X :(
    Jag har tidigare haft ett x och är nu gravid igen. är i vecka 5+1 och har inte varit på undersökning än. Ska göra ett ultraljud den 2 aug,,, är oxå skitnervös för ett nytt X..
    Har du redan tagit prov på HCG?
  • LYCKA82
    lia27 skrev 2010-07-20 23:11:02 följande:
    japp tog hcg
    Måndags förra v ca 250 tors ca 650 fre ca 950 igår ca 2500
    SJÄLV?
    Jag ska oxå på vul 3e dock
    jag har inte tagit sådana prover och kommer förmodligen inte göra innan ultraljudet den 2/8... ¨får se vad det visar då. HOPPAS HOPPAS att det går bra för oss båda...visst är man nervös. Har inte berättat för pojkvännen att vi ska ha barn än, han är bortrest och kommer hem på lördag.ska överraska honom då, men det är så svårt att vänta! Enligt familjeliv har jag BF 27/3..du?
  • LYCKA82
    lia27 skrev 2010-07-21 10:15:08 följande:
    Hej tror att jag har enligt FL 28/3...
    Hur fick ni bort Xet förra gången?
    Då har vi BF en dag i från varandra.. vi måste försöka tänka positivt och förutsätta att det inte är ett nytt X. Det är större chans att det sitter rätt än att få ytterligare ett X.
    Jag opererade bort min vänstra äggledare, så jag har bara den högra kvar... men jag hoppas ju att den ska vara i bra skick. Hur fick du bort ditt?
  • LYCKA82
    lia27 skrev 2010-07-21 18:32:11 följande:
    såg nu att bf är visst 24mars.
    Mitt tog vi bort med cellgift :( så jag ägglossa från samma sida nu igen....kommer säkert gå åt helvete igen:(
    Är nästan säker på att de kommer gå bra för dig:)
    Jag hoppas och tror att det kommer gå bra för dig oxå... försök tänka positivt innan du vet....
    Hur länge fick du vänta med bebisverktaden efter cellgifterna`?
  • LYCKA82
    lia27 skrev 2010-07-21 22:17:13 följande:
    3-6månader... gjorde ett oväntad försök nu och det tog sig direkt...
    Vad har du för symptom?
    okej. Jag har svinömma bröst, gaser i magen, trötthet, stickningar i livmoder och är lättirriterad..
    Vad har du för symtom?
  • LYCKA82
    lia27 skrev 2010-07-21 22:44:55 följande:
    uppblåst,ömma bröst,väldigt trött,öm på ena skinkan :( stickningar i livmodern o lite på samma sida där Xet låg innan, sen känner jag mig typ varm i livmodern underifrån....konstigt,mensvärk,ont ländrygg
    Ungefär samma symtom som mig då. Jag har fortfarande inte berättat för sambon att jag är gravid. Han är på golfresa och kommer hem på lördag.. vill inte berätta på telefon.. så han ska få denna goda nyhet på lördag svårt att hålla sig tills dess.. .plussade några timmar innan han åkte i söndags... så typsikt! skulle testat på morgonen...
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3