• LYCKA82

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Mika1980 skrev 2010-10-01 17:36:53 följande:
    ..och angående insemination (Lycka 82) så kan man välja om man vill ha säd från anonym eller öppen donator i Danmark (i Sverige är det bara öppna)..då kan man få veta lite grundläggande info om killen såsom hårfärg, längd osv inför insemination. Och om det blir ett barn med en öppen donator får barnet information om donatorn när han/hon är 18 år samt möjlighet att träffa honom en gång. Jag valde öppen, ska välja samma nu..hans simmare lyckades ju iaf befrukta mitt/mina ägg - fick ju missfall i v. 6-7 innan man hittade X:et, skulle ha varit tvillingar.
    Okej då förstår jag hur det fungerar... tack för infon.
    Så du väntade tvillingar.. dubbel sorg ju Stackare.... jag hoppas innerligt att du får ett plus vid nästa insemination. Ja hans simmare verkar ju vara toppenbra! Kanske blir tvillingar nästa gång oxå..
    Jag är mellan ÄL och BIM nu, men jag tror inte d tagit sig denna månad tyvärr... fick inte fullt utslag på ÄL-testet så jag får väl vänta tills nästa månad. Jag vågar inte riktigt hoppas alls längre, efter att ha haft två X. Men  vi vet ju med oss att min högra äggledare skall fungera, men d vill ju till att ägget fastnar i livmodern oxå....'
  • LYCKA82
    RaraS skrev 2010-10-08 13:31:02 följande:
    Hej!

    Jag fick konstaterat utomkvedshavanadeskap i måndags eftermiddag (var i vecka 6+4) och tyvärr satt det så illa till att de fick plocka bort vänster äggledare och foster med titthålsoperation på måndagskvällen. Det hade gjort ont i magen sedan i onsdags förra veckan och jag trodde (det var min första graviditet) att det var normalt och att det skulle göra ont i magen när livmodern växte, men tydligen inte så ont fick jag höra när jag ringde och frågade om det på måndagen.

    Mycket frågor har man ju efter en sådan händelse, men man har ju läst många här som har lyckats bli gravida igen efter ett x! Så det är ju himla skönt att läsa att det finns hopp!

    Är det någon som har gjort titthålsoperation? Hur länge tog det innan ni kände er bra igen? 
    De gjorde tre öppningar på mig, ett på nedre vänster sida, ett i mitten långt ner, och ett vid naveln. Det såret i mitten nere gör fortfarande ont och är svullet. Jag ringde och frågade om det idag men de sa att det var normalt eftersom det bara var 4 dagar sedan....man blir ju lite nojig. Får väl åka in under helgen om det blir värre...

    Och hur länge har ni väntat innan ni försöker bli gravida igen?
    Läkaren som opererade mig sa att man skulle vänta en mensperiod innan man försökte igen men här på nätet har jag läst att man ska vänta 2-3 perioder innan man ska försöka igen. Jag vill verkligen inte råka ut för detta igen så jag vill verkligen vara frisk innan jag blir gravid igen.

    Tack på förhand!  
    Och tack och lov för sådana här trådar så behöver man inte känna sig ensam och tack och lov för alla underbara läkare och sjuksköterskor som vi har! Vet inte hur jag skulle fixat denna veckan annars!
    Jag hade ett x i juli som opererades bort på samma sätt som du...Jag blev rekommenderad att inte ha sex på 4 veckor.. pga infektionsrisken + att du inte får bada eller tvätta dig med tvål.. de sa till mig att det är en menstration som gäller, så länge man inte har smärtor och så.. jag ble4v återställd ca 5 veckor efter operationen... nu kör vi på igen men inget pluss än.... men snarrt hoppas vi. Jag har en äggledare kvar... har haft 2 x....
  • LYCKA82
    acinna skrev 2010-10-08 22:18:48 följande:
    Lycka82: Oj, 2 X. Blev du opererad för båda, eller hur tog de bort fostren? Har haft ett X, och opererades för 3 veckor sedan, då de lämnade äggledaren kvar efter att ha tömt den, och jag är rädd för att behöva genomgå en operation till efter nytt X.

    Jag hoppas verkligen att ni får plus snart!!! Vi väntar på första mensen sedan operationen för att kunna börja om igen... 
    Jag fick ett x 2005 efter en oplanerad gravidiet, och de tog bort hela vänstra äggledaren (trodde jag).
    Nu andra gången (planerad graviditet) så hade jag ägglossning på höger sida och ägget vandrade genom den högra äggledare och in i den 4cm stump av den vänstra äggledaren som de lämnat kvar.. riktigt slavigt av läkaren att göra så.... så då tog de bort hela den vänstra,,, så den högra ska fungera enligt dem.. de kollade under operationen om den var okej och det var den..
    Nu inväntar jag mensen som ska komma i helgen...sen ÄL.... vill ha en sommarbäbis 2010!
    Lycka till nu.,...
  • LYCKA82
    acinna skrev 2010-10-08 22:35:49 följande:
    Lycka82: Jag vet inte vad jag ska säga... Trodde sådant inte kunde hända, och inte att det fick hända!

    Min mens borde komma i nästa vecka, för jag fick för mig att jag hade ägglossning förra veckan, då mitt hcg på tisdagen var 6, och nu nere på under 5. Tror det är första gången jag ser fram emot att få mens... ;)

    Lycka till ni också!!! 
    Jag hade hcg på 9800 när jag opererades...hade inte det minsta ont eller blödningar..
    de har inte kontrollerat mig efter operationen.. d är konsigt tycker jag.. men men.... får hoppas på det bästa..
  • LYCKA82
    ewaulrica skrev 2010-10-09 20:52:18 följande:
    hmm...nu började jag fundera.. du skriver att  stumpen som är kvar av din äggledare sitter fast i äggledaren och inte i livmodern, och att du därmed tror att ett nytt X inte kan sätta sig i stumpen.. Men har jag fattat fel? Det är ju från äggstocken till äggledaren som äggen far in i, och det kan väl mycket väl börja växa igen i den stumpen som är kvar då? Det är ju vägen mellan äggstock-livmoder som ägget passerar, inte tvärtom? ;)
    Hon skriver att hennes äggledar-stump sitter fast i äggstocken och unte i livmodern... tvärtom mot vad jag hade... min stump var vid livmodern och upp en bit, men ingen förbindelse med äggstocken.. så spermierna kan inte ta sig dit... mitt ägg vandrade in i min stump från livmodern... ja jag borde stämma läkaren!!! ska begära ut mina journaler..
  • LYCKA82
    RaraS skrev 2010-10-11 17:20:56 följande:
    En fråga till, till er som gjort titthål:

    Var något av era sår svullet? (en vecka efter operation?) Det nedre som sitter i mitten har en svullnad ovanför såret, inte på själva såret utan ovanför. Det har inte någon av de andra såren. Det är också ömt.

    Jag ringde i fredags till gyn och frågade om det var normalt att det var svullet och det sa de att det kunde vara...och idag ringde jag till vårdcentralen och de sa att så länge det inte är rött runt eller att jag har feber så är det lugnt. Men jag funderar ändå på att åka till Disktriktsjuksköterskans öppna mottagning imorgon bitti så får de titta på det....
    Mina sår var svullna.. och knöliga men det lägger sig efter några veckor... trodde att det skulle läka jättefult men d blev bra...så ha tålamod. Jag har köpt en kräm på häsokosten mot ärr, som både minskar dem samt gör att dem bleker. Använde den krämen vid förra operationen och blev nöjd... ang fertiliteten så ska den inte bli lägre så länge det inte är något fel på din kvarvarande äggledare... Lycka till nu,.,
  • LYCKA82
    Ting81 skrev 2010-10-12 16:24:29 följande:
    Läkaren ringde upp igen. Nu hade de fått provsvaren och det är med all sannolikhet utomkveds sa de.
    Jag ska in dit kl 08:00 imorgon.

    Jag är helt tom.

     
    Stackare... alla har vi varit där.. ja man känner sig verkligen tom just då.. stå på dig imorn och be att dem gör nåt snabbt.. Man vill ju inte bara gå hemma och vänta på att äggledaren ska spricka. Får du d minsta ont tycker jag att du ska åka in,.

    RaraS: Krämen heter "Contrakel", scar care cream. Kostade ca 300 kr,. Kan användas på nya samt gamla ärr.. 2-3 gr dagligen i högst ett halvår. Men man får vänta tills såren läkt först och bildat ett ärr.. Sök på nätet, billigare att köpa online än på hälsokosten har jag sett..
  • LYCKA82
    Mika1980 skrev 2010-10-12 21:31:51 följande:
    Sån information ska man få, jag fick ngt papper med mig hem med förhållningsregler osv, men det där med rengöring osv listade jag ut själv - har jobbat inom sjukvården i en massa år. :)
    Det kommer nog läka fint, mitt ärr blev ganska fint trots att de skar upp hela magen - och dessutom skar rakt igenom en tatuering jag har i ljumsken. Men det syns knappt nu, de gjorde "inåtstygn" på mig, med stygnen inne i magen som absorberas upp - blir tydligen finare ärr då. :)
    Jag fick inga direktiv alls efter min operation... eller broschyrer.. Fick googla
  • LYCKA82
    Mika1980 skrev 2010-10-13 21:26:49 följande:
    Hej alla. Jag har varit väldigt deppig i dag, på Sophiahemmet fick jag veta att jag återigen kommer ha ägglossning från vänster äggstock, om jag ens har någon ägglossning den här månaden... De såg några småblåsor i vänster äggstock och inget i höger..samma sak varje gång, jag har själv kommit fram till att min vänstra äggstock är dominant, något som min gynekolog inte har kommenterat trots att jag haft äl på vänster sida varje gång jag gjort vul. Och eftersom vänster äggledare är borta blir det ingen tripp till köpenhamn och storkkliniken den här månaden heller - jag som äntligen skulle få börja försöka igen efter tre månaders väntan (pga metrotrexat). Jag börjar tro att ivf är mitt enda alternativ, det känns tungt..dessutom kostar det ca 30-40 000 kr och då får man inte ha en öppen donator som jag hade tänkt. Allt verkar tala emot att jag ska få barn..livet känns verkligen orättvist och tungt nu.

    Sunflower: måendet har gått upp och ned, första veckorna efter op var jag väldigt känslig och grät massa - fick baby blues pga att hormonerna sjönk så snabbt. Sedan har jag varit stabil men ganska låg, och nu börjar jag tappa hoppet och sorgen kryper sig på.
    Tänker på dig.... jobbigt för dig! Jag håller tummarna för att höger äggstock skall släppa ägg så småningom..
    kram
  • LYCKA82

    Länge sen jag skrev nu.. har varit inne o läst vad ni skrivit.. tycker d är så tråkigt att vi alla ska behöva vänta så länge på våra plus....d ÄR våran tur nu!!!!!! Jag har äl om en vecka... så jag hoppas d ska ta sig då.

    Motgångarna är många för mig just nu. Jag har en  reumatisk ryggsjukdom som just nu är väldig aktiv... varit inne i ett skov nu i 2 veckor. Legat på soffan hela dagarna o bara gått till toa med hjälp av kryckor.. jag skirver dessutom min c-uppsats, vilket inte är lätt i liggande läge.. så dessa två veckor har varit jättetuffa... gråtit och deppat varje dag. Eftersom jag o sambon planerar barn kan jag inte få andra mediciner än värktabletter.... så jag måste verkligen bli gravid snart... jag mådde mkt bättre i somras då jag var gravid,..

    Så nu beställer jag ett plus.. hoppas den övre makten hör mig... samtidigt passar jag på att beställa plus till er oxå... nu ska d bara gå!!!! lycka till alla som har äl o bim i dagarna... kram

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3