• asterisco

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Hedblomster skrev 2017-06-05 21:26:00 följande:

    Hej alla!

    Jag opererade bort min högra äggledare i fredags pga utomkvedshavandeskap. Väldigt okomplicerat, äggledaren hade inte spruckit och inget blod i buken. Men tycker informationen från läkarna varit ganska vag tyvärr. 

    Jag fick höra att det är någon liten sammanväxning på vänster äggledare men att tratten ser bra ut så det ska gå fint att försöka igen. Var ganska hög på morfin och minns inte allt. Men vad innebär ens detta? Varför får man sammanväxningar? Varför har jag dem? 

    Och förresten - det är vanligt att blöda efter operationen va? Från slidan dvs. Jag hade lite blod direkt efter, sedan bara bruna flytningar lördag och söndag, men imorse blödde jag lite som mens men mindre och det har fortsatt under dagen. 

    I övrigt känns allt väldigt ledsamt och jag sörjer barnet som inte blev. Känner så med er alla härinne nu när jag vet vad det innebär... 

    Min dröm är nu att få ägglossning om 2-3 veckor och kunna försöka på en gång igen, men vem vet vad som händer. 

    Kram!


    Exakt samma hände mig förra måndagen, idag är jag åter på jobbet men fick gå hem tidigare med tårar som spruta. Är väl hormonerna kanske men detta tog så hårt på mig.

    Första graviditet & inget MF innan, så jag ska vara glad ändå. Men jag är så orolig inför nästa graviditet, just för tillfället vågar jag inte ens tänka på att försöka. Jag skulle inte fixa att gå igenom detta igen.

    De tog bort vänster äggledare men höger är kvar, jag tyckte det också var otroligt dålig info, kommer jag blöda? När är hcg ur mig? När beräknas min cykel komma igång osv osv..

    Hur har det gått för er andra efter ert X?

    Idag hugger det som mensvärk hela dagen & påminner mig om förra veckans OP.

    Orkar inte gråta mer
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-09-26 11:42:44 följande:

    Beklagar verkligen! Det var min första graviditet också men såhär 4 månader senare skulle jag ändå säga att jag mår bra. Sörjer det fortfarande men är mer rädd att inte bli gravid igen. Vi är på tredje försöket efter operationen nu.

    Har läst min journal efteråt och där står så mycket jag inte förstår. Tex att min kvarvarande äggledare är nerbunden mot ovariet med adherensstråk. Vad innebär det liksom?! Önskar man fick prata med nån som kan!


    Hej!

    Vad skönt att du mår bättre nu och inte är räds en graviditet. Jag börjar också förlika mig med tanken att bli gravid men jag känner mig så sorgsen i kroppen fortfarande.

    Hur lång tid tog det för er att bli gravida första gången? Tar det längre tid nu upplever du? Jag håller tummarna för er. Jag sluta med piller i början på feb & vi blev gravida i juli, så gick väl relativt fort.

    Tog ett graviditetstest igår som nu visade negativt. Min cykel har inte kommit igång alltså mens, men det känns som jag haft ägglossning nu i dagarna. Jag vet inte om man ens kan ha det, men fick bara den känslan.

    Skulle vara intressant att höra någon som blivit gravid efteråt, hur det gick..

    Kram till alla!
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-10-15 13:15:04 följande:

    Skönt att höra att du lyckades få ett barn <3 Grattis! Kul att du blivit gravid :) Hoppas allt gått bra och fortsätter gå bra!

    Jag har också tagit bort högra äggledaren och vi väntade en cykel efter op. innan vi försökte igen. Har försökt tre gånger efter hittills och går in på fjärde försöket snart. Hoppas, hoppas det går vägen. 


    Håller tummarna för dig! Jag har mensvärk idag, 4 veckor efter OP. Jag hoppas så att jag får mens idag och att cykeln kommer igång.

    Är sjukskriven, akut stressreaktion, till fredag. Har mått så dåligt psykiskt men börjar bli bättre. Är dock inte peppad att komma igång och jobba då jag reser varje vecka och missar då min sambo på ÄL. Känns så tråkigt och ledsamt..

    Kram på er!
  • asterisco
    Starlights skrev 2017-10-10 22:25:58 följande:

    Kan väl dela med mig av en lite positiv historia i alla fall. Jag fick utomkveds förra hösten/vintern. Min första graviditet, och den var planerad. Blödde i ett par veckor, fick lämna blodprov för att kolla hcg, och blev sedan opererad. De tog bort höger äggledare. Fick höra att det brukar gå ganska lätt att bli gravid igen, ofta kompenserar den andra sidan så att det släpps ägg oftare från den sida som har äggledare, samt att den äggledare som finns kvar även kan fånga upp ägg från "andra sidans" äggstock. 

    Jag fick inga blödningar efter operationen och efter ca 6 veckor kom min mens igång igen och återgick direkt en normal och regelbunden cykel. Det tog ca 6 månader efter operationen (5 försök eftersom vi väntade en cykel efter operationen) innan jag blev gravid igen. Eftersom jag haft utomkveds tidigare så fick vi komma in för ett tidigt VUL i vecka 8, och fick se ett pickande hjärta.

    Går in i vecka 18 idag och ska snart få göra RUL, magen växer som den ska och inga blödningar alls denna graviditet.  


    Tack för din historia! Jag hoppas att allt går bra på RUL!

    Jag har hört så många som säger att det går fortare efter X.. 5 försök är inte fort för mig, men det kankse är fort i "läkarvärlden" eller graviditetsvärlden? Jag är så oerfaren, är 28 år men inte tänkt på att bli gravid förrän nu detta år så jag har liksom aldrig lyssnat ordentligt när andra pratat on det.

    Åh vad jag inte orkar med ägglossningstester & få placebo symptom igen och ta negativa gravtester Gud vad neggo jag låter. Men jag vill bara vara gravid och att allt ska vara bra!

    Ta hand om dig, massor med lycka till er och er bebis! Stor kram
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-10-19 15:01:19 följande:

    Håller med om att 5 försök inte känns fort... Efter att jag hade utomkveds läste jag på flera ställen om folk som blivit gravida igen 3 månader efteråt och då kändes det JÄTTELÄNGE. Jag visste inte hur jag skulle så ut att vänta ens en vecka till kändes det som. Men jag ställde in mig på 3 månader ändå och nu har det gått 4... Hade också någon idé om att innan jul MÅSTE jag vara gravid, det är ju långt dit. Och nu är det inte så långt längre. Så skulle det gå på femte försöket nu skulle jag ju vara glad och det kanske skulle kännas som om det gått fort, men fem gånger känns LÅNGT när man har det framför sig. Så jag förstår verkligen hur du känner :( Har också mått psykiskt dåligt över detta, eller gör fortfarande, men kan jobba som vanligt. Har mycket ångest på kvällar och nätter som håller mig vaken ibland dock. 

    Tråkigt att ni kommer missa äl! Alla försök känns ju viktiga. Hur länge är ni ifrån varandra? Kan det gå att försöka ha sex precis innan ni skiljs åt och hoppas att spermierna lever tills äl? Håller tummarna iaf!


    Jag har samma mål som dig och jag håller tummarna för oss! :) hoppas det kommer gå bra för er på detta försök! Vi kan väl försöka uppdatera varandra och peppa varandra i denna X-dvala.

    Är du orolig för att det ska bli utomkveds igen? För visst hade du en ledare kvar?

    För oss så sluta jag med piller i feb, blev gravid i juli och då hade vi sex 2-3 dagar innan ÄL enligt NC. Så får väl hoppas att det kan gå så denna gång med.
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-10-23 15:49:07 följande:

    Jag vill jättegärna att du uppdaterar hur det går för dig:)

    Jag växlar mellan att bara anta att det kommer gå bra nästa gång (är mer orolig att inte bli gravid alls) och att fundera på anledningen till varför det blev X och vad det betyder för nästa gång. Precis, jag har vänstra äggledaren kvar. Jag funderar mycket på att jag ju har haft klamydia och om det kan vara anledningen. En gång hade jag vad jag trodde var urinvägsinfektion men läkaren hittade inget i urinprovet men jag fick antibiotika ändå och det blev bättre. Antar att det skulle ha kunnat vara infektion i äggledarna. Så ja, lite orolig är jag men av någon anledning tror jag lite naivt att det ska gå bra också. Men från början trodde jag aldrig att jag skulle råka ut för X öht men det hände ju... Är du orolig?

    Håller tummarna! 2-3 dagar innan kan ju absolut gå! :) Vi har försökt ungefär lika lång tid ser jag! Vi började i mars men jag åt inga p-piller innan så kroppen var i fas direkt. Blev gravid i maj dock så ganska snabbt. Opererades i juni och började försöka igen i slutet av juli tror jag.


    Då har du ju jätte mycket positivt kring dig, ni vet om att ni kan blir gravida och ni blev gravida snabbt! det kommer nog gå bra innan jul ska du se! Jag håller tummarna.

    Ja, exakt de där tankarna snurrar på mig med. Men min barnmorska (som också varit IVF läkare och har lång erfarenhet) sa följande "Det är lika bra du släpper tankarna på fall det har med klamydia eller urinvägsinfektiln att göra direkt, det finns nunnor som får X och det finns de som rest jorden runt med alla möjliga sjukdomar som inte får det, inte ens vi läkare har svar på vad exakt det kan komma från!"

    Sen läste jag i min OP berättelse att min tarm var liksom ihop vävd med ledaren och jag har ju haft magproblem hela livet.. så man vet inte.. lika bra och försöka sluta spekulera i varför - även om det är så svårt!! Man vill ju ha ett svar - varför just jag?

    Jag är jätteorolig att det ska hända igen, men.. jag måste ändå försöka tänka positivt och att händer det - då tar vi den pärsen då, inte innan - för jag vet inte innan.

    Idag är en bra dag i huvudet mentalt efter OP och allt, kan tänka mer positivt. Jag hoppas det håller i sig och jag hoppas du också kan hitta ett lugn i att det som hände var inget vi kan påverka, det blev så bara, vi fick ta smällen helt enkelt. Heja dig!!
  • asterisco
    Vårt väntrum skrev 2017-10-26 23:11:10 följande:

    Hej tjejer.

    Tänk att jag inte sett den här tråden fören nu. Trist...

    Ska försöka berätt kort om mig. Resten kan ni om ni vill läsa på min blogg.

    Försökt att få barn sedan 2009. 5 år med IVF. I somras plusade vi för första gången med ett donerat ägg befruktat med min mans simmare. behöver nog inte förklara hur lyckliga vi var.

    I vecka 8 smäller det bokstavligt talat till i buken på mig. Smärtan är vidrig. Jag svettas och är svimfärdig. Magen sväller upp.

    Jag opereras akut för ett X.

    Det är ett kaos i buken. Minns ultraljudsbilderna innan. Vätska överallt (blod) och mitt i allt ett grässtrå som flyter runt. Det var äggledaren. Och en puls. Fruktansvärt.

    När jag vaknar får jag veta att det var blod fulla buken. Äggledaren hade brustit.

    Dessutom var den andra äggledaren sedan tidigare totalt missbildad. Nått som heter säcktuba. Så även den togs bort.

    Vårt liv pausades där och då. Fy hur jag mådde.

    Några här undrar om hcg och blödningar mm.

    Jag blödde väldigt lite efter detta vaginalt. Som en vanlig mens efteg nägra dagar slemhinnan skall ju ut. Mitt hcg var på op dagen 48.000. Två veckor senare testade jag negativt.

    Fick normal mens 3 veckor senare och därefter var 28e dag.

    I fredags plussade vi igen efter en frysåterföring. För att i måndags få ett dalande hcg. En kemisk graviditet.

    Satans skit...

    Mina läkare har förklarat att ofta uppkommer x pga sammanväxningar, infektioner eller någon typ av störning. Ett X vid provrörsbefruktning är dessutom extremt omvanligt.

    Men. Vi torkar våra tårar och ger inte upp.

    Kram till er alla


    Åh, jag känner med dig! :( Du måste vara riktigt stark mentalt som kämpar och orkar gå vidare. Jag skulle gett upp för länge sen om det var jag, jag ville nästan ge upp efter mitt X. Men nu hoppas jag att det blir ett pluss snart igen.

    Jag började aldrig blöda efter OP och hade mens för två veckor sen (tre v efter OP), men jag har som vanligt mens i 2-3 dagar och pyttelite blödning, behöver knappt ha skydd.

    Hoppas att allting går bra för er snart och att lyckan kan komma till er!
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-10-23 15:49:07 följande:

    Jag vill jättegärna att du uppdaterar hur det går för dig:)

    Jag växlar mellan att bara anta att det kommer gå bra nästa gång (är mer orolig att inte bli gravid alls) och att fundera på anledningen till varför det blev X och vad det betyder för nästa gång. Precis, jag har vänstra äggledaren kvar. Jag funderar mycket på att jag ju har haft klamydia och om det kan vara anledningen. En gång hade jag vad jag trodde var urinvägsinfektion men läkaren hittade inget i urinprovet men jag fick antibiotika ändå och det blev bättre. Antar att det skulle ha kunnat vara infektion i äggledarna. Så ja, lite orolig är jag men av någon anledning tror jag lite naivt att det ska gå bra också. Men från början trodde jag aldrig att jag skulle råka ut för X öht men det hände ju... Är du orolig?

    Håller tummarna! 2-3 dagar innan kan ju absolut gå! :) Vi har försökt ungefär lika lång tid ser jag! Vi började i mars men jag åt inga p-piller innan så kroppen var i fas direkt. Blev gravid i maj dock så ganska snabbt. Opererades i juni och började försöka igen i slutet av juli tror jag.


    Hej Hedblomster! Hur går det för dig?

    Jag måste få dela min glädje & oro, jag fick ett plus idag, tidigt såklart V4.. & nu är jag dö orolig, ska försöka få tag i Kvinnokliniken för ultraljud för att se så det ligger rätt. Jag vågar inte vara glad förrän dess. Min sambo är inte hemma (kommer hem på onsdagkväll) så jag hoppas jag får en tid för UL på torsdag för jag vill berätta för honom live inte via telefon.

    Det gick alltså på andra försöket (första försökte vi inte ens pga att jag inte visste när ÄL var), känner mig lättad, glad men aj så orolig..

    Kram
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-11-13 09:09:21 följande:

    Wow! Grattis!!! Håller verkligen tummarna för dig! Det är ju större chans att det sitter rätt än att det inte gör det:) Vilken lycka! Uppdatera när du vet mer:)

    Här går det inte så bra. Är på femte försöket efter utomkveds nu.

    Kram <3


    Tack! Håller tummarna för dig!!

    Ja jag vill att det här ska gå bra nu, inget utomkved och inget MF nu, låta mig få vara gravid bara & föda ett friskt barn! Är glad nu vilket jag var rädd att jag inte skulle vara, men är jätteglad, men också såååå orolig för allt! Ska ringa kk & också få kontakt med kurator!

    Jag uppdaterar dig! Håller tummarna för dig! Heja! Din tid kommer!

    Kram
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-11-19 12:42:43 följande:

    Hej!

    Hur går det för dig med graviditeten? :)


    Hallå det går bra, extremt trött & lätt illamående som det ska vara.

    Var på VUL i fredags, de kunde se ngt pyttelitet i livmodern men de kunde inte se tydligt, ska tillbaka på fredag igen & hoppas de kan se ngt då - då kan jag bli glad & börja oroa mig för vanliga saker

    Hur är det med dig? Hoppas att du känner dig lugn & tar en cykel i taget!
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-12-01 16:21:56 följande:

    Såg nu något på andra besöket? Hoppas!

    Här är det som vanligt. Har precis fått mens så blir ett sjätte försök efter op, nionde försöket totalt. Bim på nyårsafton... Så besviken idag. 


    Hej! Det har varit många turer till KK, de började ju kolla i v 4 sen v 5 & i vecka 6 kunde de se gulesäcken.. jaha, var det allt tänkte jag? De konstatera att det låg rätt ja.. men sen har det stretat & känts sådär i stockarna så jag ringde i måndags v 7+1 & fick komma in och då såg vi en liten krumelur med ett pickande litet hjärta som rörde sig upp och ned - så nu känner jag lycka & lättnad. Har inte riktigt kunna gjort det innan men nu så, nu är jag ?normalt gravid? och nästa milstolpe är nyårsafton då vi går in i vecka 12!

    Stackare som försöker & försöker.. jag håller tummarna för er. Det jag kan rekommendera bara är att släppa fokuset på att bli gravid, drick ett extra glas vin och slappna av, sluta jaga exakt ägglossningsdag och försöka att mysa oftare under ÄL veckan.

    så var det för min sambo & mig första gången, då sket jag i det under ÅL veckan & vi missade till och med ÄL dagen men vi hade myst 2 dagar innan!

    En vän till mig sa ?äh, nu skiter jag i det här & så tar vi nya tag längre fram? och så bokade de 3 veckor till Thailand nästa jul, och baam såklart hon blev gravid direkt och BF i augusti - så det blir nog inge Thailand med nyfödd!

    Heja dig! Din tid kommer! Kram
  • asterisco
    Hedblomster skrev 2017-12-01 16:21:56 följande:

    Såg nu något på andra besöket? Hoppas!

    Här är det som vanligt. Har precis fått mens så blir ett sjätte försök efter op, nionde försöket totalt. Bim på nyårsafton... Så besviken idag. 


    Hej Hedblomster! Tänker på dig, hur går det?

    Vi landar i v 13 nu, skönt att det värsta är förbi. Ska på KUB på tisdag, hoppas allt ser bra ut.

    Hoppas ni haft en bra & lugn jul!
Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3