• Miny
    Äldre 9 Sep 12:05
    535212 visningar
    9370 svar
    9370
    535212

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    ingela0101: Känner du av att du tar pergotime, tänkte om ÄL har blivit kraftigare, och har dom sett att du har några problem med att ägglossa när du fick tabletterna?

    Min läkare tyckte att allt såg fint ut på mig men är osäker om jag ägglossar varje månad och om min vänstra äggledare plockar upp ägg från den högra äggstocken (höger äggledare borttagen efter x). Min vänstra äggstock har ännu inte börjat producera därför ska det få en push i rätt riktning.

    Två äggblåsor låter lovande!

    Håller mina tummar och tår för din skull och jag väntar bara på min mens som kommer om 2 veckor  så jag får börja på pergotime!

  • Miny
    Äldre 10 Sep 10:01
    ewaulrica skrev 2010-09-09 12:37:56 följande:
    Vill bara försöka att uppmuntra så gott jag kan... :) Jag slutade med p-piller efter en massa trassel med spiral, hormoncystor osv i juli förra året. (precis som du) I november opererades jag för ett X där min vänstra äggledare togs bort. Kändes som om jag hade svårt att bli gravid och hade begärt utredning för IVF nu i mitten på augusti. (hade redan tagit hormonblodprov samt att mannen lämnat spermieprov)

    Till min förvåning så visade det sig dagarna innan vi skulle till Sophiahemmet att jag var gravid!! På helt egen hand! För mig tog det alltså också nästan precis ett år, så det FINNS hopp!

    Hoppas att du snart får din mens så att du kan börja köra på med Pergotime! Lycka till! :)
    Tack, behöver uppmuntran.. Men de senaste månaderna har gått jättebra, har knappt tänkt på ''barn'' och bli gravid alls.. tänkte väl någonstans inom mig, att då kanske det händer.. Men har inte tappat hoppet helt, utan har ju denna månad kvar, sen 2 kurer av pergotime. Så jag ser framemot det, men däremot kommer man nog blir rejält besviken om man inte lyckas när jag börjat med dem.

    Grattis till bebis i magen :) det förtjänar du!
  • Miny
    Äldre 10 Sep 10:03
    ingela0101 skrev 2010-09-09 18:27:39 följande:
    Det fick tyvärr inte så bra för mig. Jag var på vul igår igen och jag hade nu 3 stora blåsor och då gör de ingen insemination. De tyckte också att vi skulle avstå från sex i 5 dagar (har dock inte bestämt mig för ifall jag ska lyda det rådet). Känns som en bortkastad månad...

    Jag kände ingenting när jag tog tabletterna utan allt kändes som vanligt. Jag har haft egen ägglossning men när vi bestämde att vi skulle försöka med insemination tyckte gynekologen att det var bra att bättra på ägglossningen.

    Vi har stått i kö till ivf i 3 månader så imorgon ska jag ringa och kolla med detta kring vårdgarantin. Annars kommer vi nog att gå vidare med privat ivf. Orkar nog inte ge insemination en till chans.
    Men hujja! Ja men dom gör ju så för att det inte ska bli ''trillingar'' så att säga, när man har två äggblåsor har jag hört får man köra på som vanligt! eller i ditt fall insemination!

    Förstår att det är tufft, är inget roligt att missa månader och chanser..
  • Miny
    Äldre 10 Nov 11:22
    Virrpirr skrev 2010-11-09 11:19:33 följande:
    Nån som mensen bettet sig konstigt på efter X?

    Jag hade ju mitt X i feb i år och det tog väl nån månad innan mensen kom tillbaka.

    Sedan rullade den på som vanligt typ.

    Men nu har jag inte haft mens på två månader!

    Jag är inte gravid för jag har testat mig.
    Det tog min kropp nästan 7 månader innan den blev desamma, efter att ha haft 28 dagar och jämn ägglossning hade jag de 7 mån efter X oregelbunden och hemsk mensvärk och uteblivna ägglossningar.

    Håll ut kroppen kommer igång :)
  • Miny
    Äldre 16 Dec 17:45

    Sejda! MÅNGA GRATTIS! det är så underbart roligt att höra när någon lyckas, man får upp ett hopp! Håller mina tummar och tår för dig!!!!! Hjärta

  • Miny
    Äldre 20 Dec 11:12

    Dags för spolning av min v.äggledare (den som finns kvar efter x)....lite nervös.... någon som har gjort det?? vilket dag i cyckeln fick ni göra det?? Har bokat tid hos min privata gynekolog den 5/1 och ska ha mens 9/1 så hoppas på att jag kan göra det på plats.....

    Mika1980: Hoppas för dig denna månad!! :)

  • Miny
    Äldre 20 Dec 13:35

    Mika1980: Jo dom opererade bort den högra äggledaren för ett år sen....sen dess har vi försökt bli gravida, och nu ska min gyn ge mig en spolning av den friska, för hon anser att den kan ha blockeringar... :)


    Lillafrugan: Jag har tid den 5/1 och då skall vi prata om spolningen, och om det passade in i min cyckel göra spolningen då också, men jag tror det blir en ny tid efter mensen.... :) var det jag undrade, har ingen aning om när dom spolar och inte spolar, har bara fått en ny tid hos min gyn då vi skulle spola eller disskutera tid för spolning...


    Sunfloer sthlm: Okej, bra att veta... visste inte när man kan göra det, med att göra det på plats menar jag att jag hoppades jag kunde göra det när jag har tiden där den 5:e... men blir nog att boka en ny tid efter mensen.. men  vi ska iaf gå igenom vad som ska göras i utredningen osv....

  • Miny
    Äldre 23 Dec 11:37

    God jul på er alla!!! {#emotions_dlg.flower}

  • Miny
    Äldre 25 Dec 12:16

    Frikadellen! GRATTIS GRATTIS GRATTIS, det förtjänar du!! känn dig lycklig och slappna av nu!! och fortsatt god jul!Flört

  • Miny
    Äldre 29 Dec 17:10

    Love is everything: Välkommen hit :)

    Jag hade i v.5 220 i hcg sen steg det till 320 sen ner igen...fram till op. När jag åkte in på operation o v.8 hade jag ett hcg på 75. Blödde mycket och hade blod i buken, dom tog bort äggledaren genom titthål. vilket jag är glad för så det inte finns någon risk för x i samma äggledare... ville inte att dom skulle lämna kvar den skadade ledaren.....och dom förklarade att hcg sjönk pga att kroppen höll på att försöka göra sig av med x:et själv.

    Jag gjorde min operation förra året 4 januari och en vecka efter det var mitt värde nere på 0.

    Jag började direkt efter nästa mens... men de första 6 månaderna var mensen oregelbunden..

    ett x är ju ett x... finns de som det har gått värre och bättre för..

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3