• angio101

    Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3

    Positivt, ja, chockartat, ja, lika oroligt den här gången oxå ;), kanske en liiiiiten aning mindre oroligt eftersom vi har tigurr. Fick tid för vul 5 sep (v7+1)

    vi verkar ju ha lätt att bli gravida, tror vi hr haft sex typ 5 ggr sen förlossningen

  • angio101

    okej.. solskenshistoria

    fick ett akut X 28/1-10, akut stor bukoperation typ kejsarsnitt, ena äggledaren bortopererad, ålder 34 år, första graviditeten.

    plussade igen i slutet av maj-10, vet ej från vilken äggstock,  tigurr kom 2/2-11.

    Har precis plussat igen, ska på vul på måndag, om allt går som det ska kommer tvåan i april-12

  • angio101

    Har nu varit på vul och knytet ligger så fint i livmodern och tickar på.


    X 28/1-10, tigurr f 2/2-11, BF 16/4-12?
  • angio101

    Supers; så tråkigt att mensen kom.

     Angående småblödningar när man ska få mens men är gravid, så hade jag så. Hade vad jag trodde var min vanliga förblödning, men sen tog det slut efter tre dar utan att börja blöda "på riktigt". Nu hade ju min cykel inte riktigt blivit regelbunden efter graviditeten, månaden innan blödde jag i tio dar, så jag trddde alla konstigheter berodde på vajsing i maskineriet.

    Håller tummarna för alla här inne

  • angio101

    RaraS: Kände likadant på 1årsdagen av mitt X, fast för mig var det en tjej. Och mitt i alltihopa så kände jag bara att låt inte tigurr komma idag, låt dem få olika dagar, var på BF+5, så det var nog min största noja, attt inte få glädjas helhjärtat åt tigurr om han valt att komma den dagen, samtidigt som jag var sååå trött på att vara gravid.

  • angio101

    X:ets BF hann jag inte tänka så mycket på, gifte mig dan efter så var fullt uppe i det plus att jag var i femte månaden. Vi började planera bröllop just för att jag inte skulle tänka så mycket på barnaalstrande och vi ville gifta oss nära vår förlovningsdag, två veckor senare plussade jag Glad

  • angio101

    Nästan alla har körtelfeber nån gång i livet, men det är ganska symptomfritt om man får det som barn eller vuxen, värst för tonåringar. Enligt smittskyddsinstitutet  www.smittskyddsinstitutet.se/sjukdomar/kortelfeber/  är enda kopplingen till följdsjukdomar en viss typ av lymfom (mkt ovanligt i Europa, vanligare i Afrika) samt svalgcancer i Kina. Mina kollegor forskar på EpsteinBarr-viruset som orsakar körtelfeber, så jag har varit på en hel del seminarier och disputationer i ämnet och inte hört om en koppling till körtelfeber.

    livetharenmening: De hade ingen förklaring varför jag fick ett X, har aldrig har nån könssjukdom eller bukoperation eller liknande, antagligen ren otur. Min äggledare brast, så den blev bortopererad men fick behålla äggstocken, ingen uppföljning av hcg (kanske beroende på att äl blev bortopererad?). Blev gravid igen tre månader efter Xet och lillkillen är nu 8 månader, med syskon på väg. Kollade naturligtvis tidigt (v6-7) med vul att fostret satt rätt, ringde och beställde tid dan efter jag plussade. Vi försökte igen så fort kroppen och huvudet var redo efter första mens efter operationen. Alla läkare rekommenderar att man väntar åtminstone en mens så att man har en utgångspunkt att beräkna fostrets ålder på.

  • angio101

    min mens startar alltid med två-tre dagar av bruna flytningar, har gjort så i 10 år, allså också innan X. MEN jag började alltid blöda ordentligt och rött på tredje eller fjärde dagen. Enda gången det inte hände var när jag plussade nu i somras, hade då bruna flytningar i "rätt" tid men det blev aldrig en riktig mens utan stannade av


    väntar nr 2 efter X med en äggledare kvar
  • angio101

    Hade problem att hitta mitt ärr idag snart två år efter op . Jag har ju ett långt kejsarsnittsärr i bikinilinjen som de lyckades lägga i ett naturligt veck jag redan hade. å andra sidan så ser jag det inte för att magen buktar ut. magen växer verkligen snabbare med nr 2,  är nu i v17+5 och ska på rul nästa vecka.

  • angio101

    acinna: jo, vi mår bra förrutom att jag sover dåligt pga höfterna. Jo, allt växer snabbare utom brösten som i stället har blivit taxöron . Apropå bebishormoner så fick ju jag tillbaka min mens när tigurr var ca 3 månader och plussade igen när han var 6 månader, trots helamning, så hade nog en hel del såna hormoner i kroppen...

Svar på tråden Utomkveds - Vad händer sedan? tråd 3