Inlägg från: MariaTherese82 |Visa alla inlägg
  • MariaTherese82

    Planer för att skaffa barn till sommaren

    Hej!

    Gick precis med här och den här tråden passar mig perfekt. Jag och min sambo ska börja försöka med vår första i maj. Känns jättekul, vi är så glada! Vi har varit tillsammans i åtta år och hunnit med studier och kommit en bit i karriären så tajmingen känns bra. Hoppas förstås att allt ska gå bra nu, har läst att det i snitt tar ca 6 månader att bli gravid. känns ju lite länge? (men kan väl lika väl gå på första försöket antar jag..) Lycka till allihop =)

  • MariaTherese82
    123ost skrev 2010-03-26 14:54:22 följande:
    Jag och min sambo ska inte heller försöka aktivt, utan bara köra på och hoppas på att det blir ett +. Hur gamla är alla? Lycka till!
    Jag är 27 =)
  • MariaTherese82

    Har surfat runt lite på den här sidan och insett att det är mycket att tänka på om man vill maximera chanserna. det här med ägglossning är ju förstås rätt viktigt att pricka. Har faktiskt ingen aning om när jag har ÄL.. får nog bli att köpa ett storpack tester och försöka få lite koll på detta =) Nån som har erfarenheter av detta? är det krångligt?

    Åt förresten middag med svärmor härom dagen och avslöjade att vi planerar barn. Hon blev jätteglad!! Kanske var lite dumt, sätter onödig press på oss men samtidigt blir man ju så glad när man väl har bestämt sig så svårt att låta bli att berätta. Men håller det nog inom familjen iaf och tänker inte berätta för vänner. De kommer nog bli lite paff, fast glada förstås. Om vi lyckas snart så är vi dom första i mitt närmaste kompisgäng.. Vi är ju lite tröga i Sthlm, jag fyller 28 i sommar och är som sagt "tidig" med att skaffa barn i våra vänskapskretsar..  Sambon har iofs ett par vänner med barn  som är ett par år äldre än oss,  men kul att känna några iaf !! Hur ser det ut i era vänskapskretsar? Många bebbar?

  • MariaTherese82

    Ja, klart man skaffar barn när man är mogen för det! Jag hoppas dock på att skapa en kedjereaktion hos tjejkompisarna om jag blir först haha..   {#lang_emotions_wink} 


    Och silentshout vad gäller ÄL-tester. Rätt skönt att man kan begränsa "seriösa" försöken lite till en vecka i månaden. Skulle nog va lite tröttsamt att hålla på dagligen tre veckor varje månad hehe...  Man vill ju inte att det ska bli för mekaniskt. Jag kommer nog köra ÄL-tester men inte involvera killen i det.. så får man förföra på bästa sätt utan att han behöver känna press eller att det är påtvingat.. {#lang_emotions_cool} 

  • MariaTherese82
    MacWhite skrev 2010-04-06 12:54:09 följande:
    Jag och min sambo ska också försöka till sommaren. Jag har precis slutat med p-piller. Har inte köpt något äl-test men däremot börjat med folsyra. 
    Kul! Det börjar närma sig nu ju =) Vi gör första försöket i maj så en månad kvar nu. Börjar nästan kännas lite läskigt, är ju verkligen ett stort steg man tar. men såå mysigt och roligt att bli en liten familj!
  • MariaTherese82

    Hej hej alla!

    Ett tag sen jag var här.. haft fullt upp med bebisbesök och grejer =) En god vän till min sambo hälsade på förra helgen  fre- mån och tog med sig sin 9 månaders lilla bebis. Jättemysigt var det! Men OJ vad med jobb!! Ett evigt passande..  Jag som tycker om att ta det lugnt på helgen. Ligga i sängen och läsa tidningen, dricka kaffe i lugn o ro. Det kan man ju glömma {#lang_emotions_tongue_out} Kanske låter som jag ångrat mig nu..  och så är det inte.  Var kul att se sambon med lilla killen också.. han var så bra med barnet. Lekte, fick honom att le typ hela tiden. Jättesött! {#lang_emotions_heart} 


    Även fullt upp med lägenhetssökande. Vi har ju precis sålt vår tvåa och letar nu större i samma område. Så idag blir det promenad i solen och lite visningar!


    Hoppas att det är bra med alla! Är det fler som gör första försöket i maj eller väntar ni till juni? Inte långt kvar nu!

  • MariaTherese82
    Kristini skrev 2010-04-17 15:31:30 följande:
    Hej!Hoppas att det är ok att jag hoppar in på eran tråd?? =) Jag och min sambo har precis bestämt oss för att sluta med p-piller i sommar!! Äntligen säger jag=) Sambon hade nog gärna väntat lite till men han gav med sig utan att jag behövde tjata...=) Jag är ny här på familjeliv men gillar redan sidan jättemycket! Måste bara hitta ett lexikon för alla förkortningar som används... inte lätt när man är ny i sammanhanget=)Hoppas att allt är bra med er nu när det är helg och mys=)
    Klart det är ok! Välkommen {#lang_emotions_laughing} 

    Haha ja varför är det nästan alltid så att vi tjejer måste bearbeta killarna lite innan de går med på att starta bebisverkstad. Tror inte deras längtan efter barn kommer lika naturligt.

    Lycka till nu!!
  • MariaTherese82

    Jag har inte ätit p-piller på många år, dock har jag inte så bra koll på min cykel och ÄL.. vet inte om den är regelbunden, hur lång etc. Men har börjat föra lite protokoll nu så att det blir lite lättare nu när vi ska försöka :) Enligt plan gör vi första försöket nu i maj {#lang_emotions_smile} jag börjar dock bli rätt nervös haha.. får se om vi gör ett seriöst försök och prickar ÄL eller om vi mest sexar på som vanligt och ser om det händer nåt..

  • MariaTherese82

    Hej alla och Grattis Jackie85 som jag ser redan har plussat!!! {#lang_emotions_laughing} 


    Det där med stjärntecken har jag inte funderat alls kring, däremot tid på året har man ju lite önskemål om.. skulle också jättegärna få ett litet vårbarn, men blir förstås glad när det än blir!!

    Usch håller på och flyttar i helgen, det är för trist!! Ångrar att vi inte tog hjälp av flyttfirma... Tre trappor utan hiss är ingen hit. Tur att man är tjej och kommer relativt lindrit undan med lite kruxväxter, kuddar etc. {#lang_emotions_wink} Hoppas vi hittar ny bostad snart också, letar ju större men har inte hittat rätt ännu så vi flyttar ut tillfälligt till sommarhuset i skärgården. Får se hur det går hihi

  • MariaTherese82
    Strossel skrev 2010-05-02 17:26:32 följande:
    Att kunna flytta till störe längtar jag med efter, men som du själva dagen då man ska flytta alla saker är det inte fullt lika roligt ;)... Letar hus gör vi för fullt, men det är inte det enklaste att hitta rätt hus!..Bor ni i hus/lägenhet?
    Haha ja och vi har haft sånt oflyt i flytten. Fått fel släp, flyttkartonger som ingen fattar hur man viker ihop (ska tydligen tejpas??) etc... Usch, glad när detta är över. Vi lämnar nycklarna på torsdg och far till NYC på fre {#lang_emotions_cool} längtar!!

    Vi letar större lägenhet. Har även tittat lite på hus men vi känner oss inte riktigt redo för villa ännu så nu letar vi lägenheter kring 100 kvm och uppåt. Då får vi nog plats med en liten familj {#lang_emotions_smile} Men på sikt vill vi också bo i hus, det får bli nästa steg!

    Vart i landet bor alla? Vi bor i Sthlm. Inte klokt vad bostadspriserna har skjutit i helgen här. Man tvingas pytsa ut 5-6 miljoner för en 100 kvm. Det är ju inte klokt när man tänker på det!!!
Svar på tråden Planer för att skaffa barn till sommaren