• Vaja

    Tårttråden del 17

    Mathe skrev 2010-01-26 17:59:30 följande:
    Tänkte beställa sugarpaste, men hur lång hållbarhetstid brukar det vara? Funderar på hur många jag ska ta på en gång... Eller står det kanske inget bäst-före-datum? Det är Ballinas jag funderar på.
    Står både tillverkningsdatum och bäst-före-datum på Ballinas.
  • Vaja
    majlin84 skrev 2010-01-28 18:12:23 följande:
    Gokväll alla tårtexperter=) Ska göra egna tårtor till sonens dop. Ska täcka den sp o tänkte bara höra, man kan inte förbereda det innan den dagen väl?
    Jo visst kan du göra den klar dagen innan.
    Ungefär så här gör jag:
    Dag 1: Gör tårtbotten och fyllning (fluff eller mousse)
    Dag 2: Sätter ihop tårtan, täcker och dekorerar.
    Dag 3: Äter tårtan.
  • Vaja
    dae skrev 2010-02-01 20:08:17 följande:
    skumbananfluff..  nån som vet hur man gör.. är det samma... 3 dl grädde o 180 g skumbanannån som vet
    60-80g skumbananer räcker då dom innehåller gelatin.
  • Vaja
    LindaB78 skrev 2010-02-01 20:18:08 följande:
    Har köpt bokstavsutstickare. Men hur använder man dom? Hur jag än gör så fastnar sp i formen och jag får inte ur dem utan att de går sönder. Ska sp kavlas tunt eller tjockt? Eller finns det något annat kenp?
    maizena eller florsocker på utstickaren, sedan snärta till mot bordskanten så skall det lossna. Hjälpa till lite försiktigt med tandpetare går oxå bra. Skall kavlas tunt. Lättare att använda FP eller MP.
  • Vaja
    lovely storm skrev 2010-02-04 18:52:59 följande:
    jag har idag köpt sp för första gången, en liten fråga?läste att man ej skulle lägga sp direkt på grädde (svettas)... någon som har erfarenhet av det?skall göra två tårtor. i den ena vill jag ha päronmousse... vad smakar bäst till den som andra fyllning?den andra tårtan skall bli en barbie... hur många bottnar? storlekar på bottnar?kort och gott hur brukar ni få ihopa en fin barbietårta ?
    Ang SP beror det på vilket märke du har köpt. Är det Ballinas behöver den inte fodras (penslas med olja eller smör, om man inte spacklar med smörkräm) men är det Bakels skall den fodras.

    Gott till päronmousse är after eight.

    Barbietårtan får någon annan svara på, har inte gjort någon sådan själv.
  • Vaja
    hälsingejänta skrev 2010-02-22 22:56:19 följande:
    Ska ju göra min första tårta med dekoration med sp till helgen. Men ska blommorna bli hårda? Eller ska de vara mjuka? Hur gör ni som täcker en stor del av tårtan med tex. blommor i sp, äter ni dem eller pillar man bort dem? Läste att Ballinas sp var så mjuk och svår att modellera med, tyvärr är det just den jag köpt...Men jag ska bara göra blommor och skriva namn, inga höga dekorationer, då borde det gå?
    Det går absolut att modellera med Balinas SP. Har gjort det flera gånger. Den håller sig mjuk och torkar inte/blir inte så hård på ytan som. Går alldeles utmärkt att göra blommor med den.
  • Vaja

    Nu har jag bombaderat bildtråden. Har inte lagt upp några tårtor sedan strax efter jul {#lang_emotions_surprised} Så det blev några stycken att lägga upp {#lang_emotions_laughing}

  • Vaja
    Smurfan 81 skrev 2010-03-13 18:30:15 följande:
    Har nån testat den här?www.kakburken.se/product_info.php?products_id...Naturligtvis slut i lager... Men det den enda neutrala jag kan hitta. Står att man ska använda den med schabloner, funkar det att bara spray på tårta för att få en glitter effekt?
    Den har jag {#lang_emotions_laughing} Blir fina glittriga tårtor av den. Har på några stycken i bildgalleriet, men tyvärr så syns inte så bra. Syns bäst på min nyårstårta, annars knappt märkbart på bild {#lang_emotions_frown}
  • Vaja

    Ny tårta i bildtråden. Fick förfrågan på en Pingutårta {#lang_emotions_smile} Lite pussel att komma på hur jag skulle göra igloon. Blev ganska nöjd med resultatet.

  • Vaja

    Har för mig att någon här inne har gått en HACCP-utbildning (livsmedelshygien och egenkontroll). Men kommer inte ihåg vem.

    Vilket förtag höll i utbilningen?
    Vad kostade den?

    Har nämligen hittat flera olika, men vet inte vilket man skall välja.

    Har detta som alternativ om jag inte kommer in på den konditorutbildning i höst som jag har tänkt söka {#lang_emotions_smile}

Svar på tråden Tårttråden del 17