Inlägg från: Hera99 |Visa alla inlägg
  • Hera99

    Tårttråden del 17

    Elisha skrev 2010-01-27 11:15:05 följande:
    Tackar :) En liten fråga: Hur gör man på bästa sätt om man ska göra en tårta som är tvåfärgad, tex ena halvan vit och den andra grön? Har aldrig provat göra nåt sånt och tänkte höra med er experter först... 
    Nu är ju jag låångt ifrån expert men jag kavlade ut de var för sig,sen skar jag kanterna som ska vara mot varandra jämn med en kniv,sen la jag de lite omlott å "kavlade" fast.....

    Blev heelt ok för å va första försöket,men det går nog göra bättre
  • Hera99
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2010-01-27 14:19:18 följande:
    först täcker du  hela med vit och så lägger du den gröna på halva sen klart
    Jag funderade på å göra så,men va rädd att det skulle bli för tjockt å sliskigt med dubbla lager sp. men då ska jag också testa det om jag ska ha 2färgat nån fler gång
  • Hera99

    ni som gör såå underbart fina rosor,hur gör ni? ser att ni skriver om rundlar,koner å utstickare
    Jag ska nämligen få göra tårtor till min storasysters bröllop å de vill ha röda rosor på,de ska va enkel men såklart vackra.

    jag har gjort några rosor av rundlar,som jag lägger omlott,å rullar till en "cigarr",men de blir inte lika fina som de ni gör{#lang_emotions_tongue_out}.

    ska mest troligt göra de av marsipan

  • Hera99

    Jag tycker också att mmf är enklare att jobba med,men av nån anledning har det blivit sp nu på slutet.

    Nån som har räknat ut om det skiljer nåt i pris på å göra egen sp å egen mmf??

  • Hera99
    Missy Cat skrev 2010-01-27 21:04:12 följande:
    Jag har kombinerat den med jordgubbsmousse med kesella eller glasscreme
    Kikade in i din blogg å såg ditt senaste inlägg,hur får man åt sig såna paket?
  • Hera99
    Missy Cat skrev 2010-01-28 21:40:32 följande:
    Jag skrev till dem och berättade om mitt bakintresse och länkade till mig blogg
    Man måste alltså ha en blogg då? Tack för ditt svar
  • Hera99

    Använder alla här kavlingsmatta el vad det nu kallas?

    Hur gör man snyggaste rosorna utan utstickare?

  • Hera99

    Kikade in på wiltons på våningstårtbeskrivningarna. Som jag har förstått det så gör många här tårtorna "var för sig" å stadgar upp våning för våning m pinnar el sugrör??På wiltons ser det ut som om de sticker rakt igenom allt,säckar det inte ihop då??

  • Hera99
    Missy Cat skrev 2010-02-02 23:16:59 följande:
    Jag kavlar på bordet på maizena! Wilton (amerikanskt??)De gör ju inte tårtor som vi med mycket fyllning.Det är ju i stort sett bara tårtbotten med lite smörkräm/frosting/iceing emellan = stabilt ;)
    Ok!!Tack !Så man gör alltså var för sig?Å placerar ovanpå varandra?

    Jag håller på å planerar för bröllopstårtor,varav en våningstårta HAr fått äran å göra till min systers bröllop
Svar på tråden Tårttråden del 17