Inlägg från: högbergarna |Visa alla inlägg
  • högbergarna

    Tårttråden del 17

    Någon som vet om det blir stor skillnad att vispa med elvisp med ballongvisp eller vanlig??

    Står i ett recept jag har att man ska vispa med ballong men jag har bara vanlig...

    OCH.. hur gör man blåbärsmousse?? Låter otroligt gott! :)

  • högbergarna

    Å hej å hå! Har sökt igenom nätet för att hitta hur man gör sådant där klibbigt genomskinligt att ha ovanpå bär uppepå en tårta! Hittar inget! Tänkte göra en blåbärsmosse o vitchokladfluffstårta med grädde o blåbär uppepå å då ville jag ha sådär snyggt o glansigt. Någon som vet hur man gör?

  • högbergarna
    Egensinnig skrev 2010-02-18 19:31:28 följande:
    Superenkelt! Bara smält vanlig gelé på svag värme och pensla det över bären. Alterntivt så smälter du gelatin i blåbärssaft tex och låter det tjockna lite o penslar sedan på det.
    Ahh.. det va inte mer avancerat än så?! :) Då ska jag göra så! :)
  • högbergarna

    Hej hej!
    Håller på o läser in mig på olika mousser. Ska baka tårtor tills på lördag. En tårta ska vara spritsad med grädde o ha blåbär på.. Men jag funderar på att ha en med marsipan. Undrar då över vilka moussesmaker som skulle kunna passa ihop. Tex hallonmousse och mjölkchoklad-daim fluff? Päronmousse-vaniljmousse.. Är det två olika kombinationer som skulle kunna fungera?
    Var hittar man päronessens?

  • högbergarna

    Shit imorgon ska jag kavla marsipan för första gången i mitt liv! Hoppas det går bra!!! Har inget färdigt lock hemma. Dom är ju så små!!! Hittade en marsipan med päronsmak. Lät spännande tyckte jag.. Har fyllt tårtan med päronmousse, marabou daim fluff och glasscreme... Ser snyggt ut med danrigt i olika färger. Detta e första gången jag gör annan tårta än prinsess eller vanlig gräddtårta. Min tårta lär bli ful!! Haha!

  • högbergarna
    Gravid 89 skrev 2010-02-26 22:21:31 följande:
    Äsch! Man kan inte jämföra med folk som hållt på i evigheter - tänk på det... Det är ju övning som ger färdighet
    Haha dom blev asfula!!! Sneda o vinda... Men GODA!!! Å allt tack vare era fina tips!! :) Alla ni proffs i tråden!! :)
  • högbergarna

    Hej å hå! Jag är verkligen usel på detta men tycker det är roligt att göra egna tårtor. Har aldrig testat sugarpaste eller den andra fondanten utan har bara gjort med marsipan eller grädde.
    Nu undrar jag om jag skulle fylla en tårta med jordgubbsmousse och lemoncurdcremé hur man gör.. Fyller man på med moussen i en form så den stelnar på plats?? Å sen vad ska man ha på?? Passar det med grädde på tårtan tro??

    Funderar på att köpa sugarpaste för att testa.. Hur kavlar man den??

  • högbergarna
    Lady Namárië skrev 2011-01-12 13:43:15 följande:
    Den blir lättare att kavla om man värmer den en pytteliten stund i micron och knådar den mjuk. Kavla på en slät vaxduk eller liknande underlag med en kavel i plast, silikon eller dylikt, för minsta lilla ojämnhet i kavel eller underlag riskerar att synas på sp:n.

    Jag brukar använda florsocker som "mjöl", men många använder maizena istället.
    Å tackar för svaret! :) Äger en plastkavel. Vilken tur! ;) Tror jag kommer köra med florsocker oxå.. Låter godare än maizena... Inte för att jag smakat på maizena som den är men... tanken på det låter inte lockande.
  • högbergarna
    Sigrid skrev 2011-01-12 17:39:27 följande:

    Jag har en fråga om italiensk marängsmörkräm.


     


    Jag har precis gjort en sats och ställt den i kylskåpet, hann inte spackla tårtan innan middagen skulle göras. Hur gör jag när det är dags att spackla. Ska jag ställa fram den i rumstemperatur ett tag innan eller ska jag röra den så den blir mjuk igen? Hur gör man?


    Jag har oxå en fråga. Kan man ha detta på en tårta bara?? Alltså utan sp eller liknande??
Svar på tråden Tårttråden del 17