Tårttråden del 17
Hej, jag är ny i den här tråden. Jag har varit inne och tittat på guiden, som finns länkad till i trådstarten, men har några frågor som jag inte hittade svar på där. Hoppas att någon kan hjälpa mig.
Jag har några frågor om Sugerpaste:
1. Hur länge klarar sig egengjord sugerpaste (ej fryst), jag tänkte följa receptet på bakalitenkaka-bloggen?
2. Hur långt i förväg kan man göra sugerpaste-dekorationer? Klarar de sig en vecka, två veckor...? Hur förvarar ni figurer ni gjort?
3. Hur långt i förväg kan man täcka en tårta med sugerpaste, om man spacklat tårtan med smörkräm eller oljat in pastan? Kan man göra tårtan klar ett dygn innan den ska serveras?
4. Hur kavlar ni ut sugerpaste? Mjölar ni under eller använder florsocker eller oljar ni under? Vad är enklast?
5. Om man vill smaksätta sockerpastan, har ni något tips på god smaksättning?
6. Hur länge klarar sig sugerpaste i frysen?
Jag har aldrig gjort en egen dekorerad tårta tidigare, men tänkte ge det ett försök. Jag har säkert hundra frågor till när jag kommit igång, men börjar med dessa.