Inlägg från: Egensinnig |Visa alla inlägg
  • Egensinnig
    Såphia skrev 2010-02-27 14:56:25 följande:
    En fråga till er experter. Måste man pensla insidan på SP-lock med tex Rapsolja även om man fodrar tårtan med smörkräm istället för grädde? Ska göra min första SP-tårta ever imorgon.
    Nej det räcker med smörkräm!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Smurfan 81 skrev 2010-02-28 17:54:29 följande:
    Nån som vet om det är nån större skillnad mellan Wiltons Pink och Sugarflairs Pink? Min rosa är slut och Wiltson är slut i lagret på Kakburken...
    Det är ungefär samma nyans - lite så där dassig aprikosrosa Tacka vet jag Wiltons Rose - mer riktig rosa utan gult i sas.
    The English shop har ju Wiltons färger i sin webshop också
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    snöflingan1 skrev 2010-02-28 15:48:48 följande:
    Hej tjejjer! Kikar in me ett par frågor till experterna Brukar titta in här då och då eller ja i bildtråden främst för att spana in era mästerverk och bli inspirerad! När jag bakar tårtbotten i långpanna får jag aldrig den tillräckligt hög och luftig för att kunna dela till flera bottnar. Har prövat olika recept men inte hittat nån som funkat bra. Någon som vill dela med sig med sitt?När ni bakar bottnar någon dag i förväg, hur förvarar ni den då för bästa hållbarhet?Jag gjorde geishafluff här om dan, men när jag skulle vispa den dagen därpå så ville den inte fluffa till sig. Hade den skärt sig måntro, för det ska väl inte bli en "tjock smet/kräm" utav den utan fluffig? Jag tycker jag gjorde som man ska..hmm.. Hur förvarar ni erat fluff innan ni ska vispa den? Tänkte på om det kanske hade kommit kondens som gjorde att den skar sig..?Tack tjejer om ni orkar hjälpa mig!Kramar
    Prova receptet Monnies bottnar i JFL's blogg - länk i trådstarten. Sätt en krage av bakplåtspapper på formen och fyll till hälften drygt.
    Jag fryser in dem om jag inte ska använda dem senast dan efter.

    När fluff inte går att vispa tjockt har grädden ev blivit för varm - den får inte koka det allra minsta. Enda räddningen är att tjocka till den med marsanpulver.
    Men ibland blir det knas fast man gjort allt rätt!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Mathe skrev 2010-03-01 17:20:51 följande:
    Hjälp! Jag gjorde bilarfluff igår och skulle vispa ihop den nu. Men den är så tjock som smörkräm typ, inte det minsta fluffigt, ska jag vispa mer (har inte vispat mycket alls) eller ska den vara så här? hade 3 dl grädde och 80 g bilar, kanske blev för mkt bilar? Men det smakar knappt bilar heller, mest ...kemiskt...
    Vispa mer - ev kan du ta i lite mer grädde om du har för att tunna ut. Jag tycker också det smakar kemiskt o gillar det inte alls . men andra verkar göra det.....
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    mipsan skrev 2010-03-01 23:39:00 följande:
    Diamond, kantmönster2 st små mönsterkavlar (fabric och floral, Jem rollersWhite pearl dustGum tragacanthModelleringsknic med 2 skärbladgrästyllpärlband nr 1 (9 mm)guldrondell 24 cm, 5-packmarsipan svart och röd (kan jag klara mig utan, just nu)Det var en del, sen var det en del som jag ville ha, men som jag inte måste ha...Det viktigaste är kantmönstret och gum tragacanth.
    Jag har köpt både kantmönster och CMC på Tårtdecor så de brukar ha det. Om du inte får tag på diamond, kantmönster så går det ju utmärkt att använda en trinagelformad linjal el bara baksidan på en kniv.
    Gum Traganth, CMC och Tylose är 3 olika ämnen men med samma effekt och användningsområde.
    Grässtyll har de
    Guldrondell har de - om de inte har exakt storlek så köp större o skär till
    Jag har en vanlig brytkniv från Bauhaus o skär med el så klipper jag men en brodersax
    Hoppas det löer sig!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Tuttie skrev 2010-03-02 07:41:51 följande:
    Hittade detta recept på JFL´s blogg.Recept. Den svenska varianten på chokladpasta kan fås genom att blanda 100 g smält choklad med½ dl sirap (mörk, ljus eller vit)  Någon som vet om man kan göra det med VIT chocklad och vitsirap? Så chokladpastan blir vit. Är det gott?Någon som har nått recept på hur man får svart"lock" till tårtan. Kunde man använda KÄCK?
    Inga problem att göra modelleringschoklad av vit choklad - den kan man ju dessutom färga!

    Det lättaste är nog att göra choklad-MMF och sedan färga den svart m pasta färg.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Zessan84 skrev 2010-03-02 10:50:04 följande:
    Hjälp med egen SP! Enligt de recept jag har ska man ha glucos eller vit sirap. Vilket av dom är bäst/enklast att använda?
    Det funkar lika bra med vilket som, vit sirap är ju lättare att få tag på dock.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    joanelli skrev 2010-03-02 11:04:05 följande:
    Slänger in en fråga om detta (förlåt om jag tar över den lite).Supersmart att använda en linjal! Gör man kantmönstret på plats på tårtan?
    Japp direkt på tårtan. har du inte en plastlinjal i trekantsform kan du klippa ut en trekant i kartong och ha som  mall när du trycker mönstret med baksidan av en kniv
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    linn78 skrev 2010-03-03 11:26:29 följande:
    frågar igen om någon vet: är det ok att fylla tårtan på onsdagen och sen ha den i kylen till lördagen för att spackla och täcka eller ska jag satsa på att frysa in den istället tom fredag kväll? Jag opererar foten på torsdag morgon så jag kommer inte att kunna stå och fixa tårtor efter det, bara ork till att fixa sista på lördag morgon...

    Jag hade inte gjort det , tycker det är alldeles för länge. Mitt schema hade sett ut så här:
    Ons - baka o frys ner
    Fre- ta upp, tina o fyll


    Lite beroende på vad du har för fyllning så skulle du kunna frysa dem fyllda iofs


    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17