Inlägg från: Egensinnig |Visa alla inlägg
  • Egensinnig

    Tårttråden del 17

    JoKo skrev 2010-02-17 11:34:39 följande:
    Först. Tack Missy Cat för döskalle-hjälpen!!Sen.* När jag gör "Monnies tårtbotten" så blir den (i rundform) toppig. Och sen lite gummiaktig i konsistensen. Vad 17 gör jag för fel!? * Ahgrensbil-fluff. Har förstått att det är lätt att det bli för hårt, hur förhindrar jag det? Om det stämmer allstå Tack, ni är hjältar!
    Det låter som den är överbakt - min är helt jämn när jag tar ut den efter 40-45 min. Provstick och ta ut den när stickan är utan smet, får gärna var lite smulor på. Är stickan helt ren= överbakt.
    Jag vänder också min upp o ner så den blir plan.

    Ahlgrensfluff - det är mängden bilar du tar som gör att det kan bli en klump - 60-80 gram brukar rekommenderas till 3 dl grädde. En del tar 1/3-påse , vet inte vilken vikt det blir dock.
    Sen om den blir hård så kan du slå på mer grädde och separera klumpen med en matkniv och sedan försöka vispa
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    JoKo skrev 2010-02-17 12:51:02 följande:
    Lenilus o Egensinnig - Tack rara ni  Sen är kanten o toppen hård/knaprig så jag fick lixom...skala bort en hel del Skam den som ger sig, jag ska ha ihop 4 till i em!
    Så lite så!
    Det blir den på min med men det är bara bra när man ska spackla den. Det mjukas upp av fyllning o spackel sedan. Jag skär i allmänhet inte bort ngt utan vänder den upp och ner så jag får botten överst och efter fyll o spackel så är den  saftig och god hela vägen .-)
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Är det ngn som har Wiltons " Any message" set? Jag har det o funderar på om man kan använda bokstäverna separat utan att sätta in dem i listen? Borde ju funka rent teoretiskt men kul att höra om någon testat o tyckt det blev bra?


    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Gravid 89 skrev 2010-02-17 17:43:42 följande:
    Jag har nog aldrig använt dem i listen, om jag ska vara ärlig...  Och ja, det har gått bra varje gång.Kram
    Kanon då gör jag så med!
    Ärförövrigt en hello-Kitty yårta det ska vara på - med mycket inspiration från din fina
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    mina12 skrev 2010-02-18 09:47:07 följande:
    Nu har jag provat MMF'n. Den var väldigt bra att modellera i, men jag tyckte inte att den var så god. Beror kanske på marschmallowsen. Euroshoppers var det enda som fanns i affären. Någon som vet om den inte brukar bli särskilt god?Jag tycker det var svårt att färga större bitar av MMF'n, att få färgen jämn. Jag har pastafärger. Är det enklare att grundfärga den innan man har i florsockret?
    Jag har också gjort på demn och reagerat på smaken - godast blir det med vanliga vita marshmallows
    När du ska färga är det lättast att lägga i färgen i smeten innan du blandar i florsockret.
    Om du färgar färdig MMF - ta en liten bit o färga in och knåda sedan ihop den med den stora. Dela ev i 3-4 bitar o knåda så går det lite lättare
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    hälsingejänta skrev 2010-02-18 12:48:31 följande:
    Hej!Jag skulle bli väldigt glad om ni kan hjälpa mig. Jag ska beställa tårtor till min dotters dop. Jag vill ha en tårta med marsipantäcke och kunna dekorera den med fina blommor och kanske en liten bebis eller så. Själva dekoreringen vill jag gärna göra själv, men har inte tid att göra hela tårtan själv. Kan jag beställa en tårta helt utan dekor och sedan fästa dekorationen hemma? Eller stelnar och hårdnar marsipanen så det är svårt att fästa blommorna?För övrigt undrar jag om det är helt åt skogen med en tårta med vaniljkräm, blåbärsgrädde och ett marsipantäcke?
    Jag har beställt odekorerade prinsesstårtor och dekorerat själv. Hämtade dem samma dag de skulle ätads o la på min adekorationer jag gjot iförväg. Fäse de md lite kristyr på tub.
    Smakkombinationen låter jättebra
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lydia07 skrev 2010-02-18 13:08:12 följande:
    Jag brukar lägga ihop kvällen innan eller på morgonen, men när jag har massor med lemoncurdgrädde så vet jag inte om tårtan håller sig "stadig" eller om det bara blir mos?? :O
    Ta lite marsanpulver i lemoncurdgrädden - det stabiliserar och påverkar bara smaken marginellt
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    hälsingejänta skrev 2010-02-18 14:03:54 följande:
    Åh men tack snälla! Då går det att göra så, vad kul! Vad gjorde du dekorationerna i för något? Kan man göra dem i marsipan eller är det svårformat? Angående fyllningen ville jag bara kolla vad andra tycker, för en konditor jag tänkte beställa detta hos vägrade göra den. Han tyckte det lät jättekonstigt och kunde inte stå för att göra en sån...
    Jag köpte på Ica Maxi. Gjorde dek i SP men går ju ba med marsipan oxå
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    lilla gumman 85 skrev 2010-02-18 17:00:49 följande:
    Hej hej alla tårtvänner!Vill någon hjälpa mig med att lägga in lite bilder?? (det är ganska många... De 11 senaste i mitt galleri! )va jag känner mig jobbig nu... hahaha...
    Det kan du gölra själv nu - plustjänstne är bprttagen och alla kan lägga in
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Och om någon undrar varför jag inte kan stava så beror det på att jag ligger på mage på golvet o skriver pga 3 diskbråck........Men jag ska nog kunna göra en tårta el 2 ändå


    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17