Tårttråden del 17
Jag testar mig alltid fram - hade nog tagit lite orange som bas o sen en dutt rött och en dutt brunt
Ingen tårta denna helgen men 132 cupcakes till ett bröllop Glömde dock till mitt stora förtret att ta kort! Händer allt oftare nu förtiden.....Hoppas det dyker upp något kort som någon annan tagit
Men idag blir det tårtfix - ska göra en uggletårta till min chef som fyllt 60 - han är fågelskådare och klok som en uggla så det borde passa. Tänkte ta chokladbottnar, mjölkchokladfluff och chocolate fudge frosting. Blir det gott med lite hallon i också tror ni?
mipsan: Nyckelpigan gjorde jag i en rund plastskål. Lägger i en botten och lägger i fyllning, botten, fyllning så slutnivån blir jämn. Klädde skålen med plastfolie först. Sedan spacklade jag och täckte m SP och tryckte mittlinjen med skaftet av en barnmatssked.
Huvudet är gjort av RKT ( rice krispies treat) och sedan täckt med SP. Jag tryckte ner RKT: i locket till min elektriska kaffekvarn Då fick den en rund form.
Sigrid - jag vispar bara snabbt ihop smeten innan jag vänder ner mjöl o bakpulver och vispar sedan ca 60 sek efter det och det funkar bra.Precis som ni är inne på verkar smeten bli känslig om man pumpat in för mycket luft i den helt enkelt. Har man ett bra recept så reser den sig bra trots att man iten tokvispat ägg o socker. Ett annat alternativ är att använda en flower nail i mitten så kakan bakar även inifrån och out - då hinner den oftast inte kollapsa i mitten http://cakecentral.com/articles/651/cake-baking-flower-nail-method-tutorial