Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    fru fräken skrev 2010-08-04 10:09:06 följande:
    Hej!
    Jag har en liten fundering tiler spm verkligen verkar kunna detta...
    Min dotter önskar sig en Hello Kitty tårta när hon fyller år, den ska helst vara vit. I våran stad finns ingen affär som säljer vit marsipan. Har ni några tips på var man kan köpa eller har ni något förslag på något annat man kan använda?
    Beställ på från internetshopar, tex www.kakburken.se eller www.tartdecor.se. De har vit marsipan och vit sugarpaste.
  • Lenilus
    Moonlight83 skrev 2010-08-05 13:12:50 följande:
    Behöver snabb hjälp,vilket lakris är bäst till lakrits fluff? Gjorde med lakrits snören senast och det tog hur lång tid som helst att smälta.
    Jag brukar använda KICK, det är jättegott.
  • Lenilus

    Är det bara jag som har problem med Ballinas sp i det här sommarvädret vi haft och har? Den bara spricker hela tiden, går ju inte ens att använda smoothern på tårtan utan att den går sönder. Har liksom prövat det mesta kände jag, kavlat tjockt, tunt.. maizena.. inte maizena. Nu blandade jag 50/50 Ballinas och Bakels och det sprack inte alls.

  • Lenilus

    I mitt kök verkar det som att sommarväder inte alls är bra för Ballinas, har haft priblem hela sommaren. Önskar man hade ett helt kylrum :)
    Ja, smoothern fastnar också... den är skitjobbig, men som sagt, nu körde jag både Ballinas och Bakels och det blev bra. Ska fortsätta med det ett tag för att vara på den säkra sidan. Resultat ska strax laddas upp i bildtråden :)
    Till modellering använder jag dock inte Ballinas eftersom den aldrig stelnar. En del blommor går ju bra, men inte figurer och annat som behöver vara hårda.

  • Lenilus
    strommis skrev 2010-08-06 23:16:51 följande:
    lenilus, otroligt fin bröllopstårta, får man fråga hur stora tårtorna är och till hur många är det beräknade?
    Tack! Jag blev faktiskt riktigt nöjd med den själv :) Ofta massa småsaker som man själv stör sig på, men den här gången kändes allt helt ok.
    Ja, absolut får man fråga det! Det är alltid roligt att veta, eftersom man inte kan se storleken på bild. Den är beräknad till 70 personer, men tror dock det kommer bli en massa över. Måtten är 30x24x18 cm. Ca 9 cm höga skulle jag tro, har inte mätt. Men det är tre lager fyllning i, så de är rätt höga.
  • Lenilus
    strommis skrev 2010-08-06 23:30:50 följande:
    ok, jo det är ju svårt att se storleken;) jag har just bakat bottnar på 30 och 35cm och det är så svårt att veta hur länge de ska vara inne i ugnen, tyckte att de blev lite för degiga, men det upptäckte jag ju då det var dags att göra tårtan=O  får hoppas att dom är ätbara ändå;)
    Ja, de behöver längre tid. De jag numera använder till våningstårtor tar oäääändlig tid, men de är jättebra tycker jag, stabilare än vanliga.
  • Lenilus
    Egensinnig skrev 2010-08-07 09:02:09 följande:
    Lenilus - skulle jag kunna få det receptet igen? Tror du la ut det i tråden men att jag glömde kopiera ner det.
    Absolut!

    6,25 dl vetemjöl
    5 dl socker
    1 tsk bakpulver
    1/5 tsk bikarbonat
    1 tsk vaniljessence
    3 dl mellanfil
    4 äggvitor
    115 g smör

    Blanda torra ingredienser. Tillsätt smör, filmjölk och vaniljessence, vispa ca 2 minuter, tills det blandats. Tillsätt äggvitorna och vispa ytterligare 2 minuter till en jämn smet. Grädda på 175 grader. Det står 30-35 minuter, men i min ugn tar det minst en timme. Den här receptet passa en form på ca 20-22 cm, den lyfter inte lika mycket som en vanlig botten, så ska man göra större rekommenderar jag att modifiera eller göra dubbelt.
  • Lenilus

    Micra smörkrämen måste man göra, eftersom det är smör, och det stelnar ju. Mousse är inga problem. Jag brukar göra i ordning på kvällen och fylla kvällen efter, oftast.

  • Lenilus
    MissMurrig skrev 2010-08-07 17:14:51 följande:
    Hej i bakstugan! Jag har ett recept på en chokladkolabotten som det ska vara crème fraiche  i, men har glömt o köpa det, måste ju inte baka idag men vill... Kan man byta ut det mot yogurt eller gräddfil tro? Det är Turksik yogurt jag har hemma... Annars blir det väl att jag får baka imorn, orkar inte gå och handla mer idag...
    Kan man få receptet? :)
  • Lenilus
    h80 skrev 2010-08-08 07:59:46 följande:
    har kollat på mitt panduro o de har inte, men kanske deras webbshop, nån som vet om de levererar snabbt?
    MissMurrig skrev 2010-08-08 07:31:50 följande:
    Jag köpte lerformar på Panduro när jag skulle göra min sons doptårtor. Men han har bara 3 bokstäver i sitt namn, och det är STORA bokstäver de har, men de kostade bara runt 40kr tror jag. Men annars har jag handlat på tårtdecor, jag bor ju ändå så nära att det bara tar 30 min att åka dit... 
    jag beställde massor med saker därifrån för 1½ vecka sen, men det har inte kommit än.......så jag hinner inte beställa därifrån o bor alldeles för lång bort
    Vad konstigt... jag brukar få mina grejer på ca ett par tre dagar, tycker dom är jättesnabba på att leverera.

    Tack för receptet på chokladkolakakan!
Svar på tråden Tårttråden del 17