Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    THEA och Grodan skrev 2010-04-27 22:08:07 följande:
    Hej, ställer en liten fråga bara. behöver cerise färg  (gelé) till SP och Wiltons rose på kakburken som jag skulle beställa är slut. Är det någon som vet någon annan färg som blir cerise?Tack på förhand
    Om du befinner dig i närheten av Sthlm så finns det på The English Shop. Vet inte om den också finns i GBG... De har ju en webshop också, kanske finns den där också.
  • Lenilus
    mina12 skrev 2010-04-29 20:09:29 följande:
    Ingen som har något förslag på fin rosa färg?
    Wiltons rose är jättefin tycker jag. Har en massa bilder med den i galleriet, eller kika på min hemsida om du vill se bättre bilder, de är så suddiga och konstiga här. Adressen står på min sida.
  • Lenilus
    mipsan skrev 2010-04-29 20:06:22 följande:
    Jag tänkte göra smörkräm med kondeserad mjölk. Om jag gör på en burk och använder 350 g smör så räcker det till 3-4 tårtor. Jag ska ha en tårta till på lördag och en till på torsdag eller fredag. Ska jag frysa det som blir kvar och ta fram och använda till torsdagens tårta eller håller den i kylskåpet? Isf hur länge? Tänkte även göra fluffy white frosting och undrar samma sak där -  går det att frysa?
    Jag brukar använda 400 g smör och det räcker till 3 normalstora tårtor ungefär, beroende på storlek och hur mycket man använder. Du kan frysa in den, det går superbra. Ta fram den i god tid bara, om den inte tinat ordentligt så kan du micra den i några sekunder.

    Fluffy white frosting vet jag inte.
  • Lenilus
    lilla gumman 85 skrev 2010-04-30 09:59:56 följande:
    lite frågor!Ni som har gjort våningstårtor (tårta på tårta)... brukar ni säga till innan de börja äta att det är sugrör/uppstöttningspinnar i tårtan!?! Ska göra en bröllopstårta den 22 maj... och jag tycker att det känns lite B att säga att det är sugrör i.... Men jag tycker att det är såå mycket snyggare med tårta på tårta än att ha en tårtställning där det blir mellanrum! Sen funderar jag på vit smörkräm... är den så pass stabil att man kan spritsa typ prick mönster på sidorna av tårtorna eller bör jag hålla mig till vanlig kristyr då??
    Jag brukar alltid instruera folk när de får sina tårtor. Speciellt viktigt är det ju om det är en våningstårta, hur man ska skära i den, att det är en platta emellan och stödpinnar som de ska ta bort innan de börjar på nästa lager. Om du inte vill använda sugrör kan du ju beställa riktiga stödpinnar. Själv brukar jag använda den tjockaste typen av blompinnar, funkar jättebra.
  • Lenilus
    Hera99 skrev 2010-04-30 11:15:07 följande:
    Kan man blanda färska jordgubbar m marsansås också? el blir det inte gott? har bara blandat m hallon innan.Har dumlefluff i kylen,som ska komb med jordgubbar,allt enligt födelsedagsbarnets önskan Hoppas det blir gott.Motivet blir en moppe/vespa/scooter.......mina grabbar skrattade,så jag vet inte hur den kommer att uppfattasÄr skitkass på sånt där
    Det har jag gjort, eller snarare med marsanpulver, för stabilitetens skull.
  • Lenilus
    Cacaoo skrev 2010-05-01 16:44:20 följande:
    Någon som har en Tingelintårta i sitt galleri. Ska göre en Tingeling tills nästa lördag och behöver lite insperation. Tack på förhand
    Ja, jag har 4 stycken :)
  • Lenilus
    salsajenny skrev 2010-05-04 07:22:36 följande:
    Hej! Jag är inte så aktiv här numera, men NÅN kanske minns mig? =) Jag tänkte dela med mig av en glad nyhet. =) Jag har fått jobb (efter fler år av arbetslöshet och föräldraledighet). Och det är inte vilket jobb som helst. Jag har fått anställning på stans största bageri/konditori. Trots att jag inte har nån utbildning ska jag jobba lite som konditor i sommarMen vet ni vad det bästa är? Jag ska få baka och dekorera tårtor på mitt sätt!!!! Jag kommer få LÖN för allt det där roliga och kreativa jag tycker är så underbart att pyssla med!!!!! Jag pendlar mellan enorm glädje och en dejäl dos prestationsångest, för jag har bara hållit på i 3 år och är långt ifrån jättenöjd med allt jag gör. Men jag kan inte göra mer än mitt bästa, och ge järnet!  Tänk er vilken självförtroendekick detta är?????  Jag hoppas det går bra och att de inser vilken bra satsning de gjort, jag är väl lite orolig över att de inte ska tjäna så mycket på detta så de känner att det är lönt att fortsätta, men jag har fått bra peppning från de på Cake&Design och DreamCake, så jag väljer att vara hoppfull. =) Ja, så kan det gå om man ligger på ordentligt! Det trodde jag nog aldrig. =
    Stort grattis! Man blir nyfiken nu, vilket konditori är det, man måste ju gå dit och kika. {#lang_emotions_wink}
  • Lenilus
    salsajenny skrev 2010-05-04 17:36:11 följande:
    Tack, allihopa. =) Lenilus: Det är Sjöstrands och Erics Bröd i Ängelholm.  =) Mig veterligen finns det ingen större konkurrens häromkring, så jag hoppas det går hem hos ängelholmarna. =)
    Ok, om jag tar mig till Ängelholm så måste jag kika in där! Fick för mig att du fanns i Sthlmstrakten. Sååå kul för dig! Grattis igen!
  • Lenilus
    Lilla fröet skrev 2010-05-07 09:51:50 följande:
    hej på er! Jag köpte ett sånt där glitter som man kunde ha på tårtan eller så, men hur gör man med det, tar man bara en liten pensel o sprider ut det, har för mig att jag har läst att man skulle ta lite blött, men minns inte riktigt, o kan man äta detta? Köpte det på kakburken
    Är det Pearl dust? Det kan du antingen torrborsta med pensel, eller om du vill ha en annan färg, använd en gnutta transparent alkohol och blanda med, då får du en annan färg. Pröva på en liten bit först.
  • Lenilus
    Smulan1979 skrev 2010-05-09 10:54:34 följande:
    Har lagt in en tårta i bildtråden. Fylld med passionsmousse, vaniljkräm och hallon. Testade att ta i lite smakessens i passionsmoussen. Tror det blev bra. Kan ju inte smaka själv eftersom lilltösen är allergisk mot ägg och mjölk *grrr* (ammar). Men mannen sa att det var gott iaf Just ja, bäst jag skriver det här också. Den ska vara lik en tidigare tårta här i tråden. Min kompis hade sett tårtan på Bingos blogg så det skulle vara inspirationen.
    Ja, det var jag det {#lang_emotions_wink}. Kul att hon såg den i bloggen! Din var jättesnygg!
Svar på tråden Tårttråden del 17