Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    vaniljvisp skrev 2010-04-07 16:31:14 följande:
    Hejsan! Hoppas på att ni ska kunna hjälpa mig med en sak=) Är fortf ny med de här med tårtbakande och har tyvärr inte tid att göra fel den här ggn. Hade tänkt att göra en sådan här båge på toppen av tårtan, www.fluffythoughts.com/gallery/Birthday%20cak... Men såg att jag inte hade tillräckligt mkt med gumpaste hemma. Går det lika bra att göra den i SP? Använder mig av Ballinas och den torkar ju inte. Eller kan man blanda Sp med Gp? Snälla hjälp mig=)
    Blanda, det funkar bra. Men de får ligga och torka i nån dag.
  • Lenilus
    kajsad skrev 2010-04-09 21:19:36 följande:
    Jag bakade en tårtbotten i förrgår som jag frös in direkt. Nu har jag tagit fram för att tina den eftersom jag ska fylla den imorgon bitti. Är det bäst att låta den tina inuti plasten eller utan plast runt?  (Har aldrig fryst en tårtbotten förut utan brukar alltid använda dem direkt)
    Jag har den alltid kvar i påsen. Om det är över natten har jag den i kylskåpet.
  • Lenilus

    Hej alla! {#lang_emotions_smile}
    Vill sticka in med en bild på en blöjtårta som jag gjorde i helgen. Den passar ju inte in här egentligen, är ju inte ätbar, men tyckte själv att den blev riktigt bra och är faktiskt lite stolt, hehe. Var ju första gången {#lang_emotions_smile}. http://www.familjeliv.se/hem/lenilus/galleri.php?cur_album=Standard
    Den som vill får gärna kika!

    Tack också för alla fina kommentarer! Alla är väldigt duktiga, fina tårtor i tråden!

  • Lenilus
    Moonlight83 skrev 2010-04-14 00:02:51 följande:
    Hur blir en egen gjort tårtbotten som man fryst och sedan tinat? Tips på bästa sätt att tina uppskattas. Hur stor tårta eller hur många tårtor behövs till 45 personer?
    Så gör jag oftast, då jag inte har tid att göra allt på en gång. Bakar bottnar i början av veckan och fryser in och tinar sen upp. Ibland tinar jag upp dem i kylen och ibland tar jag bara fram dem lite innan jag ska fylla och låter de tina, i påsen, på diskbänken. Men, jag tycker faktiskt ändå att de blir bättre om de tinar upp långsamt i kylen, under natten, eller dagen, beroende på när man ska fylla. Men de blir alltid saftiga och bra hur som helst.
  • Lenilus
    Smurfan 81 skrev 2010-04-20 18:59:41 följande:
    Håll utkik i Expressens bröllopsbilaga som släpps 7 maj. Det kan hända att en av mina tårtor är med! Fick ett samtal igår om att de gärna vilja ha med bild på den här:Till ett repotage om udda bröllopstårtor! Får väl se om den kommer med, men det vore kul!
    Wow! Coolt!
  • Lenilus

    Mamma Stegeby, kolla gunilla walls webshop, hon har haft den förut.

    Det ser jättekonstigt ut på min dator också, de håller kanske på med uppdateringar på sidan eller nåt.

  • Lenilus
    Sigrid skrev 2010-04-22 15:11:52 följande:
    Nu har jag gjort egen flowerpaste för första gången. Det ska bli spännande att se hur den blir. Någon annan som använt Gum-Tex-pulver och gjort egen flowerpaste? Vad tyckte nu?Har någon här beställt från Gunilla Walls butik? Man kan förskottsbetala, är det ett säkert sätt att handla? Är hon seriös så man törs göra det?
    Ja, hon är väldigt seriös
  • Lenilus
    kajsad skrev 2010-04-25 21:43:37 följande:
    Åh så många fina tårtor i BT! Jabba, Fifi, bröllopstårtor med prästkragar, tärningstårta och säkert har jag glömt nån! Jättefina tjejer! Bra jobbat!Lenilus! Extra plus till den roliga potenstårtan! Tänkte först innan jag läste texten, hmm vem beställer en sån?! 
    Haha, ja, precis, det var lite kul faktiskt! Tror att Malena Ivarsson, sexologen, var med på mötet {#lang_emotions_smile}

    Dina orkidéer är fantastiska. Jag undrar om stråna, hur du gjort dom? De är ju så späda, hur håller de om de är av bara fp?
  • Lenilus
    Jullessk skrev 2010-04-26 17:56:34 följande:
    Ok, då tror jag nog att jag hoppar över den......  vill ju inte ha en kattpisstårta.
    Nej, den är inget kul, varken smak eller att jobba med. Den går bara sönder.
Svar på tråden Tårttråden del 17