Inlägg från: Missy Cat |Visa alla inlägg
  • Missy Cat

    Tårttråden del 17

    Missy Cat skrev 2010-03-29 12:52:34 följande:
    Det går bra att göra den i förväg.Tänk på att göra den hård så gräset inte flyter ut.Förvara den i spritspåsen tex, eller i en plastburk med plastfolie fastklämd under locket.
    Jag brukar spritsa gräset med 50/50 smält vit choklad och färskost (philadelphia) som går att färga in grönt.
    Gott och enkelt att göra.
    Stelnar i kylen men går att micra upp lite till spritsbar konsistens.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    fru fogeby skrev 2010-03-28 21:53:09 följande:
    länge sen jag skrev i tråden,men jag har bakat tårtor som bara den ändå. idag fick jag veta att jag vann cake and designs tårttävling andra gången nu, så nu får jag inte stäölla upp nåt mer,får bara ha en utställningstårta kommande år. men det är kul det med.. blev så glad!
    Åh, stort grattis!!!
    Jag undrade lite vart du hade tagit vägen.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Längtandsfull skrev 2010-03-29 20:41:56 följande:
    jo men kan man ha det förberett ennu tidigare? ex.. kan jag göra bottnar, fluff, smörkräm osv idag utan att ha en tårta planerad.. Förvara i frysen tills jag får tillfälle till att göra en tårta.
    Du kan ha en fylld tårta i frysen ett bra tag. Ev 3 månader?? Kolla upp hur länge smör kan frysas utan att härskna.
    Tina upp den i kylen 1-2 dagar innan du ska dekorera den.

    Dekoratiner av sp förvaras i burk i rums temp
    DrömFåret skrev 2010-03-29 22:14:40 följande:
    Hej! Jag är en smygläsare. Har använt era tips och ideer när jag gjort tårtor. Älskar att kika i bildtråden och se allt ögongodis. =) Tänkte bara tipsa er om en tävling som jag snubblade över. Kanske är något för er fantastiska bakare? www.arla.se/nationaldagstartan/ Lycka till! =)
    Jag är med och tävlar
    mina12 skrev 2010-03-29 23:08:54 följande:
    Har gjort limemousse ikväll och det blev en hel del över. Går den att frysa? Den är gjord enligt recept längst upp i denna tråd, alltså med gelatin i. Gud, vad gott det var med jordgubbsmousse och limemousse!
    En av mina absoluta favoriter!
    Limemoussen blir minst 2 lager i en tårta. Så en halvsatts är bättre att göra till en vanlig tårta.
    Den går bra att frysa!
    Annamamma 83 skrev 2010-03-30 09:57:23 följande:
    Ok,men tanken som ja skriver är att ja ska ha den på marsipan. Alltså en vanlig marsipantårta o så oblat ovanpå. Har själv bara testat på grädde innan
    Jag har för mig att det ska stå hur du ska gå till väga med oblatbilden.
    Jag har aldrig gjort någon sådan själv men jag tror att om du ska ha den på ett tårtlock så ska den penslas med vatten eller så för att fästa på tårtan och detta ska göras ett antal timmar innan serveringen för att bilden inte ska smälta bort på tårtan.
    Sen är det viktigt att spritsa kanterna runt bilden så den inte viker upp sig.
    Kopparkruka skrev 2010-03-30 12:56:03 följande:
    Det finns konditorier som har en särskild skrivare för sådant, alltså gör utskrifter på oblat. Hör runt bland konditorierna du har i närhet och fråga om de kan skriva ut bilder. Det finns ett konditori där jag bor som gör det, och de tar 150 kr per bild... Men om det ska vara till något speciellt så är det värt det! DFå får man bilden på en bit marsipan samt gelé i en burk så att du kan pensla på det när du klar för att få mer glans i bilden.
    Det går att beställa oblat bilder mycket billigare än så från nätshoppar.
    Du kan göra din egen bild och sedan få den utskriven och hemskickad.
    Hera99 skrev 2010-03-30 17:27:17 följande:
    Nu behöver jag bara lite stöd i mitt  beslut här   6 kg sp till 12 st 25cm tårtor räcker väl utan problem??   Å så tänkte jag kolla en till sak- bottnarna är 25cm,å så ska de fyllas med färska hallon å glasscrememix,å så spackel på toppen å sp,jag har räknat ca 14 bitar/tårta,visst klarar jag skinnet då ??
    Jag räknar på att en 25 cm tårta kan räcka upp till 20 bitar om den blir tillräckligt hög (8 cm)
    Lilla fröet skrev 2010-03-30 20:35:11 följande:
    beställde från kakburken i söndags kväll o fick  mina grejer idag..snacka om snabba pix..fick alltså min första sp..men hur ska man göra, ska man skära loss en bir ifrån den klumpen o låta stå framme en stund eller hur gör man? Hur mycket ska man ha på en vanlig tårta? Tänke göra en med ahlgrensfluff o glasscreme, mellan bottnarna, men uppepå det översta lagret har man sp direkt på där eller ska man ha grädde eller nån smörcreme o sen sp på?..helt nybörjare på detta så tacksam för alla tips
    Sp från kakburken, då har du troligtvis köpt bakels? Om du ska lägga den på en tårta spacklad med grädde måste du pensla det utkavlade locket med olja först, annars smälter sp´n.
    Spacklar du tårtan med smörcreme behövs inte detta moment.

    Jag köper enbart ballinas sp från www.tartdecor.se.
    Den går att lägga direkt på grädden utan att smälta/svettas!
    Den smakar så mycket bättre med.
    Bakels smakar kemiskt och konstigt och är inte lika lättarbetad som ballinas sp.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Hera99 skrev 2010-03-31 09:42:05 följande:
    VAd är det som gör att sp blir svettig av grädden?Jag gör ju egen sp,med gelatin i,kan det funks utan å pensla? El ska jag pensla för säkerhets skull??Nu bbörjar det dra ihop sig,på lördag ska 12 bröllopstårtor huggas in på Hoppas att allt är med mig när det är dags att täcka å dekorera på fredag,håll tummarna
    Good luck!!!
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    MayaS skrev 2010-04-01 09:32:12 följande:
    Nu måste jag får råd och hjälp av er andra.Detta med bokstavsutstickare, jag får INTE till det!Jag har flera olika varianter men det blir alltid samma resultat = skit!Jag kavlar tunnt men när jag använder utstickaren så fastnar "degen" och jag får inte ut bokstäverna och måste då peta bort dem med resultatet att de får fula märken eller helt enkelt går sönder.Jag har provat med potatismjöl, florsocker... ja det mesta med samma resultat... Vad gör jag för fel??Använder oftast MMF.
    http://lindarunn.blogg.se/2010/march/kursiva-bokstaver-fran-en-linjal-tappit.html
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Egensinnig skrev 2010-04-01 12:29:25 följande:
    Jaghar använt det för att göra hår - tog vanlig SP som jag knådade riktigt mjuk med lite kokosfett.
    Jag skulle göra det när jag gjorde ko-tårtan.
    Det resulterade att vitlökspressen gick sönder
    Jag skulle nog ha gjort som du och knådat den riktigt mjuk med kokosfett eller liknande.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    JoKo skrev 2010-04-01 13:33:52 följande:
    Hej! Ska göra en som är täckt med den enkla chokladkrämen. Men så kom jag på att det borde ju bli fräschast om jag lägger på den o spritsar o har mig samma dag som den skall ätas/levereras? Precis som med en vanlig gräddtårta..? Så istället för att kladda på o göra fint ikväll så borde jag göra det imorgon fm (skall levereras 13.00 imorgon..) Eller håller den sig snygg tills imorgon om jag gör den ikväll? Tack
    jag har gjort den dagen innan utan problem
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat

    Jag har en äggfri tårta fylld i kylen och jag hoppas att beställaren blir nöjd.

    Hur har era äggfria bottnar blivit?
    Mina är väldigt kompakta.


    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    mammastegeby skrev 2010-04-02 08:49:21 följande:
    panik...en snabb fråga...håller på gör en tårta som ska levereas ikväll....jag ska spritsa gräs som en fotbollsplan och gjorde den här vita chokladen med 150 g vit choklad, 100g färskost och 2 dl grädde...men den är så lös så den går ju inte att spritsa gräs med...det var någon här som tipsade om det... hjälp mig nu...hur ska jag få den tjockare så jag kan spritsa med den... Tacksam för snabba svar
    föresten nu ser jag att du har haft i grädde.
    När jag gör vitchakladcreme tar jag 50/50 philadelphia/ vit choklad. Då blir det en spritsbar creme.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17