Längtandsfull skrev 2010-03-29 20:41:56 följande:
jo men kan man ha det förberett ennu tidigare? ex.. kan jag göra bottnar, fluff, smörkräm osv idag utan att ha en tårta planerad.. Förvara i frysen tills jag får tillfälle till att göra en tårta.
Du kan ha en fylld tårta i frysen ett bra tag. Ev 3 månader?? Kolla upp hur länge smör kan frysas utan att härskna.
Tina upp den i kylen 1-2 dagar innan du ska dekorera den.
Dekoratiner av sp förvaras i burk i rums temp
DrömFåret skrev 2010-03-29 22:14:40 följande:
Hej! Jag är en smygläsare. Har använt era tips och ideer när jag gjort tårtor. Älskar att kika i bildtråden och se allt ögongodis. =) Tänkte bara tipsa er om en tävling som jag snubblade över. Kanske är något för er fantastiska bakare?
www.arla.se/nationaldagstartan/ Lycka till! =)
Jag är med och tävlar
mina12 skrev 2010-03-29 23:08:54 följande:
Har gjort limemousse ikväll och det blev en hel del över. Går den att frysa? Den är gjord enligt recept längst upp i denna tråd, alltså med gelatin i. Gud, vad gott det var med jordgubbsmousse och limemousse!
En av mina absoluta favoriter!
Limemoussen blir minst 2 lager i en tårta. Så en halvsatts är bättre att göra till en vanlig tårta.
Den går bra att frysa!
Annamamma 83 skrev 2010-03-30 09:57:23 följande:
Ok,men tanken som ja skriver är att ja ska ha den på marsipan. Alltså en vanlig marsipantårta o så oblat ovanpå. Har själv bara testat på grädde innan
Jag har för mig att det ska stå hur du ska gå till väga med oblatbilden.
Jag har aldrig gjort någon sådan själv men jag tror att om du ska ha den på ett tårtlock så ska den penslas med vatten eller så för att fästa på tårtan och detta ska göras ett antal timmar innan serveringen för att bilden inte ska smälta bort på tårtan.
Sen är det viktigt att spritsa kanterna runt bilden så den inte viker upp sig.
Kopparkruka skrev 2010-03-30 12:56:03 följande:
Det finns konditorier som har en särskild skrivare för sådant, alltså gör utskrifter på oblat. Hör runt bland konditorierna du har i närhet och fråga om de kan skriva ut bilder. Det finns ett konditori där jag bor som gör det, och de tar 150 kr per bild... Men om det ska vara till något speciellt så är det värt det! DFå får man bilden på en bit marsipan samt gelé i en burk så att du kan pensla på det när du klar för att få mer glans i bilden.
Det går att beställa oblat bilder mycket billigare än så från nätshoppar.
Du kan göra din egen bild och sedan få den utskriven och hemskickad.
Hera99 skrev 2010-03-30 17:27:17 följande:
Nu behöver jag bara lite stöd i mitt beslut här 6 kg sp till 12 st 25cm tårtor räcker väl utan problem?? Å så tänkte jag kolla en till sak- bottnarna är 25cm,å så ska de fyllas med färska hallon å glasscrememix,å så spackel på toppen å sp,jag har räknat ca 14 bitar/tårta,visst klarar jag skinnet då ??
Jag räknar på att en 25 cm tårta kan räcka upp till 20 bitar om den blir tillräckligt hög (8 cm)
Lilla fröet skrev 2010-03-30 20:35:11 följande:
beställde från kakburken i söndags kväll o fick mina grejer idag..snacka om snabba pix..fick alltså min första sp..men hur ska man göra, ska man skära loss en bir ifrån den klumpen o låta stå framme en stund eller hur gör man? Hur mycket ska man ha på en vanlig tårta? Tänke göra en med ahlgrensfluff o glasscreme, mellan bottnarna, men uppepå det översta lagret har man sp direkt på där eller ska man ha grädde eller nån smörcreme o sen sp på?..helt nybörjare på detta så tacksam för alla tips
Sp från kakburken, då har du troligtvis köpt bakels? Om du ska lägga den på en tårta spacklad med grädde måste du pensla det utkavlade locket med olja först, annars smälter sp´n.
Spacklar du tårtan med smörcreme behövs inte detta moment.
Jag köper enbart ballinas sp från
www.tartdecor.se.
Den går att lägga direkt på grädden utan att smälta/svettas!
Den smakar så mycket bättre med.
Bakels smakar kemiskt och konstigt och är inte lika lättarbetad som ballinas sp.