Inlägg från: Missy Cat |Visa alla inlägg
  • Missy Cat

    Tårttråden del 17

    joseline skrev 2010-04-29 19:36:39 följande:
    Missy Cat vilken utstickare använder du till körsbärsblommor? Tänkte köpa en sån eller liknande.
    Jag köpte de från kakburken men tyvärr verkar de inte finnas kvar.
    Ett 4 pack 5 bladiga blommor.
    Hittar de inte på tårtdecor heller.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Längtandsfull skrev 2010-04-30 22:50:57 följande:
    hur är kakburkens färdigfärgade marsipan?
    Jag köper min marsipan från kakburken
    86TiAn82 skrev 2010-04-30 23:21:13 följande:
    Hej, jag har en liten fundering som ni kanske kan hjälpa mej med. Vi ska ha namngivelse för våran son och det kommer komma ca 70 personer. Det blir bara fika alltså tårta bullar och kakor. Men det blir ju rätt dyrt att köpa tårta till så många så vi tänkte göra stora tårtor i långpanna, men då hittar jag inga recept på vanlig tårtbotten för långpanna, är det bara att göra en större sats sockerkaka eller har ni något bättre tips så mottages de hjärtligt. Samt lite tips på vad man kan ha i och på :) Temat kommer vara grönt (grodprins och krokodiler) Hoppas på hjälp. Är ett tag kvar men jag vill vara förberedd :)
    på potatismjöls baksidan finns ett recept med 5 ägg.
    Ta det receptet gånger 3 om du vill kunna dena din botten i 3 delar.
    Annars bakar du 1 sats åt gången så får du 3 bottnar.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Längtandsfull skrev 2010-05-01 11:37:10 följande:
    Smurfan 81: ok då var det ju inte så lätt... Missy Cat: köper du den färdigfärgade? Hur tycker du den är att jobba med? Hur lång tid tar det att få hem den när man beställt?
    Jag köper svart och röd marsipan.
    Den är inte i närheten med sp, men den är lättare att hantera än marsipanen i "korv" i mataffären.
    Brukar ta ca 45 dagar att få hem från kakburken.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    rultan skrev 2010-05-02 09:04:24 följande:
    Hej alla tårtexperter! Jag följer tårttråden med stort intresse och beundrar era verk i bildtråden. Jag skulle behöva lite hjälp... Dags att planera studenttårtan och jag tänker mig en klassiker; studentmössa! Jag undrar hur man får till skärmen - ska det bara vara sp el dyl eller ska man ha något under så den inte blir helt platt? När jag gör tårta blir den ganska hög, ska man bara ha två lager till en studentmössa eller vad tror ni? Man vill ju inte ha en hatt heller ;) Har ni bilder så länka gärna! Tack...
    Normalast är att ha 3 lager bottnar och 2 lager fyllning.
    Bildsök på google gav detta images.google.se/images%C3%A5rta%20studentm%C3%B6ssa&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=sv&tab=wi
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    kajsad skrev 2010-05-02 09:08:38 följande:
    Förbereder dotterns 2-års kalas och gör cupcakes för fullt. Men funderar nu, kalaset är inte förrän i eftermiddag och nu är alla cupcakes och frosting klara. Men om jag spritsar på frostingen nu så måste dom ju stå i kylskåp eller? Har hört att dom blir rätt torra och tråkiga av att stå i kylskåp. Hur länge håller dom sig med frosting i rumstemp tro? Nån som har erfarenheter?
    Mina cupcakes har inte blivit torra av att stå i kylen.
    Har ätit dagen efter utan problem
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    MariaX m 2 skrev 2010-05-02 09:54:34 följande:
    Hej på er allihopa, jag tänkte kika in och kolla om jag känner nån härinne längre... Här har det varit fullt upp med barn och jobb, några tårtor har det väl inte blivit direkt och inga blommor heller. Men nu har jag några bröllopstårtor i sommar så nu ska jag väl börja jobba på buketterna För er som inte känner mig så hängde jag här för ett (par) år sen och gör mest blombuketter på mina tårtor, det är det jag tycker är roligast ! Kram
    Åh dej känner jag igen sen tidigare i tråden!
    Välkommen tillbaka, du gör helt fantastiska buketter!
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Gravid 89 skrev 2010-05-02 17:24:15 följande:
    Det var rätt "trista" konditortårtor, om jag får säga min mening Min tårta var med, men den var som sagt ombakad. Den såg rätt trist ut, om jag skall vara ärlig... (men min tårta var kanske å andra sidan överdekorerad också, who knows?). Ni måste förresten rösta också. På mig, såklart! Gå gärna in på www.arla.se/nationaldagstartan och rösta på min, den första tårtan till vänster.
    Det har jag redan gjort!
    lunkentuss skrev 2010-05-02 18:43:43 följande:
    KAN jag baka tårtbottnar i en teflonkastrull??? Tänkte försöka göra en tupsy turvy cake o då vill jag ju ha toppen mindre än botten så att säga, men har ingen sån liten form... Ska skruva loss plasthandtaget bara på kastrullen, men kan man använda sig av kastrull?? Går det bra att smöra o bröa eller bör jag ha bakplåtspapper?
    Det går nog utmärkt.
    Jag har tidigare bakat i vanliga runda ungsfasta keramikformar utan problem!
    Det räcker nog att du smörar och mjölar teflonkastrullen
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Längtandsfull skrev 2010-05-02 21:32:36 följande:
    Missy Cat: 45 dagar innan man får hem sakerna?? Du menar inte 4-5? Hur gör du om du skall ha grön marsipan eller nått? Fodrar du? Hur?
    Ja 4-5 dagar såklart {#lang_emotions_wink}
    Använder så sällan marsipan, oftast svart och röd.
    Ska den fodras kavlar jag ev ut den på olja eller smetar olja på det utkavlade locket.

    Om jag skulle ha grön marsipan köper jagd en färdig färgad eller färgar själv.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Sigrid skrev 2010-05-03 20:32:06 följande:
    Aaaaaaaaaaaaaarg... Jag har försökt göra bokstäver med en sån där bokstavsutstickare, men jag fattar inte vad jag gör för fel. Jag har läst tips här tidigare och försökt göra så (kavla FP, lååt torka något, tryck ut och pilla ut). Men det blir så fult! Fråga 1: Hur tjockt ska jag kavla ut FP:n för bästa resultat? 1 mm, 2mm, 3mm...? Fråga 2: Hur torr ska FP:n vara när man arbetar med den. Jag har gjort egen och vet inte om jag ska arbeta in mer florsocker eller om den är lagom. Ska den kladda lite när man knådat den länge eller hur ska den bete sig? Det är dessa bokstäver jag har: www.kakburken.se/product_info.php?products_id...
    Något som jag precis upptäckt är det går superbra att slå ut bokstäverna ut linjalen.
    Kavla ut fp rätt tunt 1-2 mm och tryck och vicka utstickaren så bokstaven fastnar i linjalen.
    Sedan vänder du linjalen så bokstaven är neråt och slår rätt hårt med linjalens ena topp mot handflatan tills bokstaven lossnar.
    Lite ont i handflatan får man leva med det blir ialla fall fin fina bokstäver!!!
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17