Inlägg från: Missy Cat |Visa alla inlägg
  • Missy Cat

    Tårttråden del 17

    Pigelinen skrev 2010-03-25 13:53:11 följande:
    Jag har nu gjort två tårtor. Detta blir väl totalt typ 5-6 tårtan någonsin med SP. Fuskade en hel del och köpte färdiga bottnar och även Ekströms färdiga mouser (var osäker på hur lång tid det skulle ta att göra tårtorna så jag vågade inte chans på att jag hade tid att baka själv). Den första blev en chokladbotten (ICAs någon som smakat) med ett lager hallonsylt (födelsedagsbarnets önskan) och ett lager Ekströms chokladmous med crisp. Täkt med SP som Spindelmannen. Denandre en vanlig botten med även här hallonsylt och så ett lager Ekströms hallonmouse. Täkt med SP som Batman. Till båda tårtorna spackalde jag med citronsmörkräm, var oroliga tt de skulle bli för söta annars, vad tror ni om detta??? Blir lite orolig att jag gjort knassammanställning. (provsmakade mouse, sylt och lite kräm på en tsk och det var gott) Sen har jag den stora frågan till er proffs... Spindelmannentårtan ska ha "spindelnät" men jag tänkte att det borde ju vara bättre att vänta till i morgon lunch då vi ska äta dem att spritsa på så att det inte rinner ut eller tänker jag fel? Har svart gel på tub men tycker ändå att den är för lös. Har provat att göra kristyr och färga den med gelen och det blir grått men bättre konsistens, ska jag istället köra på det? Tack på förhand!
    jag har bara målat med svåart pastafärg.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    hoppas på en liten skrev 2010-03-26 08:55:03 följande:
    japp de e grädde på den ja jag kan ju göra den halv färdig iaf och garnera den imorrn de går ju det ska ju vara sån där gele över bären oxå jag ska köpa det där gelesockret som finns nån som vet hur man gör när jag ska hälla på det?
    Lägg bären övert på tårtan på tårtbotten (ingen grädde under, har du det kommer den smälta av den varma gelén)
    Skeda över gelén och låt stelna.
    Sprittsa grädden runt om.

    Jag har aldrig gjort en sån själv men jag har läst mig till faktan.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    neenoo skrev 2010-03-25 23:40:46 följande:
    Ja jag håller på att fixa ett barnkalas som ska vara utomhus på lördag. Födelsedagsbarnet gillar inte Tårta(?!) så då gjorde jag cakepops som känns lite festligt. Vet inte om jag hamnade rätt med dem här i bildtråden men det har varit fler med tidigare om jag inte minns fel. Den unga damen älskar bamse så det blev små honungsburkar. Tänkte ev ge mig in på att göra sp dekorationer till dumlemuffinsarna som jag ska göra imorgon. Men jag vill göra bamse och det känns som det tar ett tag att göra 10-15 st.
    Supersöta honungsburkar!
    När jag skulle färga den vita chokladen röd blev den som en tjock sås som det inte gick att doppa i.
    Inte gick den att smälta igen heller.
    Hur gjorde du? Vilken vit choklad använde du?

    Det finns en bildtråd för bakverk
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Gravid 89 skrev 2010-03-27 11:59:04 följande:
    Men gud, så många tårtor samma dag! Blir det inte mycket att göra, blir du inte smått galen? Eller de kanske inte är så mycket dekorerade? Jag har två tårtor denna helgen, men inte till samma dag, en igår och en idag Känner mig inte alls stressad, med FEM tårtor?!
    Jag var välförberedd.
    Gjorde de allra flesta dekorationerna i söndags, och i burk med lock var de som nygjorda.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    TezzyBump skrev 2010-03-28 14:35:50 följande:
    äsch.. lyckas inte få in bilderna i bildtråden :) ngn som kan hjälpa? det är de två bilderna med vita tårtor m blommor i gult och vitt.
    hjälper till
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    Brunnsbo skrev 2010-03-28 19:01:52 följande:
    Hur gör ni alla dessa goda fyllningar? Fluff - hur gör man det? Ska göra en tårta med sp och fylla med något gått till en nioåring och den behöver vara glutenfri. Någon som har tips tas de jätte tacksamt emot! Vet ni var man får tag i sp i Göteborg? Och gärna lite tillbehör för att kunna göra något fint på tårtan. Oj, vad mkt frågor det blev... hoppas någon orkar svara...
    Chokladfluff
    3 dl grädde
    ca 180 gram choklad (vit, mörk, dumle, polly, after eight, nougat mm)

    Dela ner chokladen och smält den ev i micron under tiden som du hettar upp grädden (rykande het men INTE koka)
    Smält ner chokladen i grädden och kyl sedan i minst 6 timmar.
    Vispa med elsivp till ett härligt fluff.

    Använder du skum eller gelégodis räcker det med 60 gram godis till 3 dl grädde.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    mammastegeby skrev 2010-03-29 11:54:16 följande:
    hej har en fråga...mina senaste tårtor jag har gjorde har efter den stått i kylskåpet över natten säckat ihop sig längst ner vi kanterna...tårtan är jätte fin när den är täckt och klar på kvällen...men på morgonen har marsipan säckat sig längst ner och skrynklat sig...varför då...vi har ny kyl  och jag förvarar i tårtkartong inne i kylskåpet..är det för kallt/varmt??Tacksam för svar...
    Jag antar att du fyller, täcker och dekorerar på samma gång?

    Jag fyller tårtan dagen innan jag ska skackla, täcka och dekorera den.
    Då hinner fyllningarna sätta sig i tårtbotten och sjunker inte ihop mer sedan.

    Dag 1 bakar bottnar och förbereder fyllningar
    Dag 2 Fyller tårtan och plastar in den
    Dag 3 Spacklar täcker och dekorerar tårtan
    Dag 4 Serverar tårtan

    Jag gör ibland klart dekorationerna i god tid innan och förvarar dem i lufttät burk om det är många tårtor eller många dekorationer för att spara tid.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
  • Missy Cat
    mina12 skrev 2010-03-29 10:23:10 följande:
    Kristyrfrågor!Jag ska för första gången dekorera med kristyr. Ska försöka göra så där fint gräs, som jag sett på många fina tårtor i bildtråden. Jag har köpt grästyll och ska nu göra kristyren. För jag antar att det är det ni använder? Hur är hållbarheten på kristyr gjord på äggvita? Kan man göra den några dagar i förväg eller stelnar den då? Tänkte föröva lite... Hur förvarar jag isåfall kristyren?Några andra tips eller råd på vägen till det perfekta gräset
    Det går bra att göra den i förväg.
    Tänk på att göra den hård så gräset inte flyter ut.
    Förvara den i spritspåsen tex, eller i en plastburk med plastfolie fastklämd under locket.
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17