sommarpar skrev 2010-07-20 17:46:47 följande:
hej tjejer!
jag har precis fått intresset att baka tårtor och fick idag frågan om att göra tårtor tills dagen efter min brors bröllop (fika med presentöppning för släkt o vänner)
hon älskar hallon så ett lager i tårtorna blir hallonmousse, vad passar med detta? läste ngnstans om geishafluff o tyckte det lät gott, men tror ni att det blir bra?
tidigare har jag haft smörkräm (kond. mjölk o smör) runt tårtorna men tycker det e så "smörigt" vad kan man ha ist?
eftersom de gifter sig på lördagen o vi ska äta tårtorna på söndagen så måste jag göra tårtan på fredagen, hinner tårtan kännas gammal eller blir den mest saftig o go?
om ni har fler tips så e det kanon! blir ju lite nervöst när bakkonsten "sätt på prov" i sånna här viktiga sammanhang...
Hallon o geisha låter som en bra kombo - annars mjölk choklad, vit choklad, citron el glasscreme.
Tycker du ska spackla med någons lags smörkräm om de ska stå 2 dygn. Det blir stabilare för SP:n och fungerar mer konserverande för innehållet än tex grädde. Prova den kräm som vi nämner ovan med cream cheese, vit choklad o smör. Den är itne så smörig o lätt o bra att jobba m.
Smak-/hållbarhetsmässigt är 2 dar inget problem. Tårtan kommer vara saftig och god efter 2 dagar bara. Man brukar säga att öppnad grädde kan ätas i 4 dar utan problem.
Se till att förvara dem i kyl utan lock så luften kan cirkulera runt. Inget starkt luktande som vitlök el dyl i kylen för då tar de smak av det.