BiBiMueMue skrev 2010-08-14 13:34:41 följande:
Vet ni vad som hände med min hallonmoussen? Den sköärde sig
, eftersom jag inte hade vispat äggvitan till hårt skum. Det stod i receptet att man skulle vispa till skum men ej hur länge/mycket. Sen när jag skulle vända ner skummet så fanns det vätska kvar från vitan. Jag undrar nu om man kan vispa grädden och skummet först och låta det stå under tiden man tar hand om de andra ingredienserna?
Tur, för jag vände med en slev men min tårta ble inte högre än formen
och jag hade med krage i. Har det att göra för att jag vände den mer än 15 sek efter att bakpulveret hälldes i?
Jag vill spacka med grädde under min mmf och hittar inte receptet för hur mycket jag skall använda. Ni som kör med grädde, hur mycket tar ni till 1 ca 24 form? Någon hade en knisudd med salt i, var det inte så? Har för många länkar som är helt oorganiserad..hihi..
Tackar för svar!
Äggvita ska man vispa tills man kan vända bunen upp och ner utan att det rinner ut.
Och man kan vispa i förväg.
Om kakan inte blev hög så hade du kanske för lite smet? Jag gör som lenilus och kör på med elvispen och får alltid höga fina bottnar. Viktigt också att vispa ägg och socker
riktigt fluffigt.
Har aldrig hört att man ska ha salt i!!!! Däremot en knivsupp bakpulver el lite marsanpulver. Jag beräknar 3 dl färdig mängd till spackel.