Inlägg från: Egensinnig |Visa alla inlägg
  • Egensinnig

    Tårttråden del 17

    Längtandsfull skrev 2010-07-24 18:35:05 följande:
    asså ok men blir inte glasscremen lös om du häller i något flytande?
    Nej du tar ju bara en tsk el så. Plus att du alltid kan stabilisera med mer marsanpluver
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    BiBiMueMue skrev 2010-07-24 23:59:46 följande:
    Jag bakade cupcakes idag men hade bara vanliga bakformar plus icas muffinsformar, men när det blev klart och jag åt en så tyckte jag att den var super god, för att det var så mycket ägg i. Min syster tyckte den var för torr och jämförde med vanliga muffins. Jag har aldrig ätit cupcakes förr och vet inte hur det skall smakas. En beskrivning vore tacksam!
    Min blev inte så höga och fina som jag har sett på bilder. Kan det beror på formarna, eller? Har fyllt dem 2/3 delar som n¨n bloggare sa, men tycker bara det ser så platt och tråkig ut ( utan frosting, alltså)

    Jag vill också veta om ni använder raps- eller matolja. När vet jag hur frostingen är kalr när jag häller i florsockret? Har tagit Egensinnigs recept på spackeln.
    Va hade du för recept? Jag tycker också att en traditionell amerikansk cupcake är mer stabbig och torr än en svensk muffins. Sedan är det viktigt med baktiden - ta ut dem precis när en provsticka kommer ut med lite smulor på. Är stickan helt torr är de överbakta.
    Ang höjen så reser de inte sig så mycket om u har en vi form. Det bästa är riktiga muffinsformar i en muffinsplåt för att de ska få rätt form.

    Jag använder solrosolja el matolja i bakrecept.

    Frostingen ska vara som en marängsmet i konsistensen ungefär - att du kan dra ut toppar som stannar kvar me vispen. Spacklet är inte direkt tänkt som frosting på cupcakes men borde ju funka till det med.

    Här är annars några bra recept på frosting som jag gillar, funkar på cupcakes, som spackel o fyllning med:

    Chocolate fudge frosting

    120 g mörk choklad (70 % kakaohalt)
    150 g mjukt osaltat smör
    160 g florsocker
    1,5 tsk vaniljarom
    ( variation - byt mot mjölkchoklad el smaksatt choklad, häll i ett par msk baileys el dulce de leche)

    Smält chokladen. Vispa smöret fluffigt. Tillsätt florsockret lite i taget under omvispning, tillsätt också vaniljaromen. Vispa blandningen ljust och fluffig. Tillsätt den smälta avsvalnade chokladen under omvispning, vispa frostingen slät.

    Och så Leilas klassiska http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/bullar/cream_cheese_frosting


    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Missy Cat skrev 2010-07-25 12:25:54 följande:
    När jag använder marsipan kavlar jag på olja, då blir den fodrad på samma gång.
    Jag tycker dock bara att det är kladdigt och jobbigt att kavla på olja om jag inte måste.
    BiBiMueMue skrev 2010-07-24 23:59:46 följande:
    Jag bakade cupcakes idag men hade bara vanliga bakformar plus icas muffinsformar, men när det blev klart och jag åt en så tyckte jag att den var super god, för att det var så mycket ägg i. Min syster tyckte den var för torr och jämförde med vanliga muffins. Jag har aldrig ätit cupcakes förr och vet inte hur det skall smakas. En beskrivning vore tacksam!
    Min blev inte så höga och fina som jag har sett på bilder. Kan det beror på formarna, eller? Har fyllt dem 2/3 delar som n¨n bloggare sa, men tycker bara det ser så platt och tråkig ut ( utan frosting, alltså)

    Jag vill också veta om ni använder raps- eller matolja. När vet jag hur frostingen är kalr när jag häller i florsockret? Har tagit Egensinnigs recept på spackeln.
    Cupcakes och muffins är ju samma sak, eller har jag fattat fel?
    Cupcakes är ju egentligen dekorerade muffins, och du kan smaksätta och dekorera precis hur du vill, finns mängder av olika recept.
    Ett amerikanskt cupcake recept är ofta lite annorlunda mot ett vanligt svenskt muffins recept - egentligen ingen jätteskillnad och det finns massor av åsikter om vad som är vad osv. Enligt mig är en svensk muffns lättare o saftigare medan en amerikansk cupcake är lite mer kompakt. Men jag bakar vanliga muffins, sockerkaka el andra recpet jag gillar, dekorerar dem o kallar dem sedan cupcakes

    Muffins är inte riktigt samma sak i USA o England som i Sverige - där räknas en muffin mer som frukostmat och lite brödliknande medan en cupcake är en tårta i miniformat som äts som dessert.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    BiBiMueMue skrev 2010-07-25 11:53:27 följande:

    super tack för informtionen, egensinnig!

    100g rumtemp smör
    1 dl mjölk
    1 1/2 socker
    3 ägg
    1 tsk vaniljsocker
    2 1/2 vetemjöl
    1 1/2 tsk bakpulver
    1 krm salt

    Till detta recept så vispar man mjölk, smör och socker tillsammans. Smöret smältes ej. det skal vara  i ugnen 18- 20 min på 175 grader.


    Varför kan jag ej kopiera och klistra på tråden? Det kommer upp en ruta där datorn frågar om jag tillåter att denna webbsida får använda urklipp eller något. Blir irriterad att det ej fungerar. Hur kan jag kopiera på denna tråd? Hjälp vore uppskattad! Är det inställning på vår dator som gör detta eller?


     


     


    Inget konstigt med receptet så var det torrt så hade de antagligen bakat lite för länge.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    MissMurrig skrev 2010-07-25 07:10:39 följande:
    Frågar igen...Skäms

    Hejsan!!! Vet ni om något bra recept på en cream cheesemousse/kräm som man kan fylla en tårta med OCH spritsa på cc? Ska göra en bröllopstårta och matchande CC till, de ska helst innehålla samma sak. Får gärna passa bra till choklad (blir fudgekaka/kladdkakemuffins). Tack! Hjärta
    Jag skulle föreslå hallonfärskostkräm, recepti JFL's blogg. Det är en hallonmousse med färskost i och den är supergod som frosting el fyllning.
    Vill mna ha det riktigt chokladigt så rekommenderar jag Chocolate fudge frosting som jag skrev lite högre upp. Den kan man blanda i 100 gr cream cheese med så blir den ännu godare. När jag serverar den på brownies brukar folk säga att det är det godaste de ätiti
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    BiBiMueMue skrev 2010-07-25 14:19:22 följande:
    Skall prova detta recept. Vilket mörke säljer mjukt osaltat smör? Vart kan jag hitta det?

    ja, precis! Mina cupcakes blev kompaktare och jag hade det säkert för länge i ugnen. För jag tror att vår ugn är lite ojämn med värmefördelningen, för det är svårt att få det gyllenebrun. Skall prova med vanliga muffins nästa gång
    Går bra m vilket smör som helst - jag använder inte osaltat heller. Med mjukt menas att det ska vara rumstempererat
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    carro 81 skrev 2010-07-25 20:04:10 följande:
    Hej! Ska göra tårtor till min sons födelsedag om en månad och tänkte höra om någon här inne har gjort någon tårta med Ben 10 eller Bakugan? Helst inte alltför komplicerat. Min fantasi går på tomgång så jag skulle behöva lite inspiration. Har varit inne hos vissa av er och tittat men inte hittat något sådant, bara massa andra fina tårtor. Det finns ju oblat men tycker inte om konsistensen riktigt.
    http://www.google.se/images?hl=sv&q=bakugan+cake+pic&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=aX9MTMeLHNGROKHEpJYD&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCQQsAQwAA

    http://www.google.se/images?um=1&hl=sv&tbs=isch%3A1&sa=1&q=ben+10+cake+pic&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Moonlight83 skrev 2010-07-26 02:52:43 följande:
    Någon som har ett bra recept å blåbärsfärskostmousse?

    Vad kallas det när man gör mönster med linjer och sätter tex silverkulor i dem för att få den att se ut som tex en kudde.
    Helt borta här så jag lyckas inte hitta rätt sökord för att få inspiration.
    Brukar kallas för quilting, quilted, diamond side design
    Jag testade att söka på "quilted" på cakecentral.com och fick 21 sidor träffar
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Enya83 -
    du kan använda recpetet på hallonfärskostkräm i JFL's blogg o bara byta mot blåbär och hoppa över vattnet i receptet


    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Sigrid skrev 2010-07-26 22:56:00 följande:

    Jag vet att det här är en tårttråd, men jag måste få fråga en sak om macarons, vet att flera här har bakat dessa.
    Vilken tyll använder ni när ni spritsar ut mandelmarängen på plåten? (gärna nr)


    Jag har en vanlig rund som kom med i mitt cupcakeset fr Wilton, tror den heter nr 12
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17