Inlägg från: Egensinnig |Visa alla inlägg
  • Egensinnig

    Tårttråden del 17

    Swagger skrev 2010-08-21 18:42:15 följande:
    Tack för svaret. Själv silar jag alltid bort kärnorna då jag tycker de stör, men oftast fastnar ju en del "bärkött" i silen också, vilket ju är trist.

    En annan fråga. Jag tänkte dra hem lite tårt-serie. Vilken är "bäst" Ultimate Cake Off eller Cake Boss eller kanske någon annan?
    De är bra båda två - Cake Boss är ju väldigt mycket drama som känns krystat och påhittat men tårtorna och hur de gör är kul. UCO däremot får man se sina tårtidoler tävla på tid o göra helt otroliga skapelser. Men jag har gillat att kolla på bägge två. Finns en som heter Aces of cake också.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lioness skrev 2010-08-22 08:37:32 följande:
    Hej, jag prövade dekorkantverktyg för första gången i helgen, men hur sjutton ska man göra?!?
    Antingen fick jag ett fint mönster, som gärna fastnade och sen var det omöjligt att trycka ut dom eller så kunde jag trycka ut dom men inte göra något mönster... *suck*

    Några bra tips?

    Kram Karin
    Jag trycker mönstret först och tar sedan utskäraren och skär ut mönsterremasan. Pudrar med lite florsocker så fastnar det inet. Man behöver itne trycka så hårt för att få mönstret men använda jämnt tryck. Jag tycker de är superlätta att använda så undrar nästan om det är något annat märke du fått?
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Efterlysning!

    Vilken är din godaste chokladfyllning?
    Ska göra en chokladtårta som inte ska vara "för" chokladig - right........

    Blir vanliga chokladbottnar och mjölkchokladfluff på ett lager, fundera på chocolate fudge frosting på det andra lagret, samt spackla med det. Vad tror ni?


    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lindie skrev 2010-08-26 13:31:18 följande:
    Ingen?
    Jag! Och några till tror jag. Ska försöka fixa så vi kan sätta ett klistermärke på jackan/tröjan för att känna igen varandra. Sak åka till Tårtdecor o handla på måndag och snacka med dem då.

    Kommer att hänga där i princip hela helgen så inboxa om du vill ha kontakt
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lioness skrev 2010-08-26 11:18:26 följande:
    Hej igen!

    Jag har lite tårtbotten kvar och tänkte göra cake pops men har ingen färskost hemma, kan man göra det tillsammans med ngt annat? Tänkte även smaksätta dom med mandel-essens...

    Några tips?

    Kram Karin
    Smörkräm funkar också - tycker inte det blev gott med cream cheese. Men det är ju en smaksak!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    mina12 skrev 2010-08-26 21:03:26 följande:
    När ni gör chokladtårtbotten, blandar ni då bara kakao i ert vanliga recept eller har ni något annat bra tips?
    Använder receptet på potatismjölspaketet och jag blandar i 50 gr smör och byter ut 0,7 dl av mjölet mot kakao. Idag gjorde jag på 8 ägg o då tog jag 1,5 dl kakao o 100 gr smör så jag höftar lite. Tog också 200 gr smält choklad i.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    mina12 skrev 2010-08-26 21:15:19 följande:
    Tack, då kör jag på det!

    Smälter du smöret?
    Yes!
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    KSB skrev 2010-08-26 22:13:54 följande:
    Nu är du säkert redan gjort dina bottnar, men när jag i helgen gjorde chokladbottnar tillsatte jag endast 1/2 dl kakao i receptet på potatismj.förp. :)
    Enkelt, smidigt å tydligen smakade de bra med :)
    Så såg ursprungsreceptet ut som jag fick av någon i tråden men jag tyckte kakan blev blek både i färg och smak. Men det är ju så olika hur chokladigt man vill ha det - jag gillar när det är riktigt mycket chokladsmak, därför har jag mer kakao( Vahlrona) + smält mörk choklad och smör - de 3 tillsammans ger en riktigt god chokladsmak. Detta har jag labbat mig fram till som allt annat jag bakar
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    mina12 skrev 2010-08-27 15:24:23 följande:
    Har fått önskemål om mörkchoklad/apelsin i en bröllopstårta. Någon som har något smaskigt recept som passar bra?
    Spontant så mörk choklad fluff ( kanske en smaksatt m apelsin) och apelsinmousse ( ev spetsad m lite Cointreau)

    Jag gör detta recept på apelsinmousse ( funkar med vilken koncentrerad juice/saft som helst)

    3 dl grädde
    3 msk socker
    4 msk koncentrerad juice ( ibland tar jag mer, smaka dig fram)
    2 äggvitor

    Vispa äggvitor hårt.
    Vispa grädde till hälften och tillsätt socker, juice. Fortsätt vispa grädden hård. Vänd försiktigt ner äggvitan i gräddblandningen. Låt stå i kyl i 2 timmar. ( går använda direkt med)


    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    MissMurrig skrev 2010-08-30 13:24:21 följande:
    Jag ska dit, var där idag... Kanske vi stötte på varandra.. eller du kanske var där senare.. Var där vid 11.30-12.. Kommer nog bara vara där tidigt söndag, för vi ska på födelsedagskalas lördag och senare på söndagen. 

    Men det hade varit kul att säga hej till varandra iaf... Kommer nog inte lyckas få med mig någon annan, har inte så tårtintresserade kompisar.. 
    Då var vi där samtidigt!!! Jag kom 11.20 o åkte nog 11.45 kanske?

    Har kollat med Tårtdecor och det var ok med vår idé - så jag kommer sätta upp en lapp med "Familjelivs tårttråd? - ta en klisterlapp och sätt på jackan/tröjan" Lägger en karta med klistermärken brevid så kan de som vill sätta ett på sig.
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17