h80 skrev 2010-08-07 18:06:51 följande:
åh, håller på att göra hallonmouse o inser att vi inte har några ägg. Gör detta receptet:
Hallonmouse: 4 gelatinblad, 200g frysta hallon, 1 dl socker, 2 dl vispgrädde, 3 äggvitor, 3 msk socker. Kan man hoppa över äggvitorna tror ni o vad händer då?
Ja det borde inte vara några problem - jag hade tagit 3 dl grädde istället för att kompensera den minskade mängden vätska. Eller så blandar du hallonen med marsanpulver och blandar sedan med vispad grädde för en enklare variant av "mousse"
MissMurrig skrev 2010-08-07 17:14:51 följande:
Hej i bakstugan! Jag har ett recept på en chokladkolabotten som det ska vara crème fraiche i, men har glömt o köpa det, måste ju inte baka idag men vill... Kan man byta ut det mot yogurt eller gräddfil tro? Det är Turksik yogurt jag har hemma... Annars blir det väl att jag får baka imorn, orkar inte gå och handla mer idag...
Japp det går bra - lite lägre fetthalt så du kan ev ta lite mer smör/olja och lite mindre mängd yoghurt - men totalt samma mängd/volym tillsammans