Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    Eleonor01 skrev 2012-06-24 19:01:31 följande:
    Zelmilainen

    Reisenfluff!! Choklad å jordgubbar funkar väl för alla åldrar :) rabarber blir ju kalas med sin syrlighet till :)
    jag tänkte på nåt chokladigt faktiskt, riesen skulle va kul att testa blir 160gr lagom till 3dl grädde?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    ventilera mera skrev 2012-06-24 20:07:51 följande:
    Riesenfluff är vansinnigt gott... jag brukar använda 180 gram eller strax över till 3 dl. Blir det för hårt är det ju enkelt att droppa i lite ovispad grädde.
    ok
    Eleonor01 skrev 2012-06-24 20:19:07 följande:
    Zelmilainen

    En påse tror jag innehåller 160 g å det brukar bli kanon till tre dl grädde minus de som åker i munnen när man packar upp dem ;) reisenfluff blir riktigt bra, underbar chokladsmak! Använder nästan alltid reisen när jag ska göra chokladfluff eller liknande. Hoppas att det blir bra!
     tack för tipset
    nehepp...
  • Zelmilainen
    servetten skrev 2012-06-24 22:53:12 följande:
    Hej tårtvetare=)
    Tänkte höra vilken färg man skall köpa för att färga sockerpasta i hudfärg? Än så länge har jag bara använt vanlig marsipan men det blir inge vidare..
    om du går in på kakburken lr tårtdecors hemsidor och kollar deras pasta/gelefärger så står det vilken som är bra som hudfärg osäker på vad den heter
    nehepp...
  • Zelmilainen
    mina12 skrev 2012-06-25 11:20:20 följande:
    Zelmilainen: Riesenfluff är helt klart min favorit bland chokladfluffen. Jag tar 180gram till 3dl grädde.
    oki,
    Alfonsina skrev 2012-06-25 13:46:46 följande:

    Zelmilainen: Jag gjorde en mousse på lemoncurd, grädde och Philadelipha till ett två-årskalas. Den blev jättemild och god så succé. Så jag tror inte du behöver tro att det inte skulle passa barnen. Tycker allt låter jättegott ihop.


     får se hur jag gör, men tack för tipset
    nehepp...
  • Zelmilainen

    jag har köpt två nya springformar på 24 resp 28 cm. jag brukar göra 3lika recept på 4 ägg till en jag haft innan som jag tror är 24cm. men för att få en tårtbotten som ja delar i tre, hur många ägg tror ni jag ska basera 3lika receptet på för den stora formen? ska även köpa en form på 20cm (den va slut nu), hur ska jag tänka där?


    nehepp...
  • Zelmilainen
    Alfonsina skrev 2012-06-26 08:56:45 följande:
    Jag hade följt mönstret bara. Så, prova med 6 ägg.
    ok, tack
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Skåne85 skrev 2012-06-26 16:46:49 följande:
    Jag har gjort piggelinfyllning till min bröllopstårta. Smälte glassar, i med gelantin. Blanda försiktigt ned i vispad grädde.
    hur mkt piggelin, hur mkt gelatin, hur mkt grädde osv?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Skåne85 skrev 2012-06-27 08:26:52 följande:
    Huu jag tror jag hade typ ett helt paket glass, köpte en låda piggelin, några tog sonen och nån tog jag sen resten i tårtan ;) , jag gjorde två tårtor med enbart denna fyllningen, jag använde nog 4 tsk gelantin. 16 dl grädde. Men för mer smak ska jag nästa gång droppa ner lite päron essens som fusk ;)
    ok. behlver man koka upp gelatinet med vatten lr så innan lr räcker det med att röra ner pulvret i den smälta piggelinen? hehe
    nehepp...
  • Zelmilainen
    SockerStinn skrev 2012-06-27 13:26:45 följande:
    sockerrus.se/2011/01/13/recept-tartbotten-bas.../
    fast det där tycker jag inte stämmer alls tyvärr. till formen på 24cm jag har har jag alltid använt bara 4 ägg och det blir hur bra som helst. enligt denna sida ska ja ha det dubbla vilket känns helt absurt för mig. tror nog mer på de tips som inkommit tidigare, men tack iaf.
    Skåne85 skrev 2012-06-27 12:12:11 följande:
    Nä jag blanda pulvret med vatten (anvisning på burk ) låter det svälla sen micra några SEK. Så det blir rinnigt och sen ner med piggelinen. Jag värmde aldrig min piggelin och det skar sig så jag hade nog värmt upp piggelinen lite innan gelatinet åker i.
     ok, tack
    SockerStinn skrev 2012-06-27 13:29:22 följande:
    Vad tyker ni är godast att fylla en chokladtårtbotten med? Det är min tjej som fyller år, och hon tycker inte om bärmousser (Den ska också vara mjölk/soja-fri). Hallon och vad mer? Chokladmousse? Chokladpuddin? Banan??
     jag skulle ej ta nåt chokladigt då jag tycker det blir för mastigt. men mango som nån annan tipsat om. jag har använt fryst mango, sen i med gelatin och sen mjölkfri/sojafri visp
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17