Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    smlh skrev 2012-07-29 13:18:08 följande:
    Om man ska göra egen SP, kan man byta ut glycerol då? Letar runt på nätet men hittar inget svar. Eller om det finns annat recept utan det. 
    jag har inget glycerol i min sp, tycker det funkar bra.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    SP

    1 msk gelatin
    4 msk kallt vatten
    30 gr shortening el cocosfett
    120 ml vit baksirap
    ev några droppar smakessense
    850 gr siktat florsocker

    Ta en kastrull och häll i vatten och gelatin. När gelatinet är smäll tillsätt shortening/cocosfett och låt det smälta. Låt blandningen svalna lite. Sikta upp florsockret i en stor bunka och häll vätskan över. Sen är det bara att knåda!
    Förvara SP inlindat i några lager plastfilm och sen i en lufttät bunke.


    nehepp...
  • Zelmilainen
    smörblomman81 skrev 2012-08-01 10:46:05 följande:
    Hej hej!  Undrar vad ni tycker om pollyfluff och Ahlgrensbilar fluff i en tårta?  Blir det för mycket sött tro?
    det blir nog gott, men jag skulle tycka att det blev lite sött med två "godis" i, polly och sen jordgubb lr päron till?
    nehepp...
  • Zelmilainen
    smörblomman81 skrev 2012-08-01 14:14:38 följande:
    mmm lite det jag är rädd för med.... får ta ett snack med dottern :P
    jag gjorde schweizernöt och tuttifrutti till en tjej som är som min lillasyster, det blev uppskattat. men jag tycker det blev lite sött med de ihop
    nehepp...
  • Zelmilainen
    smörblomman81 skrev 2012-08-01 22:11:55 följande:
    Det blir polly, vaniljkräm/grädde och mosade jordgubbar  :)
    Tack för förslagen :D
    ok det blir säkert bra lycka till!
    nehepp...
  • Zelmilainen
    majlinsa skrev 2012-08-02 13:05:21 följande:
    Jag ska förnya skafferiet med div grejer.. Så nu vill jag veta vilka webbshoppar som finns ;)
    kakburken, tårtdecor och strössel har ej länkar, men det hittar du om du googlar på namnen
    nehepp...
  • Zelmilainen
    snuurran skrev 2012-08-02 16:18:44 följande:
    Hej allihopa!
    Snart är de dags för kalas för sonen o skulle vilja baka egna tårtor..

    Någon som vet hur stor form man ska göra bottnar i för att få en tårta till 25 pers och en för ca 15?
    Har även funderat på fyllningar.. tror ni de funkar med chokladfluff och päronmousse?  

    Det blir två kalas, ett på lördagen o ett på söndagen, kan man då göra båda tårtorna på fredagen för att slippa stå o göra sista tårtan efter gästerna gått hem på lördagen ? Eller den smakar kanske inte så bra på söndagen då?

    Hoppas någon kan svara :)  
    använd tårtbitsuträknaren i ts ang storleken på tårta det beror mkt på hur hög den blir, så det går tyvärr ej säga med bara diametern som hjälp

    jag skulle fyllt ena tårtan ons, täcka/dekorera fre och servera lör. den andra med en dags fördröjning. jag tycker det blir godast om den får stå 2-3 dagar innan den äts  
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Fru Indosaurie skrev 2012-08-06 21:51:24 följande:
    är det någon som har ett favoritrecept på fruktmousse gjord av frysta bär? Där man bara kan byta ut frukten till vad som finns.

     
    jag brukar köra på 500gr frysta bär som får tina, passera med stavmixer, blanda i några matskedar snabbmarsan och blanda sen i grädde försiktigt enkelt, snabbt och smidigt
    nehepp...
  • Zelmilainen
    snuurran skrev 2012-08-07 11:55:52 följande:
    Någon som har tips på en god frosting eller liknande att täcka en tårta med ?
    helst en ljus som man kan färga :)  
    vit choklad, osaltat smör, florsocker, färg?
    alexs mamma skrev 2012-08-08 20:20:39 följande:
    Hej mi man fyller år på fredag han önskar sig en tårta. Han gillar vanliga prinsesstårtor och vill gärna ha en sådan. Jag tänkte att jag skulle testa någon ny fyllning so omväxling. Det blir en vanlig  vanlibotten ganska hög så jag tänkte skära den i 6 delar. Då är min fråga vad ska jag ha i som fyllning. Han gillar inte bär sylt är ok. ans favoritgodis är ahlgrensbilar så jag tänkte göra ett lager med bilfluff. Tårtan ska kläs med marsipan men vad ska jag ha i övriga lager?? Förslag tack!!

    //Maria
    ska du ha fem lager fyllningar? det kommer bli VÄLDIGT mastigt och ruskigt sött om man ej blandar in bärfyllningar (mitt eget tycke). men glasscreme (hälften grädde/hälften vaniljkräm), ahlgrens, jordgubbssylt, piggelin och??
     
    nehepp...
  • Zelmilainen
    majlinsa skrev 2012-08-09 07:38:16 följande:
    Bästa recept på smörkräm att täcka en tårta med? Har tidigare använt grädde. 
    100gr smör, 100gr choklad, 100gr florsocker  
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17