Inlägg från: Zelmilainen |Visa alla inlägg
  • Zelmilainen

    Tårttråden del 17

    SockerStinn skrev 2012-06-27 23:33:22 följande:
    Kom på att en gäst inte tål mango. Några andra tips? Kan man ha hallon i et och blåbär i andra? Skeptisk själv.

    Man får ha krage om man ska köra på sockerrus ser jag. Jag har använt 4 ägg till min 28cm, mn det har blivit för platt. Jag hade velat ha den dubbelt så hög så 8 ägg. Enl tabellen 10, å ja, lite väl mycket kan jag hålla med om nu när jag kollar närmare.  
    jag använde 4 till den på 24cm, ej 28cm, hehe. tyckte bara den tabellen du skickade innebar så himla mycket ägg, hehe. krage av bakplåtspapper använder jag alltid

    passionsfrukt? ananas? 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    smörblomman81 skrev 2012-06-28 14:28:50 följande:
    tror också det kan ha och göra med storleken ägg :) Finns ju små och stora..jag har alltid stora så då behövs det såklart färre men har fått hem ganska små ägg har har då behövt nästan dubbelt så många :)
    jag har ej stora utan mittemellan, så nej ja tror ej det beror på bara det heller, hehe...
    nehepp...
  • Zelmilainen
    SockerStinn skrev 2012-06-28 20:25:17 följande:
    Tja, jag köper bara ekologiska, och de är i regel mindre än de "vanliga".
    ja, men jag menar att ja gör på de som är mittemellan, varken stora lr små. ja kan köpa om man har stora/små att antalet förändras. men de flesta recept brukar ju utgå från nåt mittemellan. 
    nehepp...
  • Zelmilainen
    SockerStinn skrev 2012-06-29 08:59:49 följande:
    Fast många bakar alltid med bara ekologiska ägg och utgår då från det.
    ja men många recept utgår fortfarande ej från annat om ej annat anges i receptet, DET syftade jag på...
    Angel13 skrev 2012-06-29 10:14:38 följande:
    sen till en fråga

    Fått en beställning på en folka buss tårta, själva tårtan ska vara buss och denna tårta behöver frysas ner. Vad har ni för erfarenheter av att frysa ner hela tårtor?
     ja har bara frusit ner utan sp och dekorationer på och det gick hur bra som helst. mes sp och dekorationer vet ja dock tyvärr ej.
    nehepp...
  • Zelmilainen

    jag blev för en gångs skull nöjd med dekorationer etc på dagens doptårtor (som nyss hämtats) men tror ni ej ALLA svettats som bara den? BLÄ... De har sjunkit ihop lite och blommorna i nederkant hade smält bort lite... Försökte dra av på summan när de skulle hämta (kändes ej nåt kul att tårtorna blivit så), men hon som hämtade vägrade och propsade på fulla summan iaf. Hon tyckte de va jättefina. Jag har som vanligt grädde inunder (och lite mer denna gång för att fyllningar verkligen ej skulle komma i kontakt med sp) och hemmgjord sp med gelatin i... suck.


    nehepp...
  • Zelmilainen
    Angel13 skrev 2012-06-30 11:27:34 följande:

    var allt kylskåpskallt innan du täckte tårtan? Funderade om tårtan var kallare än grädden och sen när man täcker den blir det kondens?


    nope, grädden vispades och spacklade tårtorna som sen stod kyld alltsammans en stund innan sp lades på. dock var ej tårtan kylskåpskall utan hade stått utanför ett tag. så allt hade ungefär samma temperatur. :-/
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Zelmilainen skrev 2012-06-30 12:23:23 följande:
    nope, grädden vispades och spacklade tårtorna som sen stod kyld alltsammans en stund innan sp lades på. dock var ej tårtan kylskåpskall utan hade stått utanför ett tag. så allt hade ungefär samma temperatur. :-/
    lr grädden/tårtan kan ha varit lite kallare. bör de ha samma temperatur? det har dock bara hänt lite med en tårta innan och jag har gjort på samma sätt med tidigare tårtor som idag. :-/
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Mamma till Felicia och Simon skrev 2012-07-01 13:57:54 följande:
    Hej hej snälla jag behöver er hjälp har tappat bort min lapp ska göra en tårtbotten som receptet är till en 22-24 cm rund form,

    men ska nu göra i fyrkantiga formar som har stl

    40*40

    30*30

    20*20

    hur många satser ska jag ha i varje form snälla hjälp

    /Anna
    detta skrevs om rätt nyligen i tråden. häll i vatten i formarna och sen likadant i de runda så ser du volymen på dem. då kan du enkelt räkna ut vad som blir lagom. dvs om du gör 3 lika recept på 4 ägg till rund form på 24 cm blir det sen kanske lagom till den 4kantiga på 20x20cm.
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Cerrgweni skrev 2012-07-01 17:56:20 följande:
    Nu har jag gjort färdigt min hästtårta.. ska lägga ut bilder i morgon.
    Jag blev nog faktiskt ganska nöjd.. fast jag fick denna gången tag på svart sugarpaste av ett märke jag inte sett innan.. Märket Renshaw. Den smakade inte alls nåt gott.. mest kemikalier typ.. Och den fick lixom små sprickor i sig när den väl låg på tårtan.. ganska tråkig att jobba med..
    Jag får väl varna de som ska äta den att inte äta sockerpastan.. Hmm. Ska INTE köpa den igen i alla fall!

    En liten fundering jag har är när man kavlar olika grejer som lätt klibbar i underlaget så brukar jag använda maizena under för att det inte ska fastna..
    Men jag tycker det är så väldans svårt att få bort maizenan från meterialet sedan.. Så tråkigt när det ser mjöligt ut..
    Hur gör ni andra?
    Har ni nåt annat som gör att det inte fastnar när ni kavlar?
    jag kavlar på vaxduk som jag har florsocker på
    nehepp...
  • Zelmilainen
    Cerrgweni skrev 2012-07-01 18:16:30 följande:
    jag har en sån bakduk från tuperware..
    Jag testade med florsocker idag under den svarta sockerpastan.. Men det bara klibbade ännu mer då tyckte jag.. blev inte alls något bra!
    Men du menar att det är lättare att få bort florsockret sedan när man får på grejerna på tårtan? Det kanske typ smälter bort...? eller jag vet inte..
    konstigt. jag tycker det funkar super. men jag gör å andra sidan egen sp. om det nu skulle ha betydelse. jag tycker ej florsockret syns alls sen. det liksom försvinner på nåt vis. 
    nehepp...
Svar på tråden Tårttråden del 17