• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Fru Indosaurie

    vilka har bilder på smörgåstårtor i sina gallerier?


    tips på fyllning? 
    Ska göra den vegetarisk men det mesta går ju att ersätta så tipsa gärna ändå! 
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • TezzyBump
    Fru Indosaurie skrev 2010-03-03 22:50:14 följande:
    vilka har bilder på smörgåstårtor i sina gallerier? tips på fyllning?  Ska göra den vegetarisk men det mesta går ju att ersätta så tipsa gärna ändå! 
    åt en fantastisk god veg smörgåstårta i östhammar i somras med brieost, physallis och vindruvor.. vet inte riktigt vad som var i den, men den var ruskigt god :)
  • Fru Indosaurie
    TezzyBump skrev 2010-03-03 22:53:17 följande:
    åt en fantastisk god veg smörgåstårta i östhammar i somras med brieost, physallis och vindruvor.. vet inte riktigt vad som var i den, men den var ruskigt god :)
    men åh nej! så där kan du ju inte säga {#lang_emotions_tongue_out}
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • TezzyBump
    Fru Indosaurie skrev 2010-03-03 22:54:56 följande:
    men åh nej! så där kan du ju inte säga 
    haha.. tror de beställde från coop i östhammar om jag inte minns fel :)
    ring och kolla haha
  • Everlonn

    Hej hej! *vinkar lite till alla*

    Helt ny i denna tråden och helt ny på att göra tårta med sp, mp Och eftersom jag är lite sånt så ska jag nu kasta mig i huvudlöst och försöka mig på att göra en tvåvånings slottstårta

    Hade massa ideer men fick förkasta de flesta (gällande torn) så nu är jag i läget att jag vill nog använda hushållsrullar och täcka med sp(snygga raka torn ) Men hur fäster jag spn? Det får ju inte trilla av! *hemska tanke* om jag vill har rankor och små blommor på, hur fäster jag dom?

    Min plan på tårta är:
    fyllningar päronmousse och dumlefluff
    Ljusa bottnar (helst en fyrkantig med en rund på)
    Torn av hushållsrullar med chokladpenslade glassstrutar som topp
    Gärna ljusblå och vit har jag kommit fram till då jag tänkte "fuska" lite och ha en askungendocka vid slottet

    Men hur gör jag dumlefluff? Försökte läsa jfls blogg men länken funkade inte

    Listat ut att jag smälter dumle (hur mycket?) i grädde (hur mycket?) utan att koka det...sen ställa i kylen över natten och vispa upp? *novis på det här*

    Är det nåt mer jag ska tänka på? Tacksam för hjälp


    Mamma till N -95 och Bus -07
  • Egensinnig
    Fru Indosaurie skrev 2010-03-03 22:50:14 följande:
    vilka har bilder på smörgåstårtor i sina gallerier? tips på fyllning? Ska göra den vegetarisk men det mesta går ju att ersätta så tipsa gärna ändå! 
    Jag vet att Gravid89 har bilder på sin blogg - har för mig att hon är en hejare på smörgåstårtor
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Everlonn skrev 2010-03-04 10:10:34 följande:
    Hej hej! *vinkar lite till alla*Helt ny i denna tråden och helt ny på att göra tårta med sp, mp Och eftersom jag är lite sånt så ska jag nu kasta mig i huvudlöst och försöka mig på att göra en tvåvånings slottstårta Hade massa ideer men fick förkasta de flesta (gällande torn) så nu är jag i läget att jag vill nog använda hushållsrullar och täcka med sp(snygga raka torn ) Men hur fäster jag spn? Det får ju inte trilla av! *hemska tanke* om jag vill har rankor och små blommor på, hur fäster jag dom?Min plan på tårta är:fyllningar päronmousse och dumlefluffLjusa bottnar (helst en fyrkantig med en rund på)Torn av hushållsrullar med chokladpenslade glassstrutar som toppGärna ljusblå och vit har jag kommit fram till då jag tänkte "fuska" lite och ha en askungendocka vid slottet Men hur gör jag dumlefluff? Försökte läsa jfls blogg men länken funkade inte Listat ut att jag smälter dumle (hur mycket?) i grädde (hur mycket?) utan att koka det...sen ställa i kylen över natten och vispa upp? *novis på det här*Är det nåt mer jag ska tänka på? Tacksam för hjälp
    Inte säker på bästa sättet att fästa men pensla rullen försiktigt med liite vatten så borde det gå. Samma vid skarven för SP:n
    Blommor o rankor fäster du med vatten, äggvita el kristyr.
    Finns dem som gjort torn av rulltårta också vet jag.

    Dumlefluff
    180 g Dumle
    3 dl grädde

    Klipp kolorna i lit emindre bitar så går det fortare. Smält i varm grädde men låt det inte koka. Kyl i minst 6 timmar , helst över natten - vispa.

    Lycka till!
    Matilda, Matilda........
  • Pepparkaka
    MayaS skrev 2010-03-03 20:55:53 följande:
    Hittade det på en blogg.. bakalitenkaka-tove.blogspot.com/2008/06/trtbo... Man knäcker ägg i ett glas och sen har man ytterligare två glas, 1 till socker och 1 till mjöl och bakpunlver. I dessa glas häller man i samma mängd som det finns ägg. Skitenkelt! Och jag gillar sånt som är enkelt. Tror iof att hon kallade metoden för "lika delar"-metoden
    Egensinnig skrev 2010-03-03 21:04:19 följande:
    Coolt! Det ska jag testa! Tack för tipset!
    Jo, det är från min blogg. (eftersom ni undrade vems det är). Är inte så aktiv här mera men tårttåden på FL var en av orsakerna till att jag började göra tårtor.
  • Everlonn
    Egensinnig skrev 2010-03-04 10:16:30 följande:
    Inte säker på bästa sättet att fästa men pensla rullen försiktigt med liite vatten så borde det gå. Samma vid skarven för SP:nBlommor o rankor fäster du med vatten, äggvita el kristyr.Finns dem som gjort torn av rulltårta också vet jag.Dumlefluff180 g Dumle3 dl gräddeKlipp kolorna i lit emindre bitar så går det fortare. Smält i varm grädde men låt det inte koka. Kyl i minst 6 timmar , helst över natten - vispa.Lycka till!
    Tack tack! *sparar genast ner*

    Jo, jag funderade på rulltårtor och på glassstrutar med platt botten som man sätter på varandra och täcker..men på nåt sätt känns det enklare med hushållsrullar Hittade inte såna strutar som jag ville ha...mcdonals strutar var lite för smala i botten för att göra ett stabilt torn{#lang_emotions_undecided}
    Mamma till N -95 och Bus -07
  • Egensinnig
    Pepparkaka skrev 2010-03-04 10:22:00 följande:
    Jo, det är från min blogg. (eftersom ni undrade vems det är). Är inte så aktiv här mera men tårttåden på FL var en av orsakerna till att jag började göra tårtor.
    Aha så det är DIN blogg - kul, den använder jag i princip varje vecka!
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17