Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2

    dipsy: vi betalde oxå vårt själva. men vi valde att ta 1 omgång i taget. + att vi gjorde det på distans. själva ivf:en kostade 23000:- men med medicin så blev det ca 25000:-

    Här leker livet "johnson" bajsar varannan dag! wihoo! men det är svårt med movicolen. smakar saltvatten och han är inte så medgörlig på det..  Vi har även gett honom palsternacka och morots puré jag hann knappt med att lasta in innan han skulle ha en sked till! precis som syrran va! så med dessa pureér och movicolen verkar magen/tarmarna ordnat sig!
    Vi döpte john den 25/7, han blev lite butter. sov som en stock och ville inte riktigt bli upplyft av prällen, så han ser väldigt sur ut på de korten
    Annars är han oxå, som din milo, en väldigt gossig kille!
    Har lagt in ett nytt kort på honom i galleriet.

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-08-18 18:10:09 följande:
    Helena: vilken sötnos
    tack. en liten god knubbis!
    Men din är allt bra söt oxå har varit inne och kollat då och då
  • mammaNena

    dipsy: ja det är en matta. trappstegsmatta tror jag det tom heter. köpt på jotex. det enda från jotex som varit bra!
    Det fastnar inte så mycket skräp på mattan faktiskt! och det är himla skönt att gå på + ett halkskydd!
    Jag har bara positivt att säga om det!

    john har fått första sprutan, likaså gav vi mia sprutorna när hon va liten. Känner att det är lika bra att få det gjort.
    däremot är jag helt emot t.ex. svininfluensa vaccination osv.

    josefin L : låter ju som ögoninflammation. torka med ljummet vatten, utifrån och in. alltså från örat och in mot näsan.

  • mammaNena

    josefin: vi har shoppat en overall på gekås. hoppas bara inte han växer för mycket till, då är den nog förliten till vintern den som är så fin!
    Svärmor köpte en höst overall= skitful! hysteriskt turkosblå och alldeles för stor! hon gick bara på att det stod st 74! och en overall brukar ju oftast vara större och denna är Bauta stor! ska bytas, för vi kommer ändå inte att använda den. Mössa har vi kvar sen mia, den är nog köpt på hm om jag inte minns fel, annars är det kappahl.. En vit som går ner äver öronen och är en ganska stor "tofs" på upptill

    MEN vet ni vad! vi har tokat till oss idag! vi har tingat en liten hund! en blandras på lite allt möjligt och såklart otroligt söt! nu gäller det bara att hitta på ett namn. nu heter den vilmer, men vi har vänner vars barn heter wilmer, så det känns inte helt ok. och han passar inte till vilmer.. men men, tåls att tänka på. ska hämta honom den 5/9
    www.blocket.se/halland/Supersota_Lhasa_apso_Blandisar_28976027.htm&w=1
    (den översta med bruna öron)

  • mammaNena

    nu har jag lagt in en bild på overallen + en bild där john sover, och det är en pyjamas från gekås.
    Där finns miljoner saker och kläder till barn! Dom har även byggt ut nu, så nu gick tom vi vilse och vi är där ganska ofta (bor 15 minuter ifrån)

    Vi har haft hund innan, så vi vet vad det handlar om, men denna gången ska allt göras så mycket bättre! förra hunden fick agera min bebis iom att vi inte lyckades bli gravida själva. och det funkar inte att ha en hund som bebis. + att detta inte är en terrier, så vi hoppas på en lugnare hund än den vi hade!

  • mammaNena

    josefin: jo det är lyx att bo så nära, det håller jag med om. och det bästa är att man kan välja lite när man ska åka dit. vi kan ju t.ex. åka en em kl 17-18, då är där betydligt mindre folk. ett tips oxå är att åka i januari-februari. från ca den 10 januari är där nästan folktomt!

    Vi får hem vovissen den 5/9. men vi vet inte vad han ska heta. NU heter han vilmer, men vi känner inte att det är passande + att vi har kompisar vars barn heter wilmer.
    Mamma och pappa ska oxå ha en hund därifrån och den heter Vera. och hon är en riktig vera

  • mammaNena
    Josefin L skrev 2010-08-26 15:08:55 följande:
    Tyvärr så lyckades sambon smitta både mig och lilltjejen! Det är verkligen riktigt jobbigt att se henne sjuk, det rosslar i näsan och rinner ur ögonen och hon är varm och trött. Som tur var hade vi näsfrida och saltvattenlösning hemma som hon fick i går kväll. Idag så köpte jag även slemlösande näsdroppar och dom verkar fungera bra.

    Det värsta är att man känner sig så maktlös när hon vill äta och det inte går eftersom hon inte får in luft genom näsan! Då vill man gråta en skvätt. Usch... stackars liten. Det känns som att vara 2,5 mån och få sin första förkylning är lite väl tidigt!

    Så nu är vi verkligen snoriga-familjen här hemma!
    jag har oxå blivit jätte förkyld! har försökt hålla mig borta från barnen så mycket det bara gått idag! men vi får väll se. men john har redan varit förkyld 1 gång. det va när mia kom hem från rhodos och drog med sig en jätte förkylning =/ och dagis på det.. så han va en 2-3 veckor.. Men tycker allt han kan bli skonad från denna! känns som näsan/under ögonen håller på att explodera
  • mammaNena
    Josefin L skrev 2010-08-27 12:40:30 följande:
    Helena83: har du några bra förkylningstips till små bäbisar? Nässugen tycker jag är suverän! Lilltjejen tar det hela med ro just nu och tycker hon inte att det är så farligt. Det är bara nässugen som han kan bli upprörd över, men den börjar hon oxå vänja sig vid nu.
    Gick förkylningen över fort på John?
    den satt i någon vecka tror jag.. Vi köpte en sån där liten "boll" oxå, liknar en sån som finns till revaxör (öronrengöringen) en sån som man inte "får" ha då det inte skulle vara bra mot slemmhinnorna i näsan.. men den tycker VI har varit betydligt bättre än näsfridan! är smidigare och går fort som attans att få ut snoret.
    Men nej, har nog inga bra tips
  • mammaNena

    hej alla.. har ni det bra? här snorar vi nu på med 3 av 4 familjemedlemmar =/ olle har klarat sig (än)

    kom bara på, det är nu över 1 år sedan jag hade äp, den 25 va det. och ET va den 30:e... tänk vad tiden går!

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-08-31 13:00:49 följande:
    Hallå hallå!
    Hur gör ni andra som ger ersättning? Milo äter ju NAN 1 men nu känns det som han inte riktigt blir nöjd och mätt på det, innan har han ätit ca var fjärde timma men nu skrikar han som bara den efter 3 timmar
    Han blir ju 4 mån på torsdag så borde ju kunna gå över till NAN 2 nu.
    Hur gör man när man byter, gör man rätt av eller kör man hälften hälften ett tag???
    Kan man börja med smakportioner nu?

    SKa ju till BVC på fredag så få höra då men tänkte om det är någon som har koll här i tråden.......
    vi bytte rakt av. kom ihåg att med mia höll vi på med övrgång i säkert 1 vecka!
    ja du kan börja med smakisar nu, finns även gröt från 4 mån. vi köpte Hipp och den va god vi har gett john mat sen han va strax över 3 månader, på läkarens inrådan då magen inte fungerade... nu funerar den För bra, men hellre det
    vi va på bvc i dag. han väger nu 7.8 kg och är 65 cm lång
Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2