Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2

    Höst flickan skrev 2010-10-06 19:44:04 följande:
    hej
    bumbo stolen är toppen, dock är det så himla kort tid man andvänder den, så jag har prioriterat bort den..
    har istället en hoppgunga jag sätter henne i så hon kan studdsa lite

    Stora fina killen nu helena

    Usch vad jobbigt att täval om saker.. avskyr det, okej att man är glad över sina barns framsteg, men alla gör ju framsteg på olika sätt,bara dom utveklas som dom ska så är ju allt bra

    kram på er
    Ja  han har blivit en riktig klump men våran finsate lille klump

    Ja henne har jag reducerat ur mitt liv, så just så extremt slipper jag, men jag har dock en annan nu, som oxå fått sitt 2:a barn strax innan john. jag sa till henne att det va så skönt med nr 2 för det inte va så stressigt... hon hade dock inte samma känsla! Hon tom "tränade" sitt barn, då hon inte tyckte att hon kunde hålla uppe huvudet speciellt länge, då vände hon henne på mage och för att inte tjejen skulle rulla över på rygg så höll hon en hand på, så att hon kunde träna nacken... ja vad ska man säga...

    John fick feber i går kväll (av sprutorna) men det va ju lugnt tänkte jag. vi har ju panodil suppar för honom hemma.. NEJ! dom va från 10 kilo! MEN vi hade "flytande" (trögt!) hemma från 5 kilo.. Det va liiite svårt att få i honom det! men vi fick iaf i en del och febern lättade och han somnade!

    nu är det sängen.
    ha det bra alla!
  • mammaNena

    nu har john helt plötsligt lärt sig sitta!!! Han får dock fortfarande ha händerna framför annars tippar han framåt och han får slagsida på ena skinkan ibland

    annars är här som vanligt, det lunkar på. Vi kör helt mjölkprotein fritt och det funkar jätte bra! svårare blir det väll längre fram när han kan äta samma som vi, då måste man ju helt tänka om. men förhoppningsvis så växer detta bort inom de närmsta året.. men det blir till att testa!

    Vi har haft en jätte härlig höst dag med frost som låg kvar hela dagen på de ställen som låg i skugga. Ca 5-7 grader och vindstilla!

    nu ska vi gå hem till mina föräldrar som ska bjuda på mat och vin
    ha en bra lördagskväll alla!

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-10-16 19:04:37 följande:
    Mille verkar inte så nöjd med NAN längre så tänkte man kanske kunde börja testa välling istället det är ju ändå bara drygt 2 veckor tills han blir 6 månader så det kan väl inte vara någon fara? Byter man bara rätt av eller ska man bara ge lite de första dagarna???
    Vilken välling ska man köpa finns ju massa olika??? 
    Han äter ju gröt nu morgon och kväll och det bara älskar han samt att han äter lite puréer

    Ha ha 1000 frågor Hoppas nån vill svara
    vi bytte ju såklart rakt av nu då det handlade om allergi/överkännslig.
    men faktist så har vi bytt rakt av på det andra oxå.
    tror säkert du  kan gå över om det är så att han inte verkar nöjd. men antingen fortsätter du väll med nan, eller väljer du semper ;) skilljer nog inte så mycket på dem egentligen.
    till mia hade vi NAN ersättning men semper välling.
    till john har vi nu NAN rakt över. den han får (sinlac) är från 6 månader egentkigen, annars får man köpa en på apoteket som är mycket dyrare och som inte ska smaka speciellt bra!

    bvc tyckte inte om att vi höll på att " mixtra" (enligt dem) med massa allergi fria produkter. dom skulle man ha som sista utväg... jag blev nästan till ett barn som håller för öronen och skriker " LA LA LA"  Gå efter sin egen känsla och se hur sitt eget barn fungerar bäst, det tror JAG är nummer ett!
  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-10-17 06:37:57 följande:
    Sökte lite på FL igår och verkar som man inte ska ge barnen för mycket gröt/välling för det är typ samma bara att välling är mer flytande..... och att ersättningen innehåller mer näringsämnen.
    Men jag har för mig att min BVC tant har sagt NAN fram till 6 mån och sen byter man till välling?????? Man blir tokig på när alla säger olika....
    Just nu äter Milo så här:

    ca kl 8 gröt och lite katrinplommonspuré
    ca kl 12 någon puré
    ca kl 15 NAN
    ca kl 18 gröt

     och sen äter han NAN en gång på natten.

    Hur äter John ungefär?
    john har inte fått in någon bra matrutin faktiskt..
    Hade lite trassel ett tag då han bestämde sig för att vara vaken till ca 23 på kvällen och gå upp vid 6 på morgonen = inte okay
    Så vi har fått aktivera honom mer på dagen så han inte somnade, det va några väldigt gnälliga dagar, men nu somnar han runt 19 och sover till 7.

    Men på ett ungefär så äter han
    7.30 välling
    11 puré
    14 välling
    18 välling

    han gillar bara 2 olika pureér och han gillar inte gröt.. men som du skriver så är ju gröt och välling samma sak. Och denna sinlac har recept på hur man blandar till antingen gröt eller välling, på paketet! 

    men john äter inte på natten.

    jag ställde mig på vågen med honom igår. fick fram ca 8.7 kg Bara väntar tills han är över 9 kilo så vi kan byta stol i bilen. dels har han svårt att få plats (lite väl tjock ) men dels är den ju så jädra tung och otymplig!

    VÄdur: bär du stolen med milo i, eller väljer du oftast att bära honom på armen??
  • mammaNena

    vädur:  vi har en acta graco cosmic som mia har använt, så jag hade precis av allt tyg på den och körde det i tvättmaskinen. den blev som ny!

    ja det är skönt att john sover hela natten! men förhoppningsvis sover väll milo snart hela natten med. är nog inte länge kvar om han trappat ner så mycket. svåraste är kanske att bli av med den vanan.

  • mammaNena

    har köpt en hoppgunga till John, en sån man sätter i dörr karmen. Han har blivit helt vild bara sen i går! Vet inte vad som flugit i honom, men nu ska han inte sova alls på dagen, tycker han. han ska hoppa så fort man håller honom, och alla ska höra honom alltid!
    Tänk va fort dom kan ändra sig! som svärmor sa: han har börjat tänka själv

    Men han verkar gilla hoppisen jätte mycket!

  • mammaNena

    vi har skandia på hela familjen. hade trygghansa först, sen kom skandia med ett bättre erbjudande, så vi tog det istället.
    När mia fick en konstig sjukdom förra året va det inte några problem! Vi fick ut pengar för de dagar vi skulle och de va väldigt tillmötesgående!
    Så jag har bara positivt att säga om dem! Annars är det nog en smak sak, eller vem som har det bästa erbjudandet för stunden

  • mammaNena

    va inne på ett extra besök på bvc idag med john. Vi har inte tid innan den 17/11 MEN. jag brukar, ca 1 gång i veckan, ställa mig på vågen, med och utan john, för att se på ett ungefär vad han väger. för ca 2 veckor sedan vägde han ca 8.7 kg. i onsdags när jag gjorde samma sak så vägde han ca 8.2 kg! :-O Ringde då in till bvc för att höra hur vi skulle göra nu. (i början på okt vägde han 8.4 kg ungefär.) Fick en tid till idag. han vägde idag 8.5kg och hade bara växt 0.5cm på längden.
    Han äter nästan inget längre, vill inte dricka något och skriker som en tok. riktigt illvrål är det
    Bvc tyckte vi skulle kontakta barnmottagningen, iom att vi har haft kontakt med dom innan. så när vi kom hem så ringde vi.
    Hon visste inte riktigt vad detta kunde bero på, MEN hon tyckte vi skulle ge honom microlax!?! hon menade på att om han kanske inte fick ur sig allt när han bajsade, så skulle han även få en microlax så ALLT kom ut... detta känns ganska märkligt faktiskt!
    Så vi ska ringa i morgon igen för att då få en akuttid så vi kan åka in och träffa dom, hon kunde inte ge någon akuttid idag iom att de va slut för idag, och hon fick inte ge oss en till i morgon bitti.. det va deras nya system...

    (skall kanske göra en tråd om detta och se om någon varit med om liknande allt händer ju på fl )

  • mammaNena

    hej alla.
    "Johnsi bonsi" håller på att få sin första tand eller jag kanske inte skulle gjort en -gubbe, han är inget kul alls faktiskt!
    Är fortsatt krångel med hans mage och han får laxerande flera gånger i veckan. sjukvården är långt ifrån hjälpsam och vi står som vanligt som frågetecken och vet inte vad vi ska göra.. Har iof hittat en tråd här på fl ang barn med förstoppning, så det är ju bra att kunna få lite tips och idéer och kunna utbyta lite erfarenheter..
    men men.
    Hoppas ni alla fått det mysigt såhär inför 1:a advent!
    Mia har fått en gran, en hysteriskt chock rosa från Rusta. med en ljusslinga som blinkar... Brukar inte sätta in gran såhär tidigt, men den står på hennes rum, hon är överlycklig och ska ha den hela livet!

  • mammaNena

    hej här inne. trodde tråden dött faktiskt  =/

    Vi har haft en väntad jul = sjuka! vi har bara haft 1 frisk jul sen vi fick mia. Jag tappade rösten helt i onsdags, men mådde annars ganska ok. Mia däremot fick halsfluss på torsdagskvällen. grät sig igenom natten till julafton. VC på julaftons fm= penicillin. Kl 00.30 på natten började hon kräkas och fick röda utslag = allergisk reaktion mot penicillinet. Satt på akuten i några timmar på natten. hem och sova. upp och in till VC för ny medicin. Fick ingen annan medicin för att hon va inte SÅ röd i halsen och annan medicin hade fler biverkningar. (halsfluss?? borta??) 
    Så det va hur våran jul såg ut. där hade man väntat, och absolut mia, på julafton och tomten osv. så blev det pangkaka av allt Men men, det som man kan trösta sig med är ju att den kommer nästa år igen!

    John kör oxå runt i sin gåstol. Han säger bestämt NEJ nu om det är något han inte vill, t.ex. när mia ska pussas femtielva gånger i rad
    Han äter all mat han kan komma åt men fortfarande stora problem med magen

    Vädur: kryper M nu? John gör inga tendenser till att ta sig någonstans alls. lägger man honom på golvet så ligger han precis där man lämnat honom. han behagar inte ens rulla

Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2