Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2

    vädur: jätte fin kille!

    CB: ja när han väl e vaken DÅ är han med. men det är inte många minuter om dagen han har öppet ögonen

    Dipsy: jag tänkte först lånat ett andningslarm av en kompis, men det har inte blivit. jag velar fortfarande, men det kommer säkert inte bli av att vi hämtar det.

    Mia föddes ju för tidigt, och det HAR ju varit mycket krångel denna gången, men han är iaf fullgången (och igångsatt i v 38+0)
    Nu ligger dom och kollar tecknad film tillsammans. plutten sover och mia håller en vakande hand på honom {#lang_emotions_heart}

  • mammaNena

    Han har äntligen fått ett namn! John får det bli! lille john En enveten liten rackare
    Från att inte h märkts i nästan 2 veckor så blev han dunder förkyld i söndags nackdelen med flerbarn! Sen dess har han ätit ganksa dåligt så jag har pumpat ur och gett i jämte, nu i kväll så ville han inte ammas alls! han bara bet och hade inte alls någon lust. så tillslut blev det till att hämta flaskan istället.. men men, mia är inte "ammad" mer än 3 veckor hon heller, så varför göra undantag med denna men mia va pga att hon inte orkade och jag satt och pumpade i 3 veckor innan jag gav upp..

    Hoppas allt e bra med er andra, jag är knappt inne här på fl alls längre =/

  • mammaNena
    Dipsy skrev 2010-05-20 16:58:57 följande:
    hur länge kan bebisen vara fixerad tro inna den kommer ut...kan väl inte vara farligt på någe vis att den är fixerad lång tid??? ska till bm nästa vecka...tycker det är en evighet när frågor dyker upp så här...hur ofta går ni andra till bm...jag går varannan vecka...alla prover har varit bra... ja det här med smärtlindring kan man ju aldrig veta i förväg om man inte varit med om den smärtan tidigare....epidral bedövning är så himmla skönt att få när man haft intinsiva värkar...plötsligt släpper det och man får tid att få en paus...andra förlossningen fick jag eda som inte verkade...läkaren stack och stack och stack...men missade hela tiden...fick ingen bedövning alls då förutom två akupunktur nålar som fästes vid örat...helt meningslöst för det hjälpte inte nått....men ut kom han....så denna gång försöker jag att inte tänka på det så mycket...tror jag ska pröva lustgasen som jag gjorde första gången för 11 år sen och mådde så dåligt av...kanske tycker jag annorlunda nu??? man får känna efter när det väl sätter igång och ta beslutet då...
    Min plutt va fixerad sen länge. eller fixerad va han inte enligt en läkare pga att huvudet va för litet för att helt kunna "sitta fast" men han låg så långt ner han kunde sen långt innan v 30.

    Jag fick en spinal bedövning som funkade kanon! verkade snabbare än EDA men kortare tid. fördelen va 1 spruta sen va det klart! verkade på 5-10 minuter.
  • mammaNena

    grattis pessl och dagmar! vill oxå se foton!

    skönt för dig Clearblue att du fått ett slut datum!

  • mammaNena

    hej tjejer. inga fler bebisar??

    Själv har jag fått en liten busunge tror jag allt! I fredags, när John va 3½ vecka, så vände han sig från mage till rygg för första gången. berättade för honom då att han INTE ska göra sånt än. men som alla barn, så lyssnar de inte på sina föräldrar Så han fortsätter att rulla! iof kul att han kan det redan, men nu kan han inte ligga själv i soffan eller sängen, man vet ju aldrig när kanten kommer!

  • mammaNena

    grattis höst!! ska genast in och kika

    vädur, jag förstår att du inte orkar hålla på på det där viset! här kör vi ersättning, gjorde ju även på mia och det funkar kanon!

    våran plutt på 1 månad väger nu 4665g och är 55,5 cm lång! kurvan går spikrakt uppåt han kan redan rulla från mage till rygg= inte bra! nu kan han inte sova i soffan längre. men men, han gör som barn gör bäst och lyssnar inte på sina föräldrar när jag sa att han inte borde kunna det där än 

  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-06-04 13:15:28 följande:
    du har inte ammat något alls?? Försöker minska nu för att trappa ur det. Har pumpat 6 ggr om dagen innan och nu är jag nere på 4 ggr, kanske minskar till 3 ggr i morgon.
    Stor kille nu då Min växer oxå så det knakar  
    jo jag försökte, men efter 2 vecor så började vi med ersättning. han blev inte nöjd, eller jo, för stunden. men efter allt mellan ½-2 timmar ville han äta igen.
  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-06-04 14:32:16 följande:
    får jag barn igen kommer jag nog inte ens försöka amma
    jag hade som målsättning denna gången "går det så går det, annars skiter jag i det" Jag är inte heller personen med störst tålamod, men vem vet, om jag hade hållt på såhär månad efter månad, då kanske han hade glesat på det lite mer, men vilket liv får man om man ska stå som matbod varannan timme dygnet runt!?!
    Men du, den dagen den "sorgen" ang om du ska amma eller inte nästa gång.
  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-06-04 18:30:23 följande:
    Helena: hur gör du med ersättningen. Gör du ett mål i taget eller förbereder du flera åt gången??
    vi har kokt vatten ståendes i vattenkokaren, som vi värmer i micron. Sen får han laktulos och minifom upptill, innan maten. minifom varje gång och laktulos vid 3 ggr. och det kan ju bli lite hektiskt och vi är såklart alldeles för långsamma varje gång men det är bara att stänga av öronen, maten kommer när den e klar
  • mammaNena
    Vädur 78 skrev 2010-06-05 17:07:17 följande:
    Vi ger oxå laktulos men vi skulle bara ge det en gång! hur mycket får han varje gång? Vi ger 1 ml
    1.25 3 ggr dag. vi skulle ge 2.5 ml om dagen, sen fick vi se hur det fungerade och därefter ge mer eller mindre. 1 gång gav vi hela 2.5 på en gång och då bara rann det ut som vatten när han bajsade och då får dom ju magknip av det istället. Då testade vi att potionera ut det i mindre doser, men 2 ggr om dagen verkar inte ge större effekt, därav att vi nu de 2 sista dagarna gett 1,25 ml extra.
Svar på tråden gravid med ivf och bf sommaren 2010 del 2