• MaryLi

    Norgetråden del 4

    Jag är här! Men det blir inte så mycket skrivet. Har ju inga barn ännu, så jag kan verkligen inte hjälpa med något som gäller sånt. Men vi jobbar på saken...

    Janimen: Trist att det ska kännas jobbigt. Hoppas det löser sig.

    Vår flytt hit gick smidigt. Vi var ju, och är fortfaranade, bara två så jag gissar på att vi slapp en del av krånglet. Vi har varit skrivna här sedan vi flyttade hit, lite mer än tre år nu. Men erfarenhet av byråkratin här i Norge är väl att de själva är väldigt krångliga, och väldigt ineffektiva.

  • MaryLi

    Låter skoj med Eurovision final! Själv såg jag på första deltävlingen från Sverige i lördags och det var riktigt dåligt. Blir det inte bättre än så här kan Sverige lika gärna skippa det där med att åka till Oslo.

    På fredag åker vi på weekend till Stockholm! Ska träffa lite vänner och släkt, shoppa och ha det gott. Alltid skönt att komma bort lite.  

  • MaryLi

    xwp

    Tror faktiskt dem får ha dubbla medborgarskap tills dem fyller 18, sen måste dem välja. Har en kollega vars barn var både norska och schweiziska tills dem var 18, men som sen fick välja.

    **********

    Vi har haft en härlig helg i Stockholm. Men det var kallt. Tur att det finns så många härliga kaféer man kan besöka för en fika.  

  • MaryLi
    Jaz1, Trondheim, 3 pojkar: 4 år, 1 år, 1 år
    Angelzezzan, Oslo, Samuel mars -08, Jonatan Maj -09
    Bocabo, Beitostölen, Ida Chantelle 1 år
    MrsQ, Kongsberg, Filip 5år
    MaryLi, Bergen, hoppas på att första barnet ska blir till snart
  • MaryLi

    Undrar just varför texten ovan blev så liten...

    Hur som helst - härligt att vara svensk när vi tar guldet och norrmännen bronset!!! Kommer nog att nämna det på jobbet imorgon.

  • MaryLi

    Låter ju onekligen smart. Fattar faktiskt inte hur man tänker i ett sånt läge. "Detta är fel. Bäst vi slänger och glömmer. Inte meddelar." Fattar verkligen att man blir förbannad!

  • MaryLi

    Hej alla!

    Nu har jag verkligen inte varit inne på hur länge som helst. Har scannat igenom det jag missat....

    Här i Bergen har vi helt underbart väder idag. Tänk att klockan är 20.40, och himlen är fortfarande blå. Idag när jag åkte hem från jobbet hade det slått ut tussilago i vägkanten. Jag älskar våren!

  • MaryLi

    Tror rent generellt att det jobbar väldigt mycket svenskar inom sjukvården, inte bara i Oslo. Bara på dryga tre år har det ökat rejält med svenskar här i Bergen. Förr hörde man nästan aldrig svenska om man var på t.ex. stan. Nu är vi "överallt". Nu senast blev jag t.ex kroppsvisiterad på flygplatsen i Bergen av en svenska. Det var faktiskt en artikel i tidningen för ett tag sedan om att svenskarna börjar röra sig längre västerut och att vi nu är största minoritetsgruppen i Bergen.

  • MaryLi

    bocabo

    Här satte vi på sommardäcken idag...och det firade vädret med att snöa lite. Härligt!

  • MaryLi

    mathea
    Kan tänka mig att ni får betydligt med bostad för pengarna där. 
    Det där med bostadspriser är ju en ren chock när man flyttar hit, även om det säkert är mycket värre i Oslo än här i Bergen. Men om man jämför med vad vi betalade för vår lägenhet med vad man skulle få för den summan i en medelstor svensk stad blir man mörkrädd....

  • MaryLi

    Vi hyrde första 1.5 året vi bodde här. Första lägenheten var på 45 kvd med en hyra på 7000kr. Andra en något större för 7400kr. Känns något överprisat, speciellt med tanke på standard. Egentligen är det väl bara att svälja och acceptera, även om det med "svenska ögon" känns betydligt svårare att göra just det. Men då kan jag ju se att detta inte är värsta i landet.

  • MaryLi

    I det ligger det nog mycket. Vi som kommer hit kommer ju för att jobba, inte för att ligga på sofflocket. Motivation kan ju göra underverk...

    Själv är jag ingenjör och jobbar inom oljebranschen.

Svar på tråden Norgetråden del 4