Inlägg från: RosaNapp |Visa alla inlägg
  • RosaNapp

    Gravid med syskon till barn födda 2007

    Jag vill vara med!

    Har en pojke född maj -07 och väntar nu en liten till i April.

    Lillen i April blir nummer 4, har även flicka -05 och pojke -08. För balansen skull hade det ju varit kul med en flicka till . Har dock ingen aning om vad det är och kommer inte kolla heller. Det blir vad det blir.

    Har hittills haft den klart bästa graviditeten. Har haft jobbiga graviditeter förut, men inte alls nu. Bara lite känningar av foglossning och att jag är konstant törstig i princip (sockret är ok så det är bara att dricka på enligt bm). har inte gått upp lika mycket i vikt som med dom andra, men jag var ju stor från början så det märks inte så mycket.

    Pyret är väldigt aktivt, men nu märks det att det börjar bli ont om plats. Har stort sf-mått och hoppas på gott om plats för bebis, inte stor bebis .

    Mellan (-07) har kommit in i en period där han inte vill, inte orkar, inte kan etc etc. JAAAG VIIIL IIIINTEEEE heter det mest  hemma nu.

  • RosaNapp

    Vi kollar också bil, men det är svårt. Vi har kollat VW Sharan och Peuguot 306 (stavning???) och en till, kommer inte ihåg vad den heter just nu. Men vill helst ha en diesel då vi kan köpa diesel billigt sen.

    Vagn vill jag ha ny syskonvagn så det kollar jag begagnat. En EL blir det nog, men inte stenåldersmodell. Räcker med den jag redan svär över. Vi har en, men den känns som den ska falla isär snart, å andra sidan kommer den noginte användas sådär mycket under så lång tid. Pengar mot "jag vill ha" är väl det som gäller här.

    Annars har vi ju allt nästan. Behövs ny säng till mini, men det är ju inget som beror på pyret. Bara dags nu. Blir nog en våningssäng så pyret kan få en säng där sen.
    Kom på, vi måste ha babyskydd. Det gamla blev ju gammalt

    Puh, idag var det tungt. Vi har precis kommit hem, eller ja, ätit har vi gjort efter en tur till sjukhuset. Massa snö, inte plogat/skottat så bra, massa folk på bussarna och sen stressa till dit vi skulle. Vänta 40 min i ett undersökningsrum med en rastlös 2½-åring och pillig 17 månaders. Tack för äldsta sitter lugnt och läser iallafall . Sen hem igen... Men jag måste säga att folk var väldans hjälspamma idag på bussarna. Tack för det.

  • RosaNapp

    Välkomna ni nya.


    Wahlentina skrev 2010-02-04 23:52:23 följande:
    Har en dotter född jan.-07 och har BF 1 april, är alltså i v.32. Enligt RUL är det en pojke den här gången. Dottern verkar hyffsat med på noterna. Pratar ofta om lillebror och har fått se små bebiskläder vi köpt och så. Men ska bli så spännande att se hennes reaktion på att bli storasyster. Tror nog det kommer gå bra, men lite svartsjuka längre fram kan tänkas... Jag känner mig rätt stor, klumpig, trött vid det här laget, men otroligt mysigt att känna den lilles rörelser i magen. Längtar så efter bebisen!!
    Känner det också, är i v.31. Det börjar bli tungt, ffa med all den här snön och alla kläder som ska på barnen så fort man ska någonstans. Två av tre klär sig själva, men behöver ju ändå lite assitans.

    Det kommer säkert gå fint. Låt henne vara med i sin takt och på det hon tycker är roligt. Vi har också gett storasyskonen en liten present från det nya syskonet som dom fått när vi kommit hem från bb.
    Tiger Af Lilja skrev 2010-02-04 22:46:08 följande:
    jag var på il i tisdags dom såg inte mer än nåt som kunde ev vara en hinnsäck :S fick ta hvg prover, ska dit imorgon igen nya prover och vul!  nervös dåre här hemma under veckan..men hoppas all är bra..
    Hoppas allt är bra och att det bara är tidigt än.
  • RosaNapp

    Välkomna alla nya.

    Tenshioyo: vad skönt att det gått uppåt. Hoppas på klarare besked nästa gång.

    När det kommer nytt barn, syskon, så tror jag det viktigaste är att man låter det äldre barnet vara med på sina villkor och även tänker på att barn inte är så omtåliga som man ibland tänker sig. Mina barn har fått vara med och hjälpa till med det dom velat och då har dom inte haft så bra motorik alla gånger, men det nya syskonet harinte brytt sig om det. Klart att direkta slag och nyp aldrig varit ok, men om dom råkar ta lite hårt i armen eller så när dom ska göra något har den minste aldrig brytt sig om. Jag lägger stor vikt vid att betona det positiva, det roliga dom gör och att det nya syskonet gillar vad dom gör, att dom blir glada istället för att "vakta" syskonet. Har inte haft några problem med svartsjuka. Mellan ville bli buren mycket när mini var nyfödd, men mellan är ett knäbarn så det var bara väntat. Han har aldrig tagit ut det på mini. Tvärtom, mini är hans bebis (säger han själv).

    Nu är det vanliga syskonbråk som gäller.

    Mellan har börjat uttrycka sin oro inför det nya barnet som ska komma. Han är väldigt verbal och sätter ord på sina känslor så nu är det bekräftelseperiod för honom. Äldsta är nog rätt van och hon får ju rätt mycket ensamtid med sin far så hon känner inte av det- än. Mini fattar inte vad det innebär

  • RosaNapp

    Kommer ha syskonvagn, men det kommer nog bara bli en kort tid eller mest när vi är ute på långa turer. Minste blir ca 20 månader när pyret kommer så det är han och pyret som får dela vagn isåfall. Har en ståbräda till EL enkelvagn som jag tänker han ska få använda när vi är ute på kortare promenader i sommar. Bär också mycket i sjal och då är det ju lätt att ta upp pyret så mini får åka vagn istället och mellan ( maj -07) kan vila benen på ståbrädan, om det behövs.

    Men mellan åker mycket, mycket sällan vagn numer. Han går eller står på ståbräda isåfall.

    Har en gammal EL syskonvagn jag skaffade när jag väntade mini. Mellan var 15,5 månader när mini kom så då behövdes det mer.

  • RosaNapp

    Jag väntar fjärde och det här är utan tvekan den absolut bästa/lättaste graviditeten.
    Med alla dom andra har jag fått foglossning tidigt, gått upp mycket i vikt (mycket vatten). Med andra började jag få problem med karpaltunnelsyndrom och med tredje var det skenor på 24/7 och alvedon knaprade jag som knark dom två sista månaderna för att ens överleva dagen. Inte lätt att byta blöjor, bära på en liten och laga mat flera gånger om dagen med skenor. För att inte tala om den bedövande tröttheten jag hade när jag väntade tredje. Jag överdriver inte när jag säger att jag somnade ståendes och kunde inte sätta mig ner utan att jag somnade. Har alla tre gångerna inte fått sova mycket dom tre sista månaderna pga foglossning. Har fått ha hjälp att ta av mig kläder, ta på mig skor, komma ner/upp i/ur badkar etc etc.

    Den här gången kändes det i början som om det var på väg åt samma håll, men så har det inte blivit. Har inte gått upp lika mycket i vikt (fast nu var jag ju stor från början så det märks inte, men jag har bara gått upp drygt 12 kg sen inskrivning. Tidigare gånger har notan slutat på minst plus 25kg). Har bara marginellt ont av foglossning, känner inte av karpaltunnelsyndrom och är inte speciellt trött, trots att jag bara sover lite drygt 3-4 timmar per dygn. Har fått sömnstörningar.

    Det JAG fasar för är eftervärkarna. För mig har dom blivit mycket värre för varje barn. Vill inte ens tänka mig hur det kan bli nu.

  • RosaNapp
    LisaT skrev 2010-02-11 10:19:32 följande:
    Fyyy vad ni skräms... Själv sitter jag här på Bf +3 med mitt fjärde barn och har lite smått panik nu... *gahh* Jag minns också dem hemskla eftervärkarna, sist kunde man ju tro att man hade en bebis kvar i magen... *burr* Fast iofs är jag mest rädd för dem andra värkarna nu. *buhu* Fast bebisen stannar nor kvar i magen för evigt... *tror* Iaf så känns det så just nu... :-/
    Hoppas det sätter igång snart. Du kan väl meddela om det blev lättare efter fjärde

    Sist satt jag med vetekuddar, alvedon, massage och tom i badkaret och spolade hett vatten. Hjälpte inte mycket. Det värsta är ju att det kommer när dom ammar så det blir lite svårt att göra så mycket åt eftervärkarna också tycker jag. Men, dom är ju över efter nästan en vecka så det får väl gå

    Ja, vore det inte för mina sömnstörningar hade jag nog fått sova mycket. Det är mellan som behöver en kisspaus mitt i natten, annars sover dom gott. Ja, förutom vid tänder och sjuka då.
  • RosaNapp

    V är blöjfri sen snart 1 år ( blev blöjfri vid 22 månader, natt och dag). Napp slutade jag med när han var 8 månader, han var aldrig speciellt intresserad av den ändå. Snutte han han fortfarande, men inte stenhårt. Han har bara en nu (dom andra har försvunnit) och den går han och lägger på alla möjliga ställen under dagen så på kvällen när han ska sova hittar vi den allt som oftast inte. Då sover han utan.
    Men eftersom han har lite problem med eksem och sånt (är just nu under utredning) och verkar reagera på en del saker så har det varit perioder med olyckor, då han inte kunnat hålla sig. Då har han kissat mycket och ofta och helt enkelt inte hängt med själv. Annar är han jätteduktig på att hålla sig. Är aldrig någon stress när vi är i affärer, han säger till och så går vi och letar efter en toalett. Med hans syster var det till att passa på när man gick förbi istället för när hon sa till var det NU det gällde

    LullanK: jag är också gammal från maj-tråden. Hette väl G P eller Glittrig Penna eller nåt då . Har haft många namn...

    D P. jobbigt med såna dagar. Kan du inte bara strunta i den där medarbetaren då? Om du inte fått några direktiv från chefen och han/hon inte reagerat så kan det väl inte vara fel?

    Välkomna alla nya. Jag väntar fjärde och är i v.32 nu. V har hunnit få ett småsyskon och har en storasyster sen innan (05, 07 och 08).

    syrra: han hade väl inget val

  • RosaNapp

    Puman78: välkommen.

    Har inte tagit reda på kön den här gången, inte dom andra gångerna heller. Det blir ju vad det blir ändå .

    Ikväll har jag onda sd, förvärkar då. Det enda jag gjorde var att ta bussen och handla lite. Utan barn tom . Men det närmar sig ju, v.33 idag!

    D P: skönt att ul är snart nu.

    Det var någon som frågade hur man mådde. Jag mår bra, börjar känna av lite mer foglossning nu och har börjat samla mängder med vatten (dricker ändå mängder varje dag, men det var väl väntat iofs). Fortfarande lätt den absolut lättaste graviditeten här. Är väl en av orsakerna till att jag har svårt att tänka mig/få in i skallen att jag faktiskt är på nedräkning nu

    Har ju inte ens fixat babyskydd och ny bil, jag som annars vill vara ute i god tid. Börjar dra ihop sig...

  • RosaNapp

    Linnie74: hej ! Kan det var så att vi hängt i samma majtråd också Minnet är kort, men bra ibland. Fast jag har ju inte hetat Rosa Napp då.

    Om jag hade haft en fungerande symaskin hade jag sytt en egen sjal och mei-tai.
    Nu kollar jag på Tradera efter sånt.

    Var till bm idag. Hade högt socker så jag får tvinga i mig den där glucosbelastningen som jag så gärna vill undvika. Har ju varit gott törstig det senaste så jag känner att det är säkrast så. Ska göra det om en vecka, hoppas på att maken kan ta barnen då. Kan ju inte gärna ha med dom och få vila samtidigt.

Svar på tråden Gravid med syskon till barn födda 2007