Inlägg från: delifi2 |Visa alla inlägg
  • delifi2

    fy fasen limmelime, stackarn inget vidare, mammahjärtat värker när de har så ont.

    William har börjat läsa sitt namn och känner igen bokstäver i andras namn.
    Han går fortfarande hos logopeden, kollade gamla videoklipp och varken jag eller hans syster fattade vad han sa då, att vi förstod honom var helt otorligt, så det har gått framåt iaf.

    Här har våren börjat komma lite smått men man ska inte ropa hej ännu. tog kort på krokusar som börja titta upp så man vet att det närmar sig iaf och dessutom så går inte solen ner kl 14 längre :D

  • delifi2
    Hannajo skrev 2010-03-03 18:36:30 följande:
    delifi2: Det var inte dåligt av William att kunna läsa sitt namn, med tanke på att han inte är ett år än Vad bra det är med videoklipp, när man påtagligt kan se att det går framåt sådär. Blir avis på dig som sett krokus redan, här lär det dröja några månader innan snöhögarna försvinner...
    hahaha.............. nä jag vet, han är en intelligent bebis :D
    Menar förstås Elliot men det kunde ni nog lista ut :)
  • delifi2

    Nu har vi sagt till att vi vill vänta med att ELliot börjar 1 år senare.
    Hr pratat med 2 lärare som jobbar inom skolan och bägge 2 säger samma sak, det bästa är att cänta det här året och inte som det är i skolan att vänta att hoppa över 1 år när de går i 4-5, då har de redan kommit in i skolan.

    EN kompis som jag har har 1 år äldre son och hon sa att de borde väntat för att hennes son var inte redo för skolan, så nu ska vi verkligen kämpa för att han ska få vänta 1 år. För han är verkigen inte redo för att börja ännu, bättre att han får leka av sig 1 år

  • delifi2
    Felicia Adrian skrev 2010-03-27 17:48:25 följande:
    Ville vi med våran son med men fick nej. Vi kunde få ha kvar honom 1 år till på förskolan men då han låg "normalt" som de andra barnen födda i december och han inte har speciella behov så skulle han isf få hoppa upp till åk 1 direkt från förskolan istället för att först gå i förskoleklass. De sa även att skulle det visa sig att han inte är redo för åk 1 hösten 2011 så kunde han få gå kvar ett år i förskoleklassen då istället, men de trodde inte lärarna på. Jag pratade också direkt med lärarna på skolan som höll med mig men sen när rektorn pratade med dem höll de tydligen inte alls med mig längre
    Har hört att här i vår kommun så är det svårt att på den skolan att man får hoppa över de vill att man ska följa deras planer och att om de inte är mogna när de kommer upp i 4 klass ja då kan de få gå om, det är så lagom då när de redan skaffat sig kompisar osv osv.

    Pratade med en granne som är lärare på en annan skola och har en som som är 1 år äldre än Elliot. Hon sa att man såg på flera barn att de inte var mogna att gå i skolan och att hon ångrade att hon int elåg på mer om att hennes son skulle få hoppa över 1 år, för han är int emogen alls för det säger hon.

    Så vi ska verkligen kämpa för att han ska få börja 1 år senare.
  • delifi2

    Här har dom hållit på med såna saker rätt länge, delat in dom ska börja skolan sen i höstas och gjord olika saker....

    Nu kommer ni inte tro vad jag kommer skriva, ni som känner mig från "början" när vi började följas åt under grav vet vad jag har gått igenom både med Elliot & William och där emellan med mina2 mf.
    Men nu är det så att William och Elliot ska bli storebröder i November....
    Som de flesta vet så har jag ju 4 barn 2 stora flcikor och sen så E & W, så nu ska jag alltså bli 5-barnsmamma..........

    Lite sjukt känns det, men roligt samtidigt. Har nog inte riktigt förstått vad jag gett mig in på igen.

    Var ju inte ett dugg planerad och vi var försiktiga men så blev det som det blev, tror vi tänkte mycket på oxå att vi hade svårt att få William så det skulle nog inte vara nån fara.... men så blev det inte :)

  • delifi2

    tackar :)

    Nästa onsdag ska vi på möte med Elliots skola, har fortfarande inte fått besked om han ska fortsätta på dagis eller börja skolan till hösten. Han är iaf inskriven på skolan så vi vet att vi har en plats där iaf och det känns bra utifall att han inte skulel få vara kvar.
    Dom har utökad hans tid så han går 19 timmar i veckan på dagis.

    Vet att skolan tar över från bvc när de börjar i skolan, men vi har inte fått nån 6-års kontroll, tror de kommer göra det i skolan isf...

  • delifi2

    Hade ett jättebra möte med rektorn för förskolan som dessutom är chef för förskoleklassen i skolan, + en specialpedagog som har varit på dagis och studerat Elliot.

    Vi kom fram till det att han kommer vara kvar på dagis under höstterminen men samtidigt vara inskriven i förskoleklassen så om/ när han vänder mer i sin utveckling så kan han få börja där på en gång ist för att vänta 1 helt år vilket kan hämma hans utveckling, så det känns jättebra att vi kom fram till en sån bra lösning.

    Själv tror jag att han kommer börja i förskolan till vårterminen.

    Specialpedagogen sa det att om vi hade haft det här mötet i feb så hade det itne varit nåt snack om saken att han skulle gå gå kvar men i april/maj så vände han bara och helt plötsligt blev han mer social, pratade mer, var mer koncentrerad på saker och samlingar så det kändes jättebra.
    Man vet ju inte hur det kommer bli till hösten men jag tror han kommer utvecklas mycket under hösten

  • delifi2

    vi köper runt 50-lappen när han har varit på kalas. Men ofta har vi haft tur att det varit x-pris på något, alla killar vill ju ha bakugna eller nåt sånt nu för tiden och de är ju inte billigia direkt :(

    Bra idé att bunkra upp på ullared :)

  • delifi2
    Hannajo skrev 2010-08-02 16:34:05 följande:
    Elvira har äntligen lärt sig cykla! Gissar att hon är typ den sista i den här tråden, men nu har hon i alla fall lärt sig. Hon började cykla lite förra sommaren, men blev rädd och har vägrat försöka. Nu lossnade det dock!
    på 2-hjuling eller med stödhjul?
Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21