• Pixy

    Kul med sportlov! Här är det inte dags förrän om två veckor (v10).  Mindre kul med magsjuka. Hoppas sjuklingarna kryar på sig fort och att ni andra klarar er.

    Angående kylan så har det blivit varmare här, om än rätt kallt, men man överlever då utan risk att frysa ihjäl om man går ut:)

  • Pixy

    Hanna: Lät trevligt med skidåkning och inga brutna ben. Vi brukar försöka ta oss till fjällen till påsk men i år blev det tyvärr inte av. Men hoppas på att det blir av nästa i stället. Felix fick ändå chansen att träna slalom i en backe strax utanför stan så han var iaf nöjd:)

    Sthlmtjejen: Visst är det kul när de plötsligt kommer på hur man cyklar och att det ser ut som att de aldrig gjort annat! Konstigt det där:)
    Felix lärde sig cykla förra sommaren och har sett fram emot att ta fram cykeln igen. Förra helgen var det helt plötsligt bara gator så då fick han ta fram den, snacka om lycklig kille!

    Här uppe i norr kommer våren med stormsteg och jag längtar till man kan skicka ut barnen med färre kläder (mycket bråk med den yngre delen av barnaskaran när alla kläder ska tas på)...och inte tala om varmt väder med strålande sol, gröna gräsmattor mm!!:)

  • Pixy
    Kaktusen skrev 2010-05-03 11:57:57 följande:
    Förra veckan var Sebastian på läger. Det är förskolan alltid två dagar, en övernattning, med de barn som ska börja skolan till hösten. Det hade gått hur bra som helst och barnen hade haft superkul. Två fröknar på 8 barn, inga föräldrar var med. De lekte, hade skattjakt, gick till stranden, sov i sovsäckar och åt köttbullsmackor till frukost Igår träffade jag en förälder vars dotter hade gjort det förra året, nu går hon i "nollan". Då hade två föräldrar sovit över för de tyckte att egentligen var barnen för små för att sova över så. Jag reflekterade över att så olika man kan vara och tycka och det är ju helt Ok. Vi har inte haft en tanke på att barnen skulle vara för små för en sån här sak. Vi ser det som något positivt och en grej som inte många förskolor gör men kanske borde ta efter. Vad tycker Ni?
    Lät ju jätteskoj! Här har de inga sånna grejer för sig. Tyvärr kanske...
  • Pixy
    Felicia Adrian skrev 2010-05-04 12:50:46 följande:
    vad synd. Här förbereder de för fullt "6 åringarna" (de födda 2004 som skall upp till skolan) på dagis med aktiviter ihop så som gympa på måndagar och "6-årsklubben" på tisdagar. Som avslutning hittar de på något större för att de skall få ett "avslut" på tiden ihop på dagis.
    Alltså de är ju inte så att de inte gör nåt tillsammans med sina nya fröknar och kompisar:) Bara inte lika roliga grejer som beskrivits här. Mina barn går förskola vägg i vägg med avdelningen där de kommer att gå förkoleklass/fritids/ 1-klass och de har temadagar tillsammans med dem under alla år som de går förkskola och nu när Felix ska börja förskoleklass så har de 3 dagar inom kort då de är tillsammans med alla i sin nya klass och fröknar och ser vad de gör på skolan och leker lekar mm. Sedan har de blivande 6-åringarna läsvila på fritids varje dag så de är inte främmande för lokaler och personal när de väl börjar.
  • Pixy
    Felicia Adrian skrev 2010-05-05 12:55:40 följande:
    Här ligger skolan en bit ifrån förskolan så blir ett stort steg för barnen att gå från förskola till förskoleklass.. Förstår att det blir lite mindre då om det ligger vägg i vägg, blir större sen då när de skall byta till "stora skolan" då..
    Nja, det är rätt stor skola ändå eftersom den rymmer 4 förskoleavd, två storfritids, 4 förskoleklassar och lika många 1:or. Sedan byter de till andra delen (en skola under två tak som de kallar sig) som ligger en gata bort och den är rymmer 2:an till 9:an , men är ändå bara snäppet större än denna så steget blir nog rätt lagomt, vilket känns bra:)
  • Pixy

    Felix hade sin första dag i förskoleklassen igår och det gick super:) Han inskolades på fritids (där går alla i hans förskoleklass och kring 60 andra barn också!)  förra veckan och anses därför som färdiginskolad på skolan och var då själv på skolstarten igår. Han stortrivs och än så länge lever förskoleklass och fritids upp till hans många och stora förväntningar, vilket känns bra:)

  • Pixy

    Delifi: Lite sent, men stort grattis till tjejen!:) Förstår att han är en stolt storebror. Fin syskonbild:)

    Hannajo: så duktig hon blivit på att skriva och läsa! Här har Felix också nyss kommit på hur man läser och skriver, men det är än så länge bara korta ord.

    Det är långt mellan varven jag är här och läser, fy på mig;) Här är allt bra. Vi njuter av jullovet, åker bob, skidor och skridskor och har det rätt skönt:) Igår var F och åkte slalom för andra gången i sitt liv, första den här säsongen och han kom ihåg hur man gjorde och lite till för nu tar han sig ner för backarna helt själv. Stora killen!

  • Pixy
    sthlmstjejen skrev 2011-01-05 07:36:11 följande:
    hannajo: Duktigt av henne att skriva meningar, Ella skriver 2 ordsmeningar då o då, och läser en del. Kul att se att det går framåt!

    Här väntas nr 4 till början av aug förresten
    Kul med en 4:a, Grattis!:)
Svar på tråden Decemberbarn 2004 del 21