Inlägg från: Marre78 |Visa alla inlägg
  • Marre78

    Decembermammor Hudik 05, tråd 13... Forts!

    Jag och Lars har nu anmält oss till Sofi o Fredriks bröllop. Ska bli så kul. Vi kommer inte att ta med Elias för då får vi inte en lugn stund utan bara nån som tjatar att han vill hem  Men däremot som kommer lilla Elma att följa eftersom hon då bara är 2,5 månad och ammas fortfarande.

    Ska oxå försöka få tag på rymliga (jag är ju ganska rund tyvärr), fina, amningsvänliga kläder att ha på bröllopet och det är min svåraste utmaning. Man vill ju både vara bekväm och finklädd.

    Elias börjar oxå bli förkyld, vi som klarat oss så länge. Så då kommer väl vi andra oxå bli sjuka snart..
    Krya på er ni som är sjuka eller har sjuklingar hemma.

  • Marre78

    Hej!


    Simskolemammor: Har ni sett mailet ang. simskolan?? Ska ni alla fortsätta terminen ut? De har nu lagt till 3 st lördagar för att få in alla tillfällen. Lördagar kl.12 är det då som gäller vilket jag tycker är den sämta tiden ever. Funderar på om vi ska hoppa av helt och börja om till hösten, fast jag vet vem som då blir ledsen. Äh det är väl bara att ta sig dit både lördagar och söndagar framöver då men det känns som om man bokar upp precis hela helgerna.
     

  • Marre78

    Jo då Lisa det var full fart i poolen på simskolan
    Hoppa studsmatta med mamma är nog kul det. Vi funderar så det knakar om vi ska köpa en studsmatta åt Elias. Han vill gärna ha en men frågan är ju om han kommer att hoppa själv. Mamma Maria vill inte och hans lillasyster är ju för liten Fanns annars till bra pris nu i nåt leksaksblad som damp ner i brevlådan idag.
    Ja vi får se.

    Ni som "simmar med oss". Hur var det om man inte kunde komma alla gånger. Skulle man meddela om man uteblir nån gång?? Vi kommer att hoppa över under påsken vi med (vet ju att sigrid inte kunde gå) Vi kommer att få besök på påskdagen så då känns bad kl 15 lite stressigt. Tråkigt, men så får det bli.

    Nu ska tvätten vikas.....pust!

  • Marre78

    Eliasabeth: Nu var jag ju inte med i omklädningsrummet och såg vad som hände där, men jag kan garantera dig att vi alla med en 5 åring kan förstå att man kan bli arg....och då menar jag ARG!! Vi ryker ihop med Elias precis varje dag här hemma och ibland är han såååå jobbig att jag inte vet vad jag ska göra med honom. Så be inte om ursäkt för att vara en dålig morsa....vi är alla där och tappar tålamodet på våra barn ganska ofta gissar jag. Kram på dig och ni andra goa mammor

  • Marre78

    Sofi:
    Lars o jag har anmält oss till bröllopet. Vi kommer att ta med Elma, det kan vara bra att tänka på vid bordsplaceringen eftersom jag kan behöva ha vagnen i närheten. Så att jag inte sitter längst in och har svårt att ta mig ut vid ev. amning eller ledsen bebis
    Hoppas det går bra att jag meddelar detta här via FL.

    Kram

  • Marre78

    Hej Maria!
    Ja som jag skrev i sms:et så såg Lars på Dannes FB redan igår att stackars Jesper brutit armen. Fy vad tråkigt. Och tråkigt med simskolan såklart. Stor kram till honom och vi hoppas verkligen att armen läker bra. Hoppas ni blev bra omhändertagna på barnavd. oxå

    Vi åkte inte på nån simskola idag. Vi hade matgäster här hemma. Hoppas ni som var där (fast det kanske bara var Malva då??) hade det bra.

    God fortsättning på påsken ska ni ha.

  • Marre78

    Då måste jag oxå fråga om klädseln. Jag har nämligen 20 kg övervikt och har ganska svårt att hitta nåt snyggt plagg, sen ska jag samtidigt hitta nåt som går att amma i....svårt!! Så jag kommer att komma i det jag kommer i helt enkelt, klänning eller kjol vet jag inte än. Hoppas det är ok Sofi??

  • Marre78

    Hade inte riktigt tänkt på klädkoden så noga förrän du skrev om det Lisa. Måste in och läsa och detta är vad jag hittar:

    Mörk kostym 


    Vid klädkoden mörk kostym påbjuds traditionellt mörkgrå eller mörkblå kostym och vit skjorta. Måttligt mönstrad slips rekommenderas snarare än enfärgade slipsar, randiga skolslipsar eller för den delen fluga. På senare tid används även svart kostym, vilket traditionellt var reserverat för begravning. Kvinnor bär knälång dräkt, klänning eller kjol. Kvinnans klädsel skall ej vara axelbar och kjollängden skall inte vara golvlång. Det är ej fel att om mörk kostym gäller, påpeka vad som gäller för kvinnor då detta kan skilja sig från tillfälle till tillfälle.


    Att endast skriva "Kostym" syftar på en inbjudan till en maskerad, då utklädnad är påvisad. Det är således viktigt att skriva ut hela termen "mörk kostym" om det är den klädsel som påbjuds. Inom anglo-amerikansk etikett kallas mörk kostym för informell klädsel.


    (Kavaj)                                                                                                                                                                                 Kavaj är numera den minst strikta av vedertagna klädkoder. För män kan det vara mörk eller ljus kostym med till exempel en färgad skjorta. Fluga kan användas istället för slips, även om det numera är ovanligt. Kvinnor bär klänning, kjol, dräkt eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel och runt knälång.

  • Marre78

    Ser nu när jag läser mitt tidigare inlägg att det dä med att jag kommer klädd i det jag hittar lät lite spydigt. Ber om ursäkt för detta. Självklart ska jag se till att klä mig enligt den klädkod som stod på inbjudningen KRAM

Svar på tråden Decembermammor Hudik 05, tråd 13... Forts!