• Joico

    De som tagit sprutan blir sjukast i förkylning

    Jag o min sambo har en liten egen undersökning.

    Många runt oss (vänner, arbetskamrater, släkt osv) har senaste tiden varit, eller är, förkylda. Vissa mer förkylda än andra.

    Vad vi har märkt är dock att de som blir sjukast och är sjuka längst (hög feber, hosta, ont i kroppen osv) är de som har tagit sprutan för svininfluensan. Dessa personer tog sprutan förra året.

    Är det någon som tänkt på samma sak? Eller kan det stämma om ni tänker efter? Eller är det ren slump?

  • Svar på tråden De som tagit sprutan blir sjukast i förkylning
  • Stackhouse

    Jag vet inte om det stämmer bevisligen men min brors familj och våra grannar som är barnfamilj tog alla sprutan och vi gjorde det inte i vår familj. Vi har klarat oss från förkylningssymptomer och de har varit sjuka i omgångar nästan hela tiden... Vi har samma förutsättningar, jobb där man träffar folk och barn på förskola.


    Du vill ligga med mig, det går inte, du är snuskig!
  • Tecken

    Nej, det stämmer inte med min omgivning. Verkar som en slump. Känns som en för liten population för att kunna generalisera.

  • Soella

    Nej, vi har nog varit friskare båda två (sambo och jag) jämfört med förra året och båda är vaccinerade.

  • Lady Namárië

    Slump. "Många runt oss" är inte en adekvat urvalsgrupp för att kunna dra sådana slutsatser. Man har dessutom en tendens att oftare se saker som stärker ens egen tes.

    So m ett exempel härifrån kan jag nämna att jag och yngsta barnet åkte på en rejäl förkylning härom månaden (hosta, feber, snuva, ont i kroppen), medan äldsta sonen och barnens pappa klarade sig. Vi har alla tagit sprutan. barnens morfar (som inte tagit sprutan) åkte på samma förkyling, i precis lika hög grad.


    So say we all
  • Stackhouse

    Jag kan ju medge att vi blivit bättre på att tvätta händerna när vi kommer hem tex från affären osv än vad vi var innan och det kan ju ha en stor del i varför vi varit friskare.


    Du vill ligga med mig, det går inte, du är snuskig!
  • Jossehannanon

    Slumpen.
    Där jag jobbar har vi extremt låg sjukfrånvaro. Eftersom vi jobbar med människor blev vi alla vaccinerade tidigt, och sjukfrånvaron har varit precis lika låg sedan dess... Så det är nog bara slumpen...

  • Joico

    Haha ja jag har ju inga bevis eller forskning i vårt uppmärksammande. Det var en ren fråga baserat på vår omgivning Intressant att höra era svar.

  • Serendipity

    Det har varit tvärtom för oss. Efter en helveteshöst för hela familjen med ständiga infektioner så har vi inte haft ens förkylning sedan sprutan i november. Jag brukar säga att den sprutan verkligen måste boostat våra immunförsvar som fan. Men på skoj, jag tror det är helt slumpmässigt åt båda hållen!

  • thebettygirl

    De senaste 10-15 åren den ena förkylningen löst av den andre, och varje förkylning har satt sig på luftrören och jag har varit dålig jättelänge varje gång. Men i år, när jag tog sprutan har jag inte varit förkyld en endaste gång (även om jag några gånger har känt att det varit på gång, men det har aldrig brytit ut)! Men jag tror inte att det har något med sprutan att göra. Eller jo, kanske att man inte fått just svininfluensan då, men det är det enda.

    Vad det gäller din teori så stämmer den inte i alla fall på mitt jobb. Jag jobbar på en avdelning där alla (ca 15 personer) reser väldigt mycket ute i olika delar av världen, och därför så är företaget rätt snabba på att erbjuda oss olika vaccineringar, så även den mot svininfulensan. Innan sprutan hade vi rätt mycket sjukfrånvaro med just förkylningar varav en var misstänkt svininfluensa (sjukhuset ville inte kolla upp om så var fallet då han var inte "tillräckligt dålig"). Efter spruta har en person varit hemma pga förkylning och en pga vinterkräksjukan. Alla på avdelningen tog sprutan.

  • thecarseatlady

    Jag har gjort precis samma iakttagelse i min närhet som du Annan. Men efter att ha läst svaren här ovan så kanske det bara är en slump?

    Här har åtminstone många av våra vänner (både vuxna och barn) varit sjuka konstant sedan de vaccinerade sig, det ena har avlöst det andra, men mest har det varit envisa förkylningar som aldrig försvunnit + feber och hosta(svininfluensa?).

    Här har vi inte vaccinerat oss och vi har varit friska precis hela vintern, förutom ett par dagar när vi hade svininfluensan.

Svar på tråden De som tagit sprutan blir sjukast i förkylning