• Aniara

    Gravid efter IVF med BF hösten 2010

    Åttan skrev 2010-10-07 14:15:20 följande:
    Ingen framgång här..  känner av bebis mindre om dagarna nu.. kanske inte är så konstigt medtanke på att det bli trängre å trängre..  har funderat på om jag ska ringa till FL å medla det men tänker som så att så länge jag känner av bebis vardag så kanske det inte är någon fara på taket...  vad tror ni?

    Nee inte vad jag har märkt av.. slempropp alltså.. de sägs ju att den kan komma ut som flytningar i olika omgångar å det är väl det närmsta jag kommit..  har inte haft nå flytningar överhuvudtaget under hela graviditeten men har fått det nu de senaste veckorna..

    Kram till er alla!!
    Jag har också märkt att det rör sig mindre, men jag tror att det är helt normalt för, som du säger, det blir ju mindre plats. Men om du är orolig och du inte har känt nåt på en hel dag eller så,  ska du såklart kontakta förlossningen!

    Slemproppen verkar ju inte betyda något om man läser på. Det är ju många som inte får den alls, eller så kommer den helt enkelt ut med barnet.
  • Aniara
    Åttan skrev 2010-10-07 14:29:31 följande:
    känner bebisen gör jag var dag..  känner hur den bökar runt lite med rumpan eller gräver med armarna/ händerna nere i bäckenet..  har inte gått en endaste dag ännu som jag inte känt den..  kanske jag som blir lite nojjig nu när man är på övertid att allt ska vara bra med den där inne..  å den har ju alltid varit livlig av sig..  så det är nog som du säger.. att så länge jag känner av den lite var dag så är det ingen fara.. 

    Nu vill jag bara att allt ska starta igång på allvar..  har ont i ryggen å hela magen idag..  ska åka å handla lite på den lokala affären snart tänkte ja..  kanske startar igång nått..
    Då är det säkert ingen fara!  Ja, ta till alla knep för att ge den där extra lilla knuffen nu   Skulle jag inte ha så ont överallt skulle jag överväga "färdknäppen" men det känns tyvärr inte aktuellt. Jag har istället lagt skumpan på kylning nu i alla fall och tänker unna mig ett glas imorgon kväll tillsammans med lite trappgång;.)
  • Aniara

    Champagne sägs innehålla något som sätter igång värkarbetet. Det stod till och med i en seriös bok som jag fått av min BM. Jag har dessutom två kompisar som körde det tricket och det funkade. MEN det kan ju vara en slump också! Och visst är det ju egentligen inte att rekommendera, men det handlar ju inte om några mängder utan några munnar, tror inte att det är nån fara. Har inte druckit en droppe på hela grav, så... ja, jagt ycker det kan vara väst att testa  

    Jag och min sambo har ju skämtat lite om det här med att sätta igång det imorgon för att vår bebis ska födas på söndag som ju är min BF, bara för att det är 101010 och vi tycker att det skulle vara så kul datum, Så som jag skrev tidigare så blir det dessutom massage, har även läst att annanas kan hjälpa och så sex då, men där går nog min gräns;-.) Kan knappt  heller vända mig om i sängen själv.

  • Aniara

    Barnmorskedrycken, mums Nej, det blir nog inget för mig. Och 7 st ananas, ha ha! det lockar ju inte heller direkt.

    Jaså slemproppen gick för 2 veckor sen Havika? Hm... det var ju inte så upplyftande att höra. Min har nu garanterat släppt, ingen tvekan om den saken längre. Hade åter en natt av värkar/förvärkar ( vad sjutton är vad!?) och var åter inställd på att åka in, men så fort morgonen kom och vi gick upp och åt lite frukost så klingade det av. Alla säger ju att "du vet när du får riktiga värkar" men jag är inte så säker på det... Alla har ju olika smärttröskel. Jag  pratade just med en kompis som sa att hon sov sig igenom hela latensfasen och åkte in vid lunh och var då öppen 6 cm.... Men det troliga är väl att man ska känna mer än så här för att vara redo för BB.

    Ska i alla fall gå på massage idag, om inte annat för att det ska bli så sjukt skönt att få massage i ryggslutet....sen får vi se hur det blir med skumpa & skaldjur. Känner mest för att ligga i dvala under duntäcket just nu..

  • Aniara

    Jo, så resonerar jag också. Regelbundet är det ju def. inte och ej heller ökande, så det är väl bara återigen inse att det kan dra ut på tiden det här...

    Ja, vi har ju nämnt färdknäppen, skumpa, promenad, ananas. Har ju läst om hallonbladste men det ska man tydligen dricka under en längre tid. Kanel läste jag också, göra ett te på kanel och hett vatten och dricka. Kan ju inte vara alltför äckligt så det kan man ju pröva? Trappgång har vi också nämnt, det sa till och med en barnmorka när vi var på förberedande kurs. Att bebisens huvud då liksom får en extra knuff neråt i bäcknet för varje steg. Men jag tror personligen att jag inte klarar mer än en trappa eller två, så lite mer än så måste man nog jobba
    Vad mer?

  • Aniara
    utlandssvenskan skrev 2010-10-08 12:29:20 följande:
    Inget nytt här idag heller, och även fast jag hela tiden varit inställd på att jag kommer gå över tiden börjar det bli frustrerande, dagarna bara tickar iväg till ingen nytta känns det som. Allt är ordnat hemma och städat är det och frysen full av bakat, inte så mkt mer att göra än att vänta nu...

    Barnmorskedrycken lät inte alls inbjudande, hoppar nog den, och annans kan jag inte äta så det blir det inte heller. Hmm, får ta den dagliga promenaden här på eftermiddagen, och hoppas att idag sätter det igång det hela, men jag hoppas inte för mkt för det har inte satt ogång ngt de sista dagarna, men man kommer iaf ut en sväng.
    Vi har aldrig haft det så städat hemma som nu.
  • Aniara

    Stort GRATTIS Mårran!  Wow, samma dag som du skrev att du hade rejäla känningar! Ta hand om er nu och berätta gärna mer sen när du orkar!  Så kul! Kram

  • Aniara
    Coors skrev 2010-10-08 19:32:49 följande:
    Oj vad många som bara går och väntar här nu, så spännande!

    Själv har vi blivit utskriven från neo nu och vi är hemma som vanligt nu och de är så skönt. Var hos BVC idag för första gången och nu väger lillen nästan 2800g.
    Härligt att vara hemma Coors! Du får också berätta mer sen om du vill och orkar. Har lillpojken fått nåt namn än?
  • Aniara

    Kan ju bara för skojs skull berätta att jag nu har tetstat nästan allt rag känner till för att hjälpa till på traven;.) Igår blev det en timmes gravidmassage och sen ett glas skumpa på kvällen följt av kanel-te innan läggdags. Det var livat som vanligt på natten med massa värkar men som sen avtog på morgonen. Idag har jag kört intensiv "trappträning", långpromenad och t om massage av brösten en gång i kvarten som ska frigöra oxitocyn. Och ändå sitter jag här lugnt framför datorn Så tyvärr tror jag nog att naturen får ha sin gång och att det inte blir nån 101010.-bebis

  • Aniara

    Det blev en liten 101010 bebis i alla fall. kl 18 i söndags kom vår fina pojke. Åkte in på natten till söndag efter att värkarna satt igång med besked. Allt gick bra förutom att jag hade dåliga blodvärden under hela förlossningen så jag kunde inte få någon smärtlindring i form av epidural el liknande. Det var en pärs kan man lugnt konstatera, men så fantastiskt ,fantastiskt underbart efteråt att inga ord finns att beskriva känslan av att ha sitt barn på bröstet. Nu är vi hemma och ska bara vila. Återkommer med mer detaljer om nån vill höra.

    Jag kan bara säga till er som väntar otåligt -ni har något oerhört framför er! Kram

Svar på tråden Gravid efter IVF med BF hösten 2010